Odejdi! jako rada

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7584
4.5.13 13:26

Jsem na první straně, takže možná už zakladatel hází odkazy na konkrétní diskuse. Byla bych fakt ráda. Za mojí letitou éru tady jsem viděla jen jednu nebo dvě diskuse, kde odpovídající radili odchod kvůli prkotině. Od násilníka a nevěrníka na entou bych odešla taky. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SiriusGG
4.5.13 13:29
@Aladina píše:
Jsem na první straně, takže možná už zakladatel hází odkazy na konkrétní diskuse. Byla bych fakt ráda. Za mojí letitou éru tady jsem viděla jen jednu nebo dvě diskuse, kde odpovídající radili odchod kvůli prkotině. Od násilníka a nevěrníka na entou bych odešla taky. :nevim:

Omlouvám se, ale opravdu nebudu dohledávat konkrétní diskuze. Jestli někdo chce tyto diskuze najít, tak si je určitě najde sám a velice lehce. Netýká se to někdy celých diskuzí, ale i jednotlivých příspěvků, kde přispěvovatelky porovnávali svojí situací se zakladatelčinou.

• Citovat
  • Upravit
5342
4.5.13 13:31

@SiriusGG vis, ja poslala partnera k vode…podle tebe kvuli blbostem…nesourodost zivotniho stylu, skudlivost, takova celkova zivotni,,zaprdenost" proste s nim byl ten zivot nudny, bez schopnosti radovat se z malickosti. Dlouho jsem si rikala (temer 10let), ze musim byt tolerantni, ze nikdo neni dokonaly…blablabla. Podotknu ze pro nekoho by byl byvaly pr. uzasny. Nepil, nekouril, velmi inteligentni, nikam nechodil, dobre vydelavajici VS. Jen ten celkovy negativismus a NUDA. Stala se ze mne smutna holka bez zivota…co jen vari, uklizi a ceka na toho sveho drahouse… Az jsem se, i za pomoci kamaradek co me dobre znaly, probrala. Pustila ho k vode, rok jsem mela vycitky protoze jsem ho porad mela rada… Ted mam dokonale manzelstvi a i kdyz zivot nekdy neni pericko tak mame v sobe vzajemnou oporu a radujeme se z malickosti. Kdybych byvaleho neopustila (dle tebe kvuli hlouposti) tak jsem nestastna a mam zkazeny zivot. Takze nejen nasili, chlast a gamblerstvi a nevera musi byt validni duvod k rozchodu. Nezijem za stredoveku, vis ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SiriusGG
4.5.13 13:31
@Maniakova píše:
Naprostý souhlas, na situace kdy je problém alkohol, drogy, nevěra, násilí bych určitě taky napsala ODEJDI, jelikož málokdy se ženě/člověku vyplatí snaha zůstat a nějak to změnit či pomoct, ikdyž zkusit se to může, to asi záleží od povahy každého, ale v 90% se daný problém nevyřeší a nezmění a tak odejdi se stává jediná možnost, ale když tady čtu jak je VELKÝ PROBLÉM, že muž doma nepomáhá, že sedí celý den u PC, že nemá chut na sex, že za celý měsíc nedonese kytku..to si myslím, že se změnit, či upravit dá (pokud to nastane po čas vztahu),naopak pokud o tomto faktu vím již na počátku, bud je potřeba udělat kompromis, nebo zvážit zda takového muže chci a nebo bude lepší najít si takového, který je doma zvyklý ženě pomáhat, který je naučený nosit dárky a kytky atd.(protože najít si pravý opak toho, co vyžaduju pak vede jen k tomu, že nebudu spokojená) :pankac: a mimochodem občas problémy o kterých ženy píšou také nejsou jen vinou muže, ale i ženy, což si neuvědomují, nebo nepřipouští, muži jsou jiné než ženy a např. než abych zde psala jak svého muže nepřitahuji a jak mě nepolíbí sám od sebe, zamyslela bych se co dělám špatně a proč se tak vlastně chová, vysvětlení, že je debil a at odejdu bych asi nepoužila :mrgreen:

Moc hezky napsáno. Souhlas.

• Citovat
  • Upravit
SiriusGG
4.5.13 13:34
@Lemuska píše:
@SiriusGG vis, ja poslala partnera k vode…podle tebe kvuli blbostem…nesourodost zivotniho stylu, skudlivost, takova celkova zivotni,,zaprdenost" proste s nim byl ten zivot nudny, bez schopnosti radovat se z malickosti. Dlouho jsem si rikala (temer 10let), ze musim byt tolerantni, ze nikdo neni dokonaly…blablabla. Podotknu ze pro nekoho by byl byvaly pr. uzasny. Nepil, nekouril, velmi inteligentni, nikam nechodil, dobre vydelavajici VS. Jen ten celkovy negativismus a NUDA. Stala se ze mne smutna holka bez zivota…co jen vari, uklizi a ceka na toho sveho drahouse… Az jsem se, i za pomoci kamaradek co me dobre znaly, probrala. Pustila ho k vode, rok jsem mela vycitky protoze jsem ho porad mela rada… Ted mam dokonale manzelstvi a i kdyz zivot nekdy neni pericko tak mame v sobe vzajemnou oporu a radujeme se z malickosti. Kdybych byvaleho neopustila (dle tebe kvuli hlouposti) tak jsem nestastna a mam zkazeny zivot. Takze nejen nasili, chlast a gamblerstvi a nevera musi byt validni duvod k rozchodu. Nezijem za stredoveku, vis ;)

Pokud Vám to takhle neklapalo od začátku tak chápu, že jsi musela docílit změny. Ovšem tedy nechápu proč ta změna nepřišla dříve? Podle toho co píšeš, tak těch rozdílů bylo příliš mnoho a ne zdaleka všechny se dají „napravit“. Nelze tolik věcí, které se sešli najednou považovat za prkotiny.

Děkuji za věcný příspěvek k tématu.

• Citovat
  • Upravit
7584
4.5.13 13:34
@SiriusGG píše:
Omlouvám se, ale opravdu nebudu dohledávat konkrétní diskuze. Jestli někdo chce tyto diskuze najít, tak si je určitě najde sám a velice lehce. Netýká se to někdy celých diskuzí, ale i jednotlivých příspěvků, kde přispěvovatelky porovnávali svojí situací se zakladatelčinou.

Aha, zas takový zbytečný povzdech. Všichni radí odejdi - ale žádný příklad. Tak nic, no. :roll: A nemyslím příklad diskuse, jak ses schodl s Pannacottou. Třeba uznám, že máš pravdu, ale takhle prostěš jenom plkáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
napresdrzku
4.5.13 13:35
@Mar__tanka1983 píše:
@sieta.m @Gladys
tak já přesně tohle zažila, i s tím, co popisuje gladys potom…
ale já teda vydržela (z vícero důvodů, ale hlavně proto, že chlap vypadal i choval se opravdu tak, že je mu to líto, že se mu rozsvítilo a chce mě a né jinou)…asi půl roku jsem měla podobné pocity, pak další rok sem si občas vzpomněla, dneska už si na to vzpomenu, jen když si z toho s chlapem děláme legraci…
popravdě, netušim, kde sem na to tehdy vzala sílu to překonat (mmch, nebyla to jednorázovka, ale dlouhodobé opakované randění s bývalkou :roll: ), ale dnes sem za to stráááášně ráda :srdce:

Body oběma za to, že jste to zvládli a že ti za to chlap stál :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
1823
4.5.13 13:35

@SiriusGG ..já bych byla pro, aby měly děti ve školách povinnou „skupinovou psychoterapii“.. něco jako duševní tělocvik.. podobně jako se třeba učí finanční gramotnost atd.. myslim, že strašně moc těchhle vztahovejch průserů se děje proto, že člověk toho osobě dost často strašně málo ví.. a najednou se ocitne v životě na rozcestí a uvědomí si, že takhle to přece nechtěl.. :think: chybí nám sebereflexe a schpnost si srovnat priority.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
784
4.5.13 13:36

S úvodním příspěvkem souhlasím jen částečně. Mnoho diskusí mi v této sekci jako prkotiny opravdu nepřijde - už to zde bylo vyjmenováno (nevěra, násilí atd.). Pokud mi něco jako prkotina přece jen přijde, snažím se přesvědčit samu sebe, že pro někoho to závažný problém je, a na diskusi většinou neraguji :-).

Mně zde vadí spíš jiný nešvar (nešvar dle mého), a to je dvojí metr. Je tu celkem běžné, že když založí diskusi žena, že ji manžel podvádí, je tento bez znalostí dalších informací označen za bídáka. Založí-li ovšem žena diskusi o tom, že má milence, je v ní mnoho pochopení, protože za to dozajista stejně může její partner, který se jí nevěnoval, a beztak má každý právo na štěstí.
Muži musí bezpodmínečně milovat případné potomky z předešlých ženiných vztahů, zatímco žena v klidu napíše, že partnerovy děti nesnáší nebo že třeba nechce, aby jeho syn byl na rodinné oslavě narozenin, protože do rodiny přece nepatří.
Muž musí vycházet s našimi rodiči, protože oni jsou pokrokoví, do ničeho se nemontují, hlídají jen dle našich instrukcí a koupili nám celou výbavičku. Zatímco když ženy mají problémy s tchyní, je to normální a je nejlépe ukončit styky.
Když jde muž 2× měsíčně na pivo, i když si to žena nepřeje, je to sobec. Když chce jít žena na akci, která je do druhého dne, a partnerovi se to nelíbí, protože se o ni bojí, je zase sobec, a ona se ho přece nemusí na nic ptát, je dospělá. Žena může partnera uhodit, protože je zkrátka žena. On to samozřejmě vrátit nesmí, neb by to byl násilník.

