Odejít od přítele nebo zůstat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4
27.11.22 13:30

@Nenitamduch Chová se ke mně nejlíp co se kdy chlap choval, vždy se na něj můžu spolehnout, nehádáme se. ALE - jsme spolu přes pět let, asi třikrát jsem „zaznamenala“ že mě možná podvedl, nikdy jsem však ale neměla usvědčující důkaz.. Zároveň nám to už moc neklape v posteli. Nechci to tu blíž specifikovat, protože se tu nejspíš nedají mazat diskuze..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
333
27.11.22 13:30
@Nikki222 píše:
Ahoj, řeším teď otázku, kterou jsem ještě nikdy řešit nemusela.. Příběh, proč si pohrávám s touto myšlenkou si nechám pro sebe, protože by to bylo na příliš dlouhé vyprávění..

Jde však o to, že jsem do vztahu obětovala vše. Partner mě dokázal finančně zabezpečit a protože jsme se rozhodli společně podnikat, dala jsem proto výpověď v práci a vše věnovala podnikání. Podnik však nefunguje dle představ, a tak jsem bez vlastních peněz, vše táhne přítel.

Pokud bych odešla, nemám kam, nemám auto, rodiče bydlí daleko a nedokážu si představit být zpět doma, navíc v té lokalitě bych nenašla ani práci a spoje do Prahy jsou šílené.
Nemám ani peníze na to, abych utáhla měsíční nájem bytu v Praze. Rodiče nemají peníze na to, aby mně do začátků podpořili. Zároveň vím, že kdybych byla finančně soběstačná, nejspíše bych se více přikláněla k myšlence odejít.

Byla jste některá v této situaci? Dokázala jste se postavit z ničeho na vlastní nohy?..
Potřebuji trochu podpořit.. :(

Vcelku jednoduchá rada. Pošli ho do sběru, běž na seznamku a tam si najdi nějakýho bohatýho, s vilou, několika domy na pobřeží, jachtou kotvící někde u Perpignanu a stájí plnou koní. Pokud vím, na seznamce je jich spousta. A máš po starostech. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
27.11.22 13:35
@smile_xxx píše:
To máš špatně nastavené. Všechny, co znám a začali podnikat, tak podnikali při práci. Až když se jim to rozjelo, tak původní zaměstnání opustili. Ty se vrať do práce, nemůžeš být závislá na to, že všechno táhne přítel. Zaměstnavatel za tebe bude platit sociální a zdravotní. A za tebe budete muset najít náhradu a nebo to podnikání přehodnotit. Krome toho pracovat 10 hod sedm dní v týdnu zadarmo je nesmysl a fyzicky dlouhodobě neudržitelné.

Může být závislá na příteli, proč by nemohla. Musí to ale vyhovovat všem.

• Citovat
  • Upravit
4383
27.11.22 13:37

Najdi si práci, buď finančně soběstačná a nezávislá, nauč se hospodařit s penězi, poté udělej další krok. Kam takový spěch. A co se týče podnikání, no tak cos čekala? Že hned začneš vydělávat sta tisíce? Tohle je potřeba si uvědomit. Já třeba o tom uvažuji, ale nejsem zase takový snílek a vidím i nástrahy, proto do toho nejdu hned po hlavě. Když už chceš podnikat, podnikej při práci na HPP, a né začít od nuly a modlit se. Takhle to nefunguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8485
27.11.22 13:45

Buď budeš pokračovat v podnikání a zůstaneš tam kde jsi anebo si najdeš práci, našetříš na nájem a odejdeš - není nic mezi tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10864
27.11.22 15:02
@Nikki222 píše:
Ahoj, řeším teď otázku, kterou jsem ještě nikdy řešit nemusela.. Příběh, proč si pohrávám s touto myšlenkou si nechám pro sebe, protože by to bylo na příliš dlouhé vyprávění..

Jde však o to, že jsem do vztahu obětovala vše. Partner mě dokázal finančně zabezpečit a protože jsme se rozhodli společně podnikat, dala jsem proto výpověď v práci a vše věnovala podnikání. Podnik však nefunguje dle představ, a tak jsem bez vlastních peněz, vše táhne přítel.

Pokud bych odešla, nemám kam, nemám auto, rodiče bydlí daleko a nedokážu si představit být zpět doma, navíc v té lokalitě bych nenašla ani práci a spoje do Prahy jsou šílené.
Nemám ani peníze na to, abych utáhla měsíční nájem bytu v Praze. Rodiče nemají peníze na to, aby mně do začátků podpořili. Zároveň vím, že kdybych byla finančně soběstačná, nejspíše bych se více přikláněla k myšlence odejít.

Byla jste některá v této situaci? Dokázala jste se postavit z ničeho na vlastní nohy?..
Potřebuji trochu podpořit.. :(

Takže makáš 7 dnů v týdnu 10 hodin zadarmo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8437
27.11.22 15:04
@Bytsamsebou píše:
Takže makáš 7 dnů v týdnu 10 hodin zadarmo?

