Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@SiriusGG Báječná diskuze. ![]()
Vezmu-li to všeobecně - ano, je tu plno jednoduchých žen, které si myslí, že situace mají jednoduchá řešení, která vidí zejména ve výměně nevhodného muže.
Z druhé strany, málokterá žena odejde jen proto, že jí to někdo napíše na netu.
Ze třetí strany, ty spokojené nepíšou, proč by to dělaly?
Ze čtvrté strany - je ženskou přirozeností sdílet a řešit „problémy“ a je mužskou přirozeností se spíše chlubit. Proto, pokud bychom nahlédly na mužské weby, získaly bychom (my ženy) dojem, že každý muž je počítačový odborník, jezdí ve sportovním autě, na výlet se vydá na golf na Karlštejn, dovolenou tráví na Seychelách, doma má prsatou sexbombu, v kalhotech 20cm, souloží 8× týdně a pro pobavení má i mladičkou studentku. Večeří zásadně rib eye steak a navečer si dá s dívčinkou jahody a Dom Perignon.
Tohle přece není ten skutečný svět - ženský se přijdou obvykle nechat politovat, postěžovat si na svůj těžký úděl a zase jdou vařit a prát.
Chlapi se pochlubí, co vše v tom světě ulovili a jdou pracovat a lovit dál.
S tvým názorem v zásadě souhlasím, ovšem přesto si myslím, že je jen povrchní a zjednodušující. Ty skutečné hodnoty, city a životy se odehrávají za těmi monitory, ne na nich. ![]()
@SiriusGG -já radím odejdi-pokud je vztahu násilí, alkohol přes míru, chorobná nespolehlivost partnera a lhaní nebo pohrdání a ponižování. Nezlob se, s tímhle bych fakt žít nedokázala. I když mám možná mizerné sebevědomí, mám se natolik ráda, že bych nebyla s mužem, který si do mě otírá boty. ![]()
@paola white píše:
mě by zajímalo jak by si mluvil, kdyby ti těhotná manželka spala pravidelně s kamarádem…
ona je nevěra a nevěra. náhodné uklouznutí by mě nas**o", ale odpustit bych kvůli dětem dokázala. pokud by to byl vztah tak bych to asi nevydýchala
Tohle zní docela hrůzostrašně. Každého by to určitě pěnkě nas***o. Podle mě chybí ve většině dnešních vztahů upřímnost a proto vznikají tyto, velice nepříjemné, situace.
@Virginia píše:
@SiriusGG Báječná diskuze.
Vezmu-li to všeobecně - ano, je tu plno jednoduchých žen, které si myslí, že situace mají jednoduchá řešení, která vidí zejména ve výměně nevhodného muže.
Ze čtvrté strany - je ženskou přirozeností sdílet a řešit „problémy“ a je mužskou přirozeností se spíše chlubit. Proto, pokud bychom nahlédly na mužské weby, získaly bychom (my ženy) dojem, že každý muž je počítačový odborník, jezdí ve sportovním autě, na výlet se vydá na golf na Karlštejn, dovolenou tráví na Seychelách, doma má prsatou sexbombu, v kalhotech 20cm, souloží 8× týdně a pro pobavení má i mladičkou studentku. Večeří zásadně rib eye steak a navečer si dá s dívčinkou jahody a Dom Perignon.
Tohle přece není ten skutečný svět - ženský se přijdou obvykle nechat politovat, postěžovat si na svůj těžký úděl a zase jdou vařit a prát.
S tvým názorem v zásadě souhlasím, ovšem přesto si myslím, že je jen povrchní a zjednodušující. Ty skutečné hodnoty, city a životy se odehrávají za těmi monitory, ne na nich.
Nádherně napsáno ![]()
@sieta.m píše:
@SiriusGG -já radím odejdi-pokud je vztahu násilí, alkohol přes míru, chorobná nespolehlivost partnera a lhaní nebo pohrdání a ponižování. Nezlob se, s tímhle bych fakt žít nedokázala. I když mám možná mizerné sebevědomí, mám se natolik ráda, že bych nebyla s mužem, který si do mě otírá boty.
S tím se nedá nic jiného než souhlasit.
Tyto situace jsem ale na mysli při zakládání článku neměl. Již jsem ponaučen, že až příště budu zase něco zakládat, tak se musím rozepsat trochu více a podrobněji.
@BellinkaX píše:
Sirius taky neleníJedna ženská doma nestačí
Tak ale je dobré že jim to funguje,
to nedá jen tak každý vztah ![]()
@SiriusGG já bych neřekla, že chybí upřímnost, ale že chybí komunikace jako taková… ![]()
lidi spolu prostě málo mluví, pak si domýšlí blbiny, upřímnost je až na dalším místě…
mě v těhle případech, a už jsem to do několika diskusí i napsala, napadá tenhle vtip ŽENA :
Leží tady vedle mě a vůbec mne neobejme, dívá se jen do stropu, kdoví, nad čím přemýšlí…
Jsme spolu už deset let. Příliš dlouho na to, abych pro něj byla ještě přitažlivá…
Asi uvažuje o tom, že bude nejvyšší čas mě vyměnit… za mladší… přece jen, za těch deset let jsem dost přibrala…
Teď se zamračil, to není dobré! A stále jen zírá do stropu.
Myšlenkami je zřejmě někde úplně jinde… ztrácím ho… už se mnou určitě nechce mít nic společného…
To je konec… co si teď sama počnu?
MUŽ:
Moucha na stropě.
Jak to, ku*va, dělá, že nespadne?!