Příkladů mě napadá opravdu spousta :-). Nechci generalizovat, ale tahle ženská solidarita za VŠECH okolností mi tu opravdu vadí a přijde mi častější než „balení kufrů“ :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7041
4.5.13 13:37
@Lemuska píše: … Takze nejen nasili, chlast a gamblerstvi a nevera musi byt validni duvod k rozchodu. Nezijem za stredoveku, vis ;)

a pod tenhle názor bych se mohla podepsat i já.

Navíc jak už tady bylo vícekrát zmíněno, ty ženské si sem chodí kolikrát právě do „partnerství a manželství“ vylít srdce, vypovídat se a mají svou hlavu a pokud jim 100 uživatelek napíše, že mají odejít, a ony samy nechtějí, tak neodejdou ;)

Ale primárně jsem ráda, když mám někde dotaz a dostanu odpověď od chlapa - z takové té druhé strany. i když se mi to samozřejmě nemusí líbit, že :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
4.5.13 13:39

@Dujana - jo, jo. S tím souhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
@erinv píše:
@SiriusGG ..já bych byla pro, aby měly děti ve školách povinnou „skupinovou psychoterapii“.. něco jako duševní tělocvik.. podobně jako se třeba učí finanční gramotnost atd.. myslim, že strašně moc těchhle vztahovejch průserů se děje proto, že člověk toho osobě dost často strašně málo ví.. a najednou se ocitne v životě na rozcestí a uvědomí si, že takhle to přece nechtěl.. :think: chybí nám sebereflexe a schpnost si srovnat priority.. :nevim:

Finanční gramotnost se učí??? 8o Na vybraných středních školách ano, ale ty myslím z větší části nenavštěvuje ta vrstva populace, která by to potřebovala jak prase drbání… A pak si někdo „tématem nepolíbený“ najde hodnou, pracovitou, ale nepříliš sebevědomou holku - a na konci bývá diskuse s radou „odejdi“. No nic, to byl jen takový povzdech.

Příspěvek upraven 04.05.13 v 13:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823

@Dujana ..jj.. za mě vede nedávná diskuse..„můj muž chodí 3× v týdnu běhat.. tolerovaly byste to?“ :mrgreen: :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
4.5.13 13:41

@Dujana jooo, tak pod to se podepíšu taky. Tohle mi tu leze na nervy daleko víc :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SiriusGG
4.5.13 13:42
@Dujana píše:
S úvodním příspěvkem souhlasím jen částečně. Mnoho diskusí mi v této sekci jako prkotiny opravdu nepřijde - už to zde bylo vyjmenováno (nevěra, násilí atd.). Pokud mi něco jako prkotina přece jen přijde, snažím se přesvědčit samu sebe, že pro někoho to závažný problém je, a na diskusi většinou neraguji :-).

Mně zde vadí spíš jiný nešvar (nešvar dle mého), a to je dvojí metr. Je tu celkem běžné, že když založí diskusi žena, že ji manžel podvádí, je tento bez znalostí dalších informací označen za bídáka. Založí-li ovšem žena diskusi o tom, že má milence, je v ní mnoho pochopení, protože za to dozajista stejně může její partner, který se jí nevěnoval, a beztak má každý právo na štěstí.
Muži musí bezpodmínečně milovat případné potomky z předešlých ženiných vztahů, zatímco žena v klidu napíše, že partnerovy děti nesnáší nebo že třeba nechce, aby jeho syn byl na rodinné oslavě narozenin, protože do rodiny přece nepatří.
Muž musí vycházet s našimi rodiči, protože oni jsou pokrokoví, do ničeho se nemontují, hlídají jen dle našich instrukcí a koupili nám celou výbavičku. Zatímco když ženy mají problémy s tchyní, je to normální a je nejlépe ukončit styky.
Když jde muž 2× měsíčně na pivo, i když si to žena nepřeje, je to sobec. Když chce jít žena na akci, která je do druhého dne, a partnerovi se to nelíbí, protože se o ni bojí, je zase sobec, a ona se ho přece nemusí na nic ptát, je dospělá. Žena může partnera uhodit, protože je zkrátka žena. On to samozřejmě vrátit nesmí, neb by to byl násilník.

Příkladů mě napadá opravdu spousta :-). Nechci generalizovat, ale tahle ženská solidarita za VŠECH okolností mi tu opravdu vadí a přijde mi častější než „balení kufrů“ :-).

Takhle nějak jsem to myslel. Jen jsem to asi napsal moc stručně (generalizoval jsem to zbytečně moc). Bohužel se v tomto „ženském“ světě teprve rozkoukávám. Jsem ponaučen. Přístě si na to dám pozor. Slibuji :(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky