Indové a víza v ČR, získání, sňatek v ČR

5
27.11.22 07:51

Indové a víza v ČR, získání, sňatek v ČR

Dobrý den,
Moje snaha je, otevřít téma, který se kolem mě řeší dost často a chtěla bych se pobavit se slušnými lidmi o tématu Indové a jejich víza, jak ho získat, co dělat při neudeleni víza nebo jak nejrychleji zajistit víza pro přílet do ČR. Bohužel i nám bylo zamitnuto vízum a to bylo pouze pro návštěvu ČR na Vánoční svátky jako turistické vízum. Máte někdo zkušenosti… Prosím o radu… Dekuji :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65452
27.11.22 07:57
@Aisha307 píše:
Dobrý den,
Moje snaha je, otevřít téma, který se kolem mě řeší dost často a chtěla bych se pobavit se slušnými lidmi o tématu Indové a jejich víza, jak ho získat, co dělat při neudeleni víza nebo jak nejrychleji zajistit víza pro přílet do ČR. Bohužel i nám bylo zamitnuto vízum a to bylo pouze pro návštěvu ČR na Vánoční svátky jako turistické vízum. Máte někdo zkušenosti… Prosím o radu… Dekuji :srdce:

Zo bydlis v komunite Indu, ze se to kolem tebe resi casto? Kolem me to nikdy nikdo neresil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
27.11.22 08:07

@vokishka
Pokud to neřešíte, nerozumím Vašemu dotazů na mě… Řeším konkrétní téma dle moji potřeby, snažím se o získání informací dal. Pokud s tím. Nemáte zkušenosti a neřešíte to.. V pořádku.. Přeji hezký den a Vánoční svátky, děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
27.11.22 08:35
@Aisha307 píše:
@vokishka
Pokud to neřešíte, nerozumím Vašemu dotazů na mě… Řeším konkrétní téma dle moji potřeby, snažím se o získání informací dal. Pokud s tím. Nemáte zkušenosti a neřešíte to.. V pořádku.. Přeji hezký den a Vánoční svátky, děkuji.

A důvod zamítnutí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13257
27.11.22 08:36

A ty se ptáš na účelový sňatek? Moc tvému dotazu nerozumím… @Aisha307

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40473
27.11.22 08:39

@Aisha307

Mám známého a ten měl neskutečný problém sem dostat Filipínku a to si ji chtěl normálně vzít atd.
Svatba pak proběhla, ale nebylo to jednoduché.

Nebude na FB nějaká skupina, kde by se zabývali tímto problémem?
Tady asi nás nebude moc, kdo sem touží dostat Inda… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
27.11.22 08:40
@Aisha307 píše:
Dobrý den,
Moje snaha je, otevřít téma, který se kolem mě řeší dost často a chtěla bych se pobavit se slušnými lidmi o tématu Indové a jejich víza, jak ho získat, co dělat při neudeleni víza nebo jak nejrychleji zajistit víza pro přílet do ČR. Bohužel i nám bylo zamitnuto vízum a to bylo pouze pro návštěvu ČR na Vánoční svátky jako turistické vízum. Máte někdo zkušenosti… Prosím o radu… Dekuji :srdce:

Každý svrchovaný stát má právo odmítnout vstup do země někomu, o koho nestojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5067
27.11.22 09:12
@Aisha307 píše:
Dobrý den,

Mám zkušenosti s udělováním víz občanům střední Asie. Když jste žadali o vízum, byla jsi předtím vyřídit na cizinecké policii ČR pozvání? Naši příbuzní dostali pokaždé schengenské vízum bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
27.11.22 09:19

@Yasmina21

Posílala jsem pozvánku a veškeré dokumenty o ubytování apod. poštou do Indie, kde pak žádal přes VFS Global systém ČR ambasádu. Bohužel zamítnuto. Vůbec ani nenapsali proč.
Zkusím tam napsat e mail, kde byl problém a zkusím to nějak vyřešit formou odvolání.
Nevím, další krok neznám, co by bylo lepší. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
27.11.22 09:22

