Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Nenitamduch Chová se ke mně nejlíp co se kdy chlap choval, vždy se na něj můžu spolehnout, nehádáme se. ALE - jsme spolu přes pět let, asi třikrát jsem „zaznamenala“ že mě možná podvedl, nikdy jsem však ale neměla usvědčující důkaz.. Zároveň nám to už moc neklape v posteli. Nechci to tu blíž specifikovat, protože se tu nejspíš nedají mazat diskuze..
@Nikki222 píše:
Ahoj, řeším teď otázku, kterou jsem ještě nikdy řešit nemusela.. Příběh, proč si pohrávám s touto myšlenkou si nechám pro sebe, protože by to bylo na příliš dlouhé vyprávění..Jde však o to, že jsem do vztahu obětovala vše. Partner mě dokázal finančně zabezpečit a protože jsme se rozhodli společně podnikat, dala jsem proto výpověď v práci a vše věnovala podnikání. Podnik však nefunguje dle představ, a tak jsem bez vlastních peněz, vše táhne přítel.
Pokud bych odešla, nemám kam, nemám auto, rodiče bydlí daleko a nedokážu si představit být zpět doma, navíc v té lokalitě bych nenašla ani práci a spoje do Prahy jsou šílené.
Byla jste některá v této situaci? Dokázala jste se postavit z ničeho na vlastní nohy?..
Nemám ani peníze na to, abych utáhla měsíční nájem bytu v Praze. Rodiče nemají peníze na to, aby mně do začátků podpořili. Zároveň vím, že kdybych byla finančně soběstačná, nejspíše bych se více přikláněla k myšlence odejít.
Potřebuji trochu podpořit..
Vcelku jednoduchá rada. Pošli ho do sběru, běž na seznamku a tam si najdi nějakýho bohatýho, s vilou, několika domy na pobřeží, jachtou kotvící někde u Perpignanu a stájí plnou koní. Pokud vím, na seznamce je jich spousta. A máš po starostech. ![]()
@smile_xxx píše:
To máš špatně nastavené. Všechny, co znám a začali podnikat, tak podnikali při práci. Až když se jim to rozjelo, tak původní zaměstnání opustili. Ty se vrať do práce, nemůžeš být závislá na to, že všechno táhne přítel. Zaměstnavatel za tebe bude platit sociální a zdravotní. A za tebe budete muset najít náhradu a nebo to podnikání přehodnotit. Krome toho pracovat 10 hod sedm dní v týdnu zadarmo je nesmysl a fyzicky dlouhodobě neudržitelné.
Může být závislá na příteli, proč by nemohla. Musí to ale vyhovovat všem.
Najdi si práci, buď finančně soběstačná a nezávislá, nauč se hospodařit s penězi, poté udělej další krok. Kam takový spěch. A co se týče podnikání, no tak cos čekala? Že hned začneš vydělávat sta tisíce? Tohle je potřeba si uvědomit. Já třeba o tom uvažuji, ale nejsem zase takový snílek a vidím i nástrahy, proto do toho nejdu hned po hlavě. Když už chceš podnikat, podnikej při práci na HPP, a né začít od nuly a modlit se. Takhle to nefunguje.
Buď budeš pokračovat v podnikání a zůstaneš tam kde jsi anebo si najdeš práci, našetříš na nájem a odejdeš - není nic mezi tím.
@Nikki222 píše:
Ahoj, řeším teď otázku, kterou jsem ještě nikdy řešit nemusela.. Příběh, proč si pohrávám s touto myšlenkou si nechám pro sebe, protože by to bylo na příliš dlouhé vyprávění..Jde však o to, že jsem do vztahu obětovala vše. Partner mě dokázal finančně zabezpečit a protože jsme se rozhodli společně podnikat, dala jsem proto výpověď v práci a vše věnovala podnikání. Podnik však nefunguje dle představ, a tak jsem bez vlastních peněz, vše táhne přítel.
Pokud bych odešla, nemám kam, nemám auto, rodiče bydlí daleko a nedokážu si představit být zpět doma, navíc v té lokalitě bych nenašla ani práci a spoje do Prahy jsou šílené.
Byla jste některá v této situaci? Dokázala jste se postavit z ničeho na vlastní nohy?..
Nemám ani peníze na to, abych utáhla měsíční nájem bytu v Praze. Rodiče nemají peníze na to, aby mně do začátků podpořili. Zároveň vím, že kdybych byla finančně soběstačná, nejspíše bych se více přikláněla k myšlence odejít.
Potřebuji trochu podpořit..
Takže makáš 7 dnů v týdnu 10 hodin zadarmo?
@Bytsamsebou píše:
Takže makáš 7 dnů v týdnu 10 hodin zadarmo?
To mě taky zarazilo. Trochu uchylný. Ale na rozjezd podnikání je potřeba mít finanční rezervu, nikdo nevydělává hned od začátku.
Otázka je jaká je vize d tím podnikáním je vůbec reálné aby to vydělávalo?
Pokud pracuje každý den 10 hodin a jdi na 0 je to na pováženou… Jak dlouho takový stav bude trvat? A kolik času tomu budeš muset věnovat v budoucnu, protože i když to vydělávat bude není moc OK dělat opravdu každý den 10 hodin… ![]()
@brisco píše:
To mě taky zarazilo. Trochu uchylný. Ale na rozjezd podnikání je potřeba mít finanční rezervu, nikdo nevydělává hned od začátku.
šla jsem do toho s přítelem, já vše zařídila po organizační stránce, on po té finanční.
@Nikki222 píše: šla jsem do toho s přítelem, já vše zařídila po organizační stránce, on po té finanční.
a on to nechce vzdát? nebo odkud on bere finance?
@Nikki222 píše: šla jsem do toho s přítelem, já vše zařídila po organizační stránce, on po té finanční.
A jak dlouho to tak provozujete? Možná je načase to odpískat… ![]()
No já si spíš říkám, pokud se s ním chceš rozejít, jestli má smysl spolu podnikat. Zvládnete spolu podnikat i po případném rozchodu? Nebudete si dělat naschvály? Pokud to přítel financuje a ty nemáš rezervu, jsi v nevýhodě
Já tě trochu podpořím. Přeložím ti totiž ten tvůj srdceryvný text do řeči nás protřelých životem.
Douška na závěr - víš, kéž by mi někdo dal tehdy před 10 lety takovou „sodu“, jakou se ti může zdát, že dávám teď tobě. Já si vše spískala sama, následovalo velmi těžké životní období, které mě donutilo dospět a převzít zodpovědnost sama za sebe. Ty si natlučeš sama a po svém tak jako většina lidí, které čeká Ikarův pád na zem.