Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Řešila jsi to s ním? Řekla jsi mu, že peníze na syna potřebuješ, že žiješ od výplaty k výplatě a na vše jsi sama? Řešili jste, jak to bude, až se přestěhujete?
Aby po tobě ještě nechtěl platit nájem.
Nejdřív bych si s ním promluvila, změnila, jak je to nastavený a pokud by nechtěl, asi bych se nikam nestěhovala a raději zůstala zase sama se synem. ![]()
@Mall126 píše: Řešila jsi to s ním? Řekla jsi mu, že peníze na syna potřebuješ, že žiješ od výplaty k výplatě a na vše jsi sama? Řešili jste, jak to bude, až se přestěhujete?Řešila, on vždy řekne, že dá a zapomene a odjede…a pořád mu říkat, skoro prosit, je mi už trapný…
Aby po tobě ještě nechtěl platit nájem.
Nejdřív bych si s ním promluvila, změnila, jak je to nastavený a pokud by nechtěl, asi bych se nikam nestěhovala a raději zůstala zase sama se synem.
Potom nájem chtít nebude..
@Anonymní píše:
Dobrý den, přijde vám tohle v pořádku? S přítelem máme 4leteho syna, on jezdí kamionem - já byla jsem pořád sama a potom jsme se i rozešli. Byli jsme 2 roky od sebe, vzorně platil alimenty a když mohl, přišel za synem.
Nikoho jiného jsem neměla, jsme zase spolu teď asi půl roku…
On tedy přestal platit alimenty a nedává mi vůbec nic, žijeme se synem jen z mé výplaty a on teď třeba je 2 měsíce na cestách…
(Platim jídlo, benzín, auto, energie, školku, všechno vybavení, byt je můj)Jediné + (nebo ne) že koupil o dost větší byt, sám na sebe tedy a budeme se tam stěhovat. Ještě se tam dodělávají nějaké věci, které všechny platí on.
Přijde mi to dost zvláštní a ještě má výplatu skoro 100.000 a řekl, že na vánoce dá na syna 2.000…
Dodám, že už má dvě větší děti, kde platí ohromné alimenty a vydržuje je na max, proto mi to celé tak vadí.
K cemu ti je, ze jste se k sobe vratili, kdyz on je porad pryc a necha se zivit. Nikam bych se nestehovala a nechala si soudne urcit alimenty
Ahoj, jak to bude v novem byte s financema? To si ted nejspis polepsis, ne? Budes teda bydlet u nej a energie a dalsi poplatky k bytu bude platit on? Svuj byt muzes pronajmout a tim ziskat pasivni prijem. Jestli ty 2tisice jsou jen na darky, tak to mi prijde ok. Ty das taky 2 a 4tis. pro 4 lete dite za darky mi prijdou ok. Jestli ti to cele vadi jen kvuli starsim detem, kterym dava vic, tak to neni dobry duvod. Muzes byt spis rada, ze na detech nesetri, protoze tak se nejspis bude chovat i k tvemu synovi az se zase rozejdete. Navic vetsi deti toho potrebuji vic nez deti ve skolce. Ted kdyz jste spolu, tak vas asi chape jako rodinu a on ted dava penize do bydleni, ktere pro tu rodinu mysli a proto je nedava tobe. Zase po tom prestehovani si dost financne pomuzes. Ziskas pasivni prijem a usetris na poplatcich, ne? Taky ma ted zvysene naklady s tim bytem, tak to taky muze brzy opadnout a bude vic penez pro vas. Zakladem by teda melo byt si o financich (hlavne tech budoucich) promluvit. Abys byla spokojena v tomto smeru.
A tomu říkáš rodina, jo? Chlap jednou za měsíc přijede, pochlubit se ti, kolik vydělal a co dá starším dětem, vojede tě, ty mu navaris a ahoj? Kde je nějaké pozitivum ( Ani se nedá napsat vztahu)?
Asi nejvyšší čas ho opět kopnout do zadku a už se k němu nevracet. Hlavně používej ochranu když si k tobě přijde jednou za čas vyklepat pytlík.
Proč jste se k sobě vrátili? Nebylo lepší, když jste byli od sebe? Stejně se pořádně nevidíte, žiješ od výplaty k výplatě, sex taky minimální, láska tam nějaká je?
Jak jako zapomene? Tak mu zavolej, že ti nic nepřišlo a ať to obratem pošle ![]()
No je to zvláštní. Zeptala jsi se ho, jak si to představuje dál? Je možné, že honí honem co nejvíc prachy, ať může rodinu přestěhovat do většího a nezůstává mu, aby ti něco dával, jestli vše cpe do bydlení. Do splácení.
Ale tak má to otevřeně říct. Nelíbilo by se mi to.
Pokud by to bylo dočasné škrcení peněz, že je to za účelem toho bydlení. Tak to jsem ochotná pochopit. Pokud by to byl stav trvalý. Nechtěla bych s takovým člověkem být.
Můj muž taky za práci cestuje a různě po světě (není řidič kamionu). Teď teda je poslední turnus a do února mají dělat tady v republice. Ve světě je maximálně 2 týdny turnus + cesta tam a zpět domů. Stejný čas má vždy volno, než zas jedou. Ale vadilo by mi, kdyby byl takhle dlouho pryč, jak ty píšeš. Neumí si ten tvůj najít lepší práci v zahraničí? Musí se držet jen toho kamionu? Kamarádky manžel jezdí denně k Vídni do firmy, kde vyrábí HS portály (velké okno dveře) a je denně doma odpoledne. Víkendy má volné. Plat velmi solidní + příplatky za dojíždění. Je pravda, že stává brzo, aby byl brzo v práci. Cesta mu zabere hodinu. Ale ani můj a ani její nejsou dva měsíce v háji. To by mi vadilo.
Chytry panacek a jeste se prestehujes k nemu do bytu aby te mel pekne pod palcem a mohl si delat uplne co chce.
Ne samozrejme, ze to neni v poradku. Radsi bych byla sama a mela alimenty nez tohle.
@Kelsey píše:
No je to zvláštní. Zeptala jsi se ho, jak si to představuje dál? Je možné, že honí honem co nejvíc prachy, ať může rodinu přestěhovat do většího a nezůstává mu, aby ti něco dával, jestli vše cpe do bydlení. Do splácení.
Ale tak má to otevřeně říct. Nelíbilo by se mi to.
Pokud by to bylo dočasné škrcení peněz, že je to za účelem toho bydlení. Tak to jsem ochotná pochopit. Pokud by to byl stav trvalý. Nechtěla bych s takovým člověkem být.
Ale tak on ty prachy sysli na svůj byt, ona z toho nemá nic. Takže na dítě by prachy dávat měl, ne?
No, na me to trosku pusobi, ze ma u Tebe jednou za cas hotel zdarma se servisem a do noveho se bude stehovat sam. Ale snad se pletu.
@inkakřivák píše:
Ale tak on ty prachy sysli na svůj byt, ona z toho nemá nic. Takže na dítě by prachy dávat měl, ne?
Tak samozřejmě.
Dobrý den, přijde vám tohle v pořádku? S přítelem máme 4leteho syna, on jezdí kamionem - já byla jsem pořád sama a potom jsme se i rozešli. Byli jsme 2 roky od sebe, vzorně platil alimenty a když mohl, přišel za synem.
Nikoho jiného jsem neměla, jsme zase spolu teď asi půl roku…
On tedy přestal platit alimenty a nedává mi vůbec nic, žijeme se synem jen z mé výplaty a on teď třeba je 2 měsíce na cestách…
(Platim jídlo, benzín, auto, energie, školku, všechno vybavení, byt je můj)
Jediné + (nebo ne) že koupil o dost větší byt, sám na sebe tedy a budeme se tam stěhovat. Ještě se tam dodělávají nějaké věci, které všechny platí on.
Přijde mi to dost zvláštní a ještě má výplatu skoro 100.000 a řekl, že na vánoce dá na syna 2.000…
Dodám, že už má dvě větší děti, kde platí ohromné alimenty a vydržuje je na max, proto mi to celé tak vadí.