Tak nejlip asi pres praci. :nevim:
V jakem oboru dela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
27.11.22 09:29

@zrnko je to farmář, nemá bohužel vysokoškolské vzdělání. Zkusím se také pozeptat na pracovní vízum, ale je to zase přes ČR ambasádu, nerozumím… každému studentovi v Indii zamítávají víza i pro studia. když si student zaplatí vysokou školu, tak mu neudělí víza. Zaplatí nehorázný poplatky za agenturu, která zprostředkuje všechny náležitosti a ještě školné a nakonec on příjde o peníze a nemá vízum. Česká ambasáda je známá pro neudělení víza pro indi i studentům dokonce i umělcům či laborantům a podobných pozic a důvodem napíšou, že můžou být nebezpečný pro stát( i když máte čistý rejstřík a nemáte dluhy v bance).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5067
27.11.22 09:30

@Aisha307 Aha, tak to bohužel neporadím. U nás to bylo pokaždé bez problémů, ale nejsou Indové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5067
27.11.22 09:32
@Aisha307 píše:
@zrnko je to farmář, nemá bohužel vysokoškolské vzdělání. Zkusím se také pozeptat na pracovní vízum, ale je to zase přes ČR ambasádu, nerozumím… každému studentovi v Indii zamítávají víza i pro studia. když si student zaplatí vysokou školu, tak mu neudělí víza. Zaplatí nehorázný poplatky za agenturu, která zprostředkuje všechny náležitosti a ještě školné a nakonec on příjde o peníze a nemá vízum. Česká ambasáda je známá pro neudělení víza pro indi i studentům dokonce i umělcům či laborantům a podobných pozic a důvodem napíšou, že můžou být nebezpečný pro stát( i když máte čistý rejstřík a nemáte dluhy v bance).

Pracovní vízum je dle mého názoru mnohem složitější získat než turistické. To i u nás byl problém a vůbec prac. vízum nebylo možné dostat. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
27.11.22 09:53
@Aisha307 píše:

Tak z pohledu ambasady a Ceska jako takoveho, hlavne v teto dobe, tech zadosti o ruzne druhy viz musi byt fakt hodne, podle me jsou zavaleni, mozna maji i kvoty na to, kolik lidi pustit a kolik ne (kvuli valce). :think:
Tomu by odpovidalo i to neudeleni bez udani duvodu.
Samozrejme, kdyz se na to clovek diva z vlastniho pohledu, tak si rika, je to jen jeden clovek, nema zle umysly, je hodny, chce pracovat a tedy odvadet dane. Ale z pohledu zeme je to jeden z mnoha, dalsi, ktery se snazi zustat v Cesku podle nich jakoukoli cestou. Ze je farmar mu asi moc neprida, protoze zase z pohledu CR, kde bude pracovat? Bude odvadet dane nebo bude na davkach?
Asi bych si zjistila, jestli to nebude se snatkem jednodusii. Jestli je lepsi zkouset porad dokola opakovane nebo naopak vyckat a zkusit znovu.
Pripadne do jine zeme a tam byt spolu nebo ty do Indie, to bude asi jednodussi? Co vizum na cestovani do vice statu najednou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1389
27.11.22 09:58
@Aisha307 píše:
@zrnko Česká ambasáda je známá pro neudělení víza pro indi i studentům dokonce i umělcům či laborantům a podobných pozic a důvodem napíšou, že můžou být nebezpečný pro stát( i když máte čistý rejstřík a nemáte dluhy v bance).

Posouzeni, zda dany clovek muze byt nebezpecny pro Ceskou republiku, nezavisi jen na trestnim rejstriku a dluzich, zkoumaji se napriklad i kontakty na potencialne nebezpecne osoby a dalsi veci. Na udeleni viza neni narok, v pripade pochybnosti se proste neudeli. Lidsky chapu, ze to je neprijemne, z pohledu statu pochopitelne. Ceska republika je porad celkem v pohode oproti napriklad USA.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí