Odchod ze zaměstnání a hledání nového..mám odejít?

Anonymní
10.6.20 11:14

Odchod ze zaměstnání a hledání nové..mám odejít?

Zdravím..
Ve stávající práci jsme 4 roky, je to mé první zaměstnání od studia. Je to obor, který jsem vystudovala, bohužel, jsme od něj měla trochu jiné očekávání. Možná je to prostředím kde pracuji a někdy i kolegy. Né že by na mě byl někdo napřímo zlý a dávali mi něco sežrat, ale určité pomluvy a tutlání jsou mi jasné, podle toho jak je znám (to je ale snad všude, to by tak nevadilo)
Hlavním problémem je, že nastala nečekaná změna v mém životě, která není příjemná a psychicky začínám být vyčerpaná a z toho důvodu nemohu pracovat 12 hodin krátký dlouhý týden, potřebovala bych 8hodin denně. Nejedená se o péči dítěte, proto mi nevyjdou vstříc a ostatní mají děti. Klidně bych šla i na zkrácený úvazek a chodila do večera do práce, ale nemohu být 12 hodin pryč.
Další věc je ta, že mě ta práce přestává bavit. Hlavně i kolektivně. Je vidět, jak je některým kolegům nadržováno a pokaždé když jsem si to chtěla slušnou domluvou vydobýt, tak jsem byla usazena. Pokud o něco žádám já, je to problém, pokud druzí, problém nebývá a vždy se to nějak vyřeší a občas na úkor mě. Vždy mi to odůvodní tím, že nemám rodinu. A hlavně já vím, že všichni jsou kamarádi…já jsme tam taková navíc.
Jde o to, že jinou práci jsem nikdy nedělala a ani nevím co jiného dělat. Šla bych klidně do toho samého oboru kdybych pracovala 8 hodin, jenže nikde nemají bohužel místo.
Další věc jsou finance, vím že lepší peníze mít nebudu, ale zase mám pocit že v téhle práci se brzy zblázním..
Odešli jste z práce? Z jakého jiného důvodu než jen děti? Šli jste úplně do jiného oboru, který jste nikdy nedělali?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3023
10.6.20 11:28

A co to je za obor, ze mate kr/dl? Obchod? Zdravotnictvi? Gastro? Sla bych jinam a nasla klidne podobny obor, nebo zkusila neco noveho, kde nebude problem makat osmicky a pripadne homeoffice a bude to hezky zaplaceny.
Na tvem miste bych odesla a penize sezenes podobne, hlavne si muzes treba jit nekam 1-2× tydne na brigadu aby si finance dohnala, nebo se naucit vic setrit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.6.20 11:31

Já jsem v oboru, který jsem vystudovala na škole, pracovala chvílí po škole. Od té doby dělám mimo obor (a práci v oboru si chci hledat až po mateřské, v době mateřské se v něm chci zdokonalit).
V poslední práci jsem taky dojela na to, že jsem neměla dětí a přítele. Oproti ostatním a tedy jsem musela mlčet a držet krok. Takže jsem nedržela a odešla.
Takže z práce jsem odešla vždy když mě buď práce přestala bavit cca 3-4 roky minimálně, příp. když se naskytla jiná.
A dělala jsem v pekárně, u masa a dokonce i ve stavebninách. Teď si chci splnit svůj sen, takže hledám práci v oboru, který by mě bavil, ale vystudovaný jej nemám.
Dává ty to užasne příležitostí pro budoucnost, budeš mít více možností při hledání dalších míst. Protože krom svého oboru, budeš mít praxi už i v jiných oborech a tedy větší šanci, že tě vezmou :dance:

• Citovat
  • Upravit
658
10.6.20 11:39

Normálního člověka nebaví žádná práce, kterou dělat musí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.6.20 11:44
@Anonymní píše:
Já jsem v oboru, který jsem vystudovala na škole, pracovala chvílí po škole. Od té doby dělám mimo obor (a práci v oboru si chci hledat až po mateřské, v době mateřské se v něm chci zdokonalit).
V poslední práci jsem taky dojela na to, že jsem neměla dětí a přítele. Oproti ostatním a tedy jsem musela mlčet a držet krok. Takže jsem nedržela a odešla.
Takže z práce jsem odešla vždy když mě buď práce přestala bavit cca 3-4 roky minimálně, příp. když se naskytla jiná.
A dělala jsem v pekárně, u masa a dokonce i ve stavebninách. Teď si chci splnit svůj sen, takže hledám práci v oboru, který by mě bavil, ale vystudovaný jej nemám.
Dává ty to užasne příležitostí pro budoucnost, budeš mít více možností při hledání dalších míst. Protože krom svého oboru, budeš mít praxi už i v jiných oborech a tedy větší šanci, že tě vezmou :dance:

Díky ti moc za podporu. Každý mě od toho odrazuje. Kde si co najdu atd…Navíc finančně půjdu hodně dolů. Ale já nevím jak jinak. 12 dělat dál nemohu né že bych nechtěla, ale jinak to nejde. Výpověď jsi dávala vždy hned a byla jsi tam ještě na 2 měsíce nebo jsi ukončovala na dohodu? Měla jsi už něco jiného když jsi dávala výpověď?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.6.20 11:46
@Micaella22 píše:
A co to je za obor, ze mate kr/dl? Obchod? Zdravotnictvi? Gastro? Sla bych jinam a nasla klidne podobny obor, nebo zkusila neco noveho, kde nebude problem makat osmicky a pripadne homeoffice a bude to hezky zaplaceny.
Na tvem miste bych odesla a penize sezenes podobne, hlavne si muzes treba jit nekam 1-2× tydne na brigadu aby si finance dohnala, nebo se naucit vic setrit.

Se šetřením problém není, ale teď jsem se musela kvůli nepříznivým okolnostem vydat z pěněz, takže ani úspory nejsou.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.6.20 11:47
@Micaella22 píše:

Zdravotnictví

• Citovat
  • Upravit
Pet32
10.6.20 11:48

Já bych odešla, našla si něco jiného a dala výpověď. V práci tráví člověk hodně času, ideální práce je taková, která člověka uživí i naplňuje.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.6.20 11:58

@Pet32 Být na mě, odejdu hned. Ale ty obavy, kde co najdu…někdy si říkám, že by bylo lepší kdyby mi dali výpověď abych to měla jednoduší..
Hlavně v čem pracovat, tohle není extra velké město a do jiného teď bohužel kvůli podmínkám nemohu.

• Citovat
  • Upravit
Pet32
10.6.20 12:07
@Anonymní píše:
@Pet32 Být na mě, odejdu hned. Ale ty obavy, kde co najdu…někdy si říkám, že by bylo lepší kdyby mi dali výpověď abych to měla jednoduší..
Hlavně v čem pracovat, tohle není extra velké město a do jiného teď bohužel kvůli podmínkám nemohu.

Jsi zdravotní sestra? Tam je zájem pořád, chápu, že máš obavy, ale když neuděláš ten první krok, tak se nic nezmění. To máte asi denní a noční směny?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.6.20 13:20
@olino píše:
Normálního člověka nebaví žádná práce, kterou dělat musí…

Proč by nebavila :-D Tak buď nejsem normální a nebo jsi ještě neměla štěstí najít si práci, která by tě bavil. Ve stavebninách mě to bavilo. A práci, kterou si hledám teď, vím že by mě taky bavila ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.6.20 13:29
@Anonymní píše:
Díky ti moc za podporu. Každý mě od toho odrazuje. Kde si co najdu atd…Navíc finančně půjdu hodně dolů. Ale já nevím jak jinak. 12 dělat dál nemohu né že bych nechtěla, ale jinak to nejde. Výpověď jsi dávala vždy hned a byla jsi tam ještě na 2 měsíce nebo jsi ukončovala na dohodu? Měla jsi už něco jiného když jsi dávala výpověď?