To mě taky zarazilo. Trochu uchylný. Ale na rozjezd podnikání je potřeba mít finanční rezervu, nikdo nevydělává hned od začátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
27.11.22 15:14

Otázka je jaká je vize d tím podnikáním je vůbec reálné aby to vydělávalo?

Pokud pracuje každý den 10 hodin a jdi na 0 je to na pováženou… Jak dlouho takový stav bude trvat? A kolik času tomu budeš muset věnovat v budoucnu, protože i když to vydělávat bude není moc OK dělat opravdu každý den 10 hodin… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
4
27.11.22 16:25
@brisco píše:
To mě taky zarazilo. Trochu uchylný. Ale na rozjezd podnikání je potřeba mít finanční rezervu, nikdo nevydělává hned od začátku.

šla jsem do toho s přítelem, já vše zařídila po organizační stránce, on po té finanční.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76661
27.11.22 16:52
@Nikki222 píše: šla jsem do toho s přítelem, já vše zařídila po organizační stránce, on po té finanční.

a on to nechce vzdát? nebo odkud on bere finance?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8437
27.11.22 19:02
@Nikki222 píše: šla jsem do toho s přítelem, já vše zařídila po organizační stránce, on po té finanční.

A jak dlouho to tak provozujete? Možná je načase to odpískat… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
27.11.22 19:49

No já si spíš říkám, pokud se s ním chceš rozejít, jestli má smysl spolu podnikat. Zvládnete spolu podnikat i po případném rozchodu? Nebudete si dělat naschvály? Pokud to přítel financuje a ty nemáš rezervu, jsi v nevýhodě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.11.22 00:38

Já tě trochu podpořím. Přeložím ti totiž ten tvůj srdceryvný text do řeči nás protřelých životem.

• „Partner mě dokázal finančně zabezpečit“ jo tak takhle jsem si taky život malovala kolem 20. Starší partner, vydělávající, já domácí povaleč, občas studující či studium předstírající. Také mě zajistil a to tak, že přesně jako ty jsem ztratila kontrolu nad svým životem a podmínky a směr diktoval někdo druhý. Prozření přišlo později, až kolem mě můj život implodoval. Od ohýnku chytl i můj značně nevalný a neúspěšný profesní život, i studijní, i rodinný, a zbyla jsem uprostřed spáleniště sama, bez peněz, bez svého standardu, na který jsem byla zvyklá. Také jsem si tehdy foukala bolístky s tím, kolik jsem tomu vztahu „obětovala“ a jak je vše nespravedlivé, ale faktem zůstává, že tu „oběť“ jsme všechny činily z vlastní vůle. Já si to dokázala přiznat mnohem, mnohem později. Ale lepší pozdě než nikdy.
  • Přečti si příběh Applu, příběh Johna Paula Dejoria nebo Ralpha Laurena. Moc bych se divila, kdyby příběhy začínaly úsměvnou větou, jak je někdo někde zajistil. Až se příště uvidíš v zrcadle, zapátrej na čele. Nemáš tam tři N? Naivní namyšlená nanynka.
  • Pokud se člověk nenarodil se zlatou lžičkou v tlamce, většinou začíná podnikat tak, že pracuje na HPP a k tomu podniká, i kdyby to mělo znamenat práci po nocích, placení levných brigádníků apod. Co jsi dělala ty, než jsi začala pracovat na svém business projektu?
  • Dala jsi nám hezký výčet toho, co udělat nemůžeš či nechceš. :think: A co tedy chceš? Víš to vůbec ty sama? Business aby magicky šlapal… přítel aby magicky nezanášel a hleděl si tě a cáloval… to je vše, co od života chceš?
  • Zkusila sis odpovědět na otázku, co by se dělo, kdyby business byl úspěšný a vynášel? Zisky by šly výhradně příteli jakožto člověku, který projekt financoval? Dělili byste se? A jak? Dostávala bys od přítele mzdu za řízení projektu, kterému jsi dala život? Uvědomuješ si, že ať už by business šlapal nebo skomíral - ty budeš navždy v tomto vztahu tahat za kratší provaz?
  • Čistě z pohledu přítele, proč si myslíš, že s tebou ještě je? :think: Finančně ho vysáváš a nejsi mu rovnocenným partnerem, sex dle tvých slov nic moc, s věrností na štíru. Jsi si jistá, že to nebude on, kdo to rozsekne? Co pak? Pak už ti budou rodiče a rodné město dobré?

Douška na závěr - víš, kéž by mi někdo dal tehdy před 10 lety takovou „sodu“, jakou se ti může zdát, že dávám teď tobě. Já si vše spískala sama, následovalo velmi těžké životní období, které mě donutilo dospět a převzít zodpovědnost sama za sebe. Ty si natlučeš sama a po svém tak jako většina lidí, které čeká Ikarův pád na zem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí