Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, řeším teď otázku, kterou jsem ještě nikdy řešit nemusela.. Příběh, proč si pohrávám s touto myšlenkou si nechám pro sebe, protože by to bylo na příliš dlouhé vyprávění..
Jde však o to, že jsem do vztahu obětovala vše. Partner mě dokázal finančně zabezpečit a protože jsme se rozhodli společně podnikat, dala jsem proto výpověď v práci a vše věnovala podnikání. Podnik však nefunguje dle představ, a tak jsem bez vlastních peněz, vše táhne přítel.
Pokud bych odešla, nemám kam, nemám auto, rodiče bydlí daleko a nedokážu si představit být zpět doma, navíc v té lokalitě bych nenašla ani práci a spoje do Prahy jsou šílené.
Nemám ani peníze na to, abych utáhla měsíční nájem bytu v Praze. Rodiče nemají peníze na to, aby mně do začátků podpořili. Zároveň vím, že kdybych byla finančně soběstačná, nejspíše bych se více přikláněla k myšlence odejít.
Byla jste některá v této situaci? Dokázala jste se postavit z ničeho na vlastní nohy?..
Potřebuji trochu podpořit.. ![]()
Nejdrive bych se snazila byt znovu financne sobestacna. Najit si praci.
Vybodni se na podnikání, co ti nevynáší, vrať se do práce, ušetři peníze a pak odejdi. Nebo si vsaď sportku, drž si palce a čekej na zázrak…
@Nikki222 píše:
Ahoj, řeším teď otázku, kterou jsem ještě nikdy řešit nemusela.. Příběh, proč si pohrávám s touto myšlenkou si nechám pro sebe, protože by to bylo na příliš dlouhé vyprávění..Jde však o to, že jsem do vztahu obětovala vše. Partner mě dokázal finančně zabezpečit a protože jsme se rozhodli společně podnikat, dala jsem proto výpověď v práci a vše věnovala podnikání. Podnik však nefunguje dle představ, a tak jsem bez vlastních peněz, vše táhne přítel.
Pokud bych odešla, nemám kam, nemám auto, rodiče bydlí daleko a nedokážu si představit být zpět doma, navíc v té lokalitě bych nenašla ani práci a spoje do Prahy jsou šílené.
Byla jste některá v této situaci? Dokázala jste se postavit z ničeho na vlastní nohy?..
Nemám ani peníze na to, abych utáhla měsíční nájem bytu v Praze. Rodiče nemají peníze na to, aby mně do začátků podpořili. Zároveň vím, že kdybych byla finančně soběstačná, nejspíše bych se více přikláněla k myšlence odejít.
Potřebuji trochu podpořit..
A to nejde najít si práci a našetřit si na odchod?
@free333 Pracuji 7 dní v týdnu, 10 hodin denně.. Jedná se o podnikání, kde člověk musí fyzicky být.. Práci k tomu bohužel nemám kdy mít..
@Nikki222 píše:
@free333 Pracuji 7 dní v týdnu, 10 hodin denně.. Jedná se o podnikání, kde člověk musí fyzicky být.. Práci k tomu bohužel nemám kdy mít..
Nektere rozjezdy jsou tezke. Davas malo informaci, jak dlouho se uz snazite spolu podnikat, proc to nejde atd. Ale jestli neni perspektiva zlepseni, promluvila bych s partnerem, ze chces byt znovu financne sobestacna a chces hledat jinou praci.
@Nikki222 píše:
To bys při těch hodinách v normální práci byla milionář.
Co je to prosím tě za podnikání?
Šla bych dřív, než „omylem“ otěhotníš. S dítětem se ti bude odcházet mnohem hůř.
@Nikki222 píše:
tak samozřejmě, že ukončíš činnost v podnikání, ze kterého nemáš žádné finance, a pak si najdeš normální práci, kde ti plat dají,
nikdo nemyslel, abys dělala oboje naráz
![]()
@Nenitamduch píše:
Tyra te? ublizuje ti? to je zasadni co potřebujeme vedet
I kdyby ne, tak proč žít s člověkem, se kterým být nechce? A hlavně „my“ nepotřebujeme vědět nic, to je na zakladatelce, aby si to srovnala v hlavě. Nemusí se svěřovat cizím lidem na netu
@Jahru píše:
I kdyby ne, tak proč žít s člověkem, se kterým být nechce? A hlavně „my“ nepotřebujeme vědět nic, to je na zakladatelce, aby si to srovnala v hlavě. Nemusí se svěřovat cizím lidem na netu
@Jahru píše:
nemusí se svěřovat, ale asi se chce svěřit, když založila diskusi