@SiriusGG píše:
Pro ostatní (nechci citovat tolik lidí co tu to zmínilo): Nevěru opravdu nepovažuji za „prkotinu“, ale zas si nemyslím, že je to věc řešitelná pouze rozchodem.
Tys to někdy zažil? Fakt? Nedokážu ani popsat pocit, jak strašně moc bolí zklamaná důvěra, jak pak člověk chodí a pořád na to myslí, představuje si, kde, kdy, dává si zpětně dohromady malé i velké útržky. Vzbudíš se ráno a máš cca 10 vteřin klid, než si na to vzpomeneš. Nulová důvěra. Nevěříš mu, ani když si jde dát na balkon cigáro. Nevěříš mu, že jde do práce, nevěříš mu, že tu sms psal vážně svojí matce… A někdo to zkrátka nějak ustojí a někdo ne. Jak můžeš z pozice člověka, co očividně nemá žádné velké problémy říkat jiným, jak to mají řešit? Očividně jsi pozřel to 3alamounovo h,,, že teď máš potřebu rozhodovat o tom, co je a není důvod k rozchodu. Jdi se bodnout ![]()
@Virginia píše:
@SiriusGG Báječná diskuze.
S tvým názorem v zásadě souhlasím, ovšem přesto si myslím, že je jen povrchní a zjednodušující. Ty skutečné hodnoty, city a životy se odehrávají za těmi monitory, ne na nich.
souhlasím
@napresdrzku píše:
@SiriusGG Chlape, já jsem tu taky chvíli a přispívám a pročítám právě tebou zmíněnou kategorii. Občas je tam nějaký příspěvek, kterému se spíše zasměju, ale ten pramení většinou z naivity nebo mladistvosti zakladatelky. Většinou mi ale příspěvky až tak úsměvné nepřijdou a co se v nich řeší není sranda, některé názory ano, občas je lehce či více naivní i zakladatelka, která už dávno měla danou věc nějak řešit a ptá se na radu, kdy je odpověď jasná. Často jde však o popis situace a o prosbu o názor a ten si musí nakonec stejně udělat dotyčná sama a vše si přebrat, od toho ostatně diskuze často jsou. Tady neexistuje žádné jasné řešení ve smyslu aktualizuj nové ovladače, když ti přestala fungovat grafická karta, tohle je život a ten je trochu složitější. Takže dík za názor, já se s ním v něčem ztotožňuju a v něčem ne, taky se kolikrát snažím vymluvit, když někdo řeší to a to a mně to přijde v tom celku jako malichernost, ale nemůžeš každou novou diskuzi házet do jednoho pytle s těmi ostatními. A je na tobě, jestli sem budeš chodit dál a jen ukazovat, nebo se i zapojíš nějak aktivněji.
Chodit sem určitě budu dál. Plánujeme momentálně první mimčo s manželkou a je tu spousty užitečných rad na toto téma.
Snad tady zastanu i částečně tu chybějcí mužskou část, nebude to jednoduché, ale nic se nemá vzdávat předčasně. ![]()
@SiriusGG píše:
S tím se nedá nic jiného než souhlasit.Tyto situace jsem ale na mysli při zakládání článku neměl. Již jsem ponaučen, že až příště budu zase něco zakládat, tak se musím rozepsat trochu více a podrobněji.
jj, myslím, že kvůli rozházeným fuseklím se vážně lidi nerozvádí ![]()
@Gladys píše:
Tys to někdy zažil? Fakt? Nedokážu ani popsat pocit, jak strašně moc bolí zklamaná důvěra, jak pak člověk chodí a pořád na to myslí, představuje si, kde, kdy, dává si zpětně dohromady malé i velké útržky. Vzbudíš se ráno a máš cca 10 vteřin klid, než si na to vzpomeneš. Nulová důvěra. Nevěříš mu, ani když si jde dát na balkon cigáro. Nevěříš mu, že jde do práce, nevěříš mu, že tu sms psal vážně svojí matce… A někdo to zkrátka nějak ustojí a někdo ne. Jak můžeš z pozice člověka, co očividně nemá žádné velké problémy říkat jiným, jak to mají řešit? Očividně jsi pozřel to 3alamounovo h,,, že teď máš potřebu rozhodovat o tom, co je a není důvod k rozchodu. Jdi se bodnout
Já to nikdy nezažila, ale myslím, že by mě to zlomilo přesně takovým způsobem, jakým popisuješ.. ![]()
@Mar__tanka1983 píše:
@SiriusGG já bych neřekla, že chybí upřímnost, ale že chybí komunikace jako taková…
lidi spolu prostě málo mluví, pak si domýšlí blbiny, upřímnost je až na dalším místě…mě v těhle případech, a už jsem to do několika diskusí i napsala, napadá tenhle vtip ŽENA :
MUŽ:
Leží tady vedle mě a vůbec mne neobejme, dívá se jen do stropu, kdoví, nad čím přemýšlí…
Jsme spolu už deset let. Příliš dlouho na to, abych pro něj byla ještě přitažlivá…
Asi uvažuje o tom, že bude nejvyšší čas mě vyměnit… za mladší… přece jen, za těch deset let jsem dost přibrala…
Myšlenkami je zřejmě někde úplně jinde… ztrácím ho… už se mnou určitě nechce mít nic společného…
Moucha na stropě.
Moc pěkný fór
![]()
@Mar__tanka1983 píše:
@SiriusGG já bych neřekla, že chybí upřímnost, ale že chybí komunikace jako taková…
lidi spolu prostě málo mluví, pak si domýšlí blbiny, upřímnost je až na dalším místě…mě v těhle případech, a už jsem to do několika diskusí i napsala, napadá tenhle vtip ŽENA :
MUŽ:
Moucha na stropě.