Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím všechny, jelikož jsem včera od záchvatu, tak mi i sebrali řidičák. Nebral jsem 2 týdny prášky a je to fuč. Vždy když beru tak se to nestane, a můj neurolog skončil… Tímto se chci zeptat, jestli někdo nemáte nějakého dobrého, hodného neurologa v Praze, který by to s ŘP mohl nějak pořešit, třeba že by udělal nějaké testy, zjistil by že záchvaty nedostávám nikdy na práškách atd… jsem fakt na dně protože bez ŘP z mé strany nemá cenu žít.
rosím jen normální odpovědi, děkuji. ![]()
Jedná se o epilepsii, kde si myslím že riziko záchvatu při práškách je nulové, ale potřebuji souhlas neurologa.
Příspěvek upraven 07.08.22 v 09:40
@jindras23 píše:
Zdravím všechny, jelikož jsem včera od záchvatu, tak mi i sebrali řidičák. Nebral jsem 2 týdny prášky a je to fuč. Vždy když beru tak se to nestane, a můj neurolog skončil… Tímto se chci zeptat, jestli někdo nemáte nějakého dobrého, hodného neurologa v Praze, který by to s ŘP mohl nějak pořešit, třeba že by udělal nějaké testy, zjistil by že záchvaty nedostávám nikdy na práškách atd… jsem fakt na dně protože bez ŘP z mé strany nemá cenu žít.rosím jen normální odpovědi, děkuji.
To sis po… sam. Ted zas chvili bez ridicaku budes
S tim zadny neurolog nepomuze, nepujde si sednout.
@pikola píše:
Jakýho záchvatu? Promiň, ale ten příspěvek moc nedává smysl.
Rekla bych epilepsie.
@jindras23 píše:
Zdravím všechny, jelikož jsem včera od záchvatu, tak mi i sebrali řidičák. Nebral jsem 2 týdny prášky a je to fuč. Vždy když beru tak se to nestane, a můj neurolog skončil… Tímto se chci zeptat, jestli někdo nemáte nějakého dobrého, hodného neurologa v Praze, který by to s ŘP mohl nějak pořešit, třeba že by udělal nějaké testy, zjistil by že záchvaty nedostávám nikdy na práškách atd… jsem fakt na dně protože bez ŘP z mé strany nemá cenu žít.rosím jen normální odpovědi, děkuji.
Pomud by pro me byl rididcak tak dulezity, tak bych se snazila vse dodrzovat. S.ral jsi na to, je dobre, ze jsi bez ridicaku. Je to par let, co takovy podobny zabil na silnici. Dokonce mam dojem, ze zemrelo dite.
@jindras23 řešili jsme to s tchánem a pokud máš záznam v kartě, tak ti opravdu žádný doktor nepomůže. A to jsme dokonce zaplatili znalecký posudek. Ale on měl záchvat s největší pravděpodobností z rány do hlavy a vyčerpání, ale bohužel mu v nemocnici jaksi zapomněli napsat do záznamu že má modřinu přes obličej, takže si to potom nikdo nechtěl brát na triko. Za půl roku mu ho potom vrátili.
Ale prášky ti v krizi napíše i obvoďák, ne? Nebo v nejhorší krizi na neurologické pohotovosti.
Bohuzel jsi udelal chybu, za kterou se plati. Mel sis najit vcas jineho neurologa, zatim pozadat o recept praktika. Budes muset prijmout zodpovednost za sve ciny a byt predepsanou dobu bez ridicaku. Bylo stesti pro vsechny, zes nedostal zachvat za volantem.
Pocitej, ze budes bez ridicaku minimalne pul roku - oni i lekari maji ke vraceni stanovene lhuty. Resili jsme ted u tchyne, sebrala ji neurolozka - vzhledem ke zdravotnimu stavu - ridicak v cervnu, v zari jde k ni na kontrolu, dalsi kontrola v prosinci a kdyz vse bude ok, tak v lednu ji ridicak vrati… ![]()
@Stará známá píše:
Bohuzel jsi udelal chybu, za kterou se plati. Mel sis najit vcas jineho neurologa, zatim pozadat o recept praktika. Budes muset prijmout zodpovednost za sve ciny a byt predepsanou dobu bez ridicaku. Bylo stesti pro vsechny, zes nedostal zachvat za volantem.
Ty leky maji preskripcni omezeni, pise je neurolog.
@kateka.1 píše:
@jindras23 řešili jsme to s tchánem a pokud máš záznam v kartě, tak ti opravdu žádný doktor nepomůže. A to jsme dokonce zaplatili znalecký posudek. Ale on měl záchvat s největší pravděpodobností z rány do hlavy a vyčerpání, ale bohužel mu v nemocnici jaksi zapomněli napsat do záznamu že má modřinu přes obličej, takže si to potom nikdo nechtěl brát na triko. Za půl roku mu ho potom vrátili.
Ale prášky ti v krizi napíše i obvoďák, ne? Nebo v nejhorší krizi na neurologické pohotovosti.
Skoro kazda porucha vedomi je na odebrani ridicaku na min. pul roku. A kdyz se nevi presna pricina tim spis. Je to pro lidi zasah do zivota, ale zas potkavat ridice s poruchami vedomi taky nechces
A ty se nebojíš? Sama jsem epileptik a trvalo mi 5 let od záchvatu než jsem se odvážila sednout za volant. Víš, že nemusíš ublížit jen sám sobě, ale třeba i někoho zabít na silnici? To, že při lécích nemáš záchvaty, nemusí platit vždycky.
Jinak řidičák ti vrátí nejdřív, když budeš rok bez záchvatu. Žádný neurolog do rizika, že by ti řidičák dali dřív, nepůjde. Mám výbornou epileptoložku v Praze (MUDr. Zárubová), ale řidičák ti dřív určitě nedá. Nicméně nebrat léky, když jako epileptik řídíš, je krajně nezodpovědné a sobecké.
@vokishka píše:
Rekla bych epilepsie.
Jakože epileptik má řidičák? ![]()
Měla jsem zato, že tihle lidi řidičák mít vůbec nemůžou.
@Baba píše:
ale zas potkavat ridice s poruchami vedomi taky nechces
Takových řidičů je ![]()
@K2 8611 “tihle lidi” řidičák mají za dodržení pravidel, kdy jim lze řidičák vrátit. Je dost epileptiků, kteří jsou kompenzovaní léky, a žijí normálně bez záchvatů.
@jindras23 píše:
Proč si nebral léky? ![]()
Vždyť si mohl někoho zabít. Já bych ti řidičák nevrátila. Máš být zodpovědný a brát léky.