Není zač, doopravdy se není čeho bát, když si člověk věří. :* Já jsem chtěla v práci zůstat a něco si během toho hledat. Ale psychický se to nedalo.
Takže jsem i z dalších důvodu odešla na nemocenskou (mám díky bývalého místa zdr. problémy) takže si řeším své problémy, trošku jsem zainvestovala do životopisu a sebevzdělání. A místo si budu teprve hledat.
Ale obavu z toho nemám, myslím si že se mi vratí to co jsem se rozhodla zainvestovat do sebevzdělavaní. A z místa jsem odešla na dohodu, teď i z těch předchozích. Vždy se dalo domluvit.
Když tak popros soukromou zprávu (jestli to jde) admina o kontakt na mě. Ať můžeme zůstat tady v anonymitě a v soukromé zprávě, ty řeknu víc :-)

• Citovat
  • Upravit
1186
10.6.20 13:48

Dobře si to rozmysli, po 12h směnách jít na osmičky je pěkný opruz. Každý den v práci, žádné volno. Já to teď mám asi měsíc, před tím jsem dělala 12h, krátký/dlouhý týden a teď po koroně nám to přehodili a nadáváme všichni.
Vztahy v práci taky nejsou nikde ieální, vždycky je někdo protěžován na úkor druhýho. Hlavně asi ty bez dětí, protože ty s dětma prostě fakt nemůžou.
Z jiného oboru strach mít nemusíš, pokud to není mic hodně specifického a odborného, tak tě zaučí a práci se naučíš. Většina lidí mění během života obor a naučí se to, když chtějí.
Výpověď je na dva měsíce, ale můžou ti vyjít vstříc a dát ti to dohodou, tzn. hned. To záleží na tom, jak se domluvíte. Pokud chybějí lidi, tak ti dohodu spíš nedají. Ale za ty dva měsíce si můžeš najít novou práci a nemusíš pak jít na ÚP. Při těch 12 h směnách stihneš i chodit na pohovory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.6.20 15:16
@kačka39 píše:
Dobře si to rozmysli, po 12h směnách jít na osmičky je pěkný opruz. Každý den v práci, žádné volno. Já to teď mám asi měsíc, před tím jsem dělala 12h, krátký/dlouhý týden a teď po koroně nám to přehodili a nadáváme všichni.
Vztahy v práci taky nejsou nikde ieální, vždycky je někdo protěžován na úkor druhýho. Hlavně asi ty bez dětí, protože ty s dětma prostě fakt nemůžou.
Z jiného oboru strach mít nemusíš, pokud to není mic hodně specifického a odborného, tak tě zaučí a práci se naučíš. Většina lidí mění během života obor a naučí se to, když chtějí.
Výpověď je na dva měsíce, ale můžou ti vyjít vstříc a dát ti to dohodou, tzn. hned. To záleží na tom, jak se domluvíte. Pokud chybějí lidi, tak ti dohodu spíš nedají. Ale za ty dva měsíce si můžeš najít novou práci a nemusíš pak jít na ÚP. Při těch 12 h směnách stihneš i chodit na pohovory.

No já právě moc na vybranou nemám, jinak bych 12 dělala dále. Bohužel se mi život trochu zkomplikoval a teď to nelze.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.6.20 16:30
@Anonymní píše:
Není zač, doopravdy se není čeho bát, když si člověk věří. :* Já jsem chtěla v práci zůstat a něco si během toho hledat. Ale psychický se to nedalo.
Takže jsem i z dalších důvodu odešla na nemocenskou (mám díky bývalého místa zdr. problémy) takže si řeším své problémy, trošku jsem zainvestovala do životopisu a sebevzdělání. A místo si budu teprve hledat.
Ale obavu z toho nemám, myslím si že se mi vratí to co jsem se rozhodla zainvestovat do sebevzdělavaní. A z místa jsem odešla na dohodu, teď i z těch předchozích. Vždy se dalo domluvit.
Když tak popros soukromou zprávu (jestli to jde) admina o kontakt na mě. Ať můžeme zůstat tady v anonymitě a v soukromé zprávě, ty řeknu víc :-)

Nevim jak ti poslat soukromí zpravu :nevim: :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat