Odebrání dětí sociálkou

Anonymní
28.3.13 06:57

odebrání dětí sociálkou

Ahoj potřebovala bych poradit…S manželem máme 3 děti 1, 3 a 8let. Do nedávna jsem bydleli asi jako každý druhý člověk…prostě normálka..byt..děti do škoky do školy, manžel práce. nic neobvyklýho. Po nějaké době nám to s manželem přstalo klapat manžel se občas rád napil tak jsme se začali jsme se hádat. Aby jsme toho ušetřili děti tak se nám babička nabídla že si je tak na týden vezme at si vyřešíme svoje. No jo jenže ani ne po 4 dnech my vola mažel že nam sociálka vzala děti. ( je pravda že sem vynechala v tom schonu jedno očkování) a že babička musela jet na soc. přemlouvat aby je nedali do kojeňáku a děcáku. Dokonce tvrdí že děti dostala do péče ona a mi za nimi můžeme jet na návštěvu ale vzít si je můžeme až když rozhodne soud jelikož někdo udal manžela že je alkoholik…(myslím že ne každý kdo má rád pivo je alkáč ) Nikdy jsem žádný problém neměla sociálka u mě nikdy nebyla a papír jsem taky žádný nedostala a je mi dost divné že by tohle zvládla sociálka za jediný den??? Lže babka? Jsem nervama v háji…co sociálka může a co ne?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
28.3.13 07:07

To se mi nějak nezdá 8o Sociálka ti děti nevezme, za to, že si je poslala na týden k babičce, ani za jedno vynechané očkování a myslím, že ani za to, že manžel pije.. Určitě se to nejdřív zkoumá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
28.3.13 07:07

Tak to roční to musí nést výborné… Pokud cokoliv úřad podnikl, musi mít papír, at jej ukaze..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
28.3.13 07:11

Tohle mi přijde divné, určitě by sociálka přišla nejdříve k vam domů, podívat se v jakém prostředí děti žijí. Tady u nás žije rodina: ani jeden nepracuje, bydlí v obecním bytě, kde dluží za nájem, energie, on věčně nacamranej, děti nosí malé boty, v zimě chodí v botaskách a jarních bundách. ted si dovezli z porodnice miminko (už třetí). A neřeší nikdo nic.
Podle mě to bude výmysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
28.3.13 07:12

Přijde mi to celé jako naprostý výmysl. Dokud by mi to nepotvrdila nějaká pověřená osoba, tak bych nevěřila ani manželovi, ani babičce (babička je tvoje matka nebo tchýně?)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
28.3.13 07:14

Babička je asi drobet psycho ne? a děti chce vzít vám, pokud nemáš k tomuhle všemu žádné papíry, nic a u tebe nikdy socka nebyla, tak si nenech kálet na hlavu, a utíkej pro děti!!!proboha jak tě mohlo vůbec napadnout že se tohle všechno stalo, aniž bys s někým mluvila nebo něco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
28.3.13 07:16

To je asi blbost ne? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3542
28.3.13 07:31

Řekla bych že babka kecá… tohle se totiž takto normálně stát prostě nemůže!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
28.3.13 07:32

A teď tu o karkulce :roll:

• Citovat
  • Upravit
5532
28.3.13 07:35

Řekla bych, že „babičce“ nemůžete věřit ani nos mezi očima. Je blbost, aby ti sociálka vzala děti jen kvůli vynechanému očkování. Navíc je totální nesmysl, aby sociálka jednala tak strašně rychle aniž by tě o jejich krocích informovala… Zajeď s manželem k babče, ať ti ukáže nějaké papíry a rozhodnutí… Pokud neukáže, naložte děti a jeďte domů - a být tebou, tak už bych děti k babičce nedávala. Kdo ví, čeho je schopná :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3542
28.3.13 07:36

Babička je asi pod drogama a chce děti jen pro sebe…jinak netuším proč by vám tohle navykládala… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
28.3.13 07:39

Co je to za blbost? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alli_li
28.3.13 07:48

Jezis, co je tohle za blbost?
Kdyby se neco takove delo, socialka bude o svych postupech informovat, kazde rozhodnuti prijde Vam do ruky, musela by byt u Vas kontrola a pak teprv na zaklade zjistenych skutecnosti se deti odebiraji, umistuji do zarizenich a delaji se dalsi kroky. Ale tohle jako ze dne na den? Pro deti bych si dojela at si rika co chce, pokud by Ti deti nechtela dat, zavolala bych si na pomoc policii.

• Citovat
  • Upravit
5801
28.3.13 07:48

Ahoj, nečetla jsem to celé, jen jsem prolítla.
Pracuju na sociálce, teda teď ne, jsem na MD…
Ale!! Sociální pracovnice rozhodně děti jen tak z plezíru odebrat nemůže. Rozhoduje o tom soud na základě jejího návrhu… a předložení dostatečného množství důkazů protože je to výrazný zásah do rodinných práv.
Takže si myslím, že babka je úplně mimo, tak rychle by to určitě nikdo nestihl, nehledě na to, že by to normální soudce neudělal, protože tam podle mě chybí ty důkazy. Znění paragrafu je takové, že se dělá předběžné opatření, když je dítě v ohrožení života a zdraví (do 24-ti hodin od podání návrhu soudu). Do zařízení pak odváží děti soudní vykonavatel, ne sociální pracovnice.
Když se v rodině nějaké problémy vyskytnou, řeší se to nejdřív jinak, určitě se hned nepodává návrh na PO, nejsou-li děti nalezeny vyloženě na ulici…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.3.13 07:50

Díky já sem si chtěla být jistá než jí tam pojedu zpr :cert: ovodit…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová