Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj,prosím, neodsuzujte mě. Jsem sama s ditetem. Už několik let jsem si denně psala s kamarádem. Má přítelkyni, děti nemají. Psali jsme si denne, o všem možném, sdílel se mnou co s přítelkyní ne, po nějaké době jsme spolu začali spát. Prý ve vztahu není šťastný. Začalo mě štvát jak nehraje fer (ano, až po delší dobe, neukamenujte mě), nechápala jsem proč se s přítelkyní nerozejde, že to nemůže takhle táhnout na dvou frontách.
Stalo se některé z vás, že jste byly milenkami a muž kvůli vám opustil přítelkyní a ten vztah vám vydržel? Nebo (a vím, že logicky) je velká pravděpodobnost, že časem začne zahýbat i mně?
Děkuju a prosím neukamenujte mě. Vím, že moje chování neni morální, když jsem si začala se zadanym..
Naprostá klasika protože každý chlap nebo ženská kteří hledají povyražení jinde než doma u partnerů mají nefunkční nebo nefungující vztah ve kterém jsou nešťastní. Nebo čekáš že ti chlap co se tě bude snažit zbalit řekne: mám doma hodného a milujícího partnera a malé dítě
.
Myslím, že muži neumí ukončovat vztahy… Nejraději by totiž měli všechno a proto se neumí rozhoupat, aby neudělali chybu…
Takže to od něj nečekej… Pokud to neskončí jeho drahá polovička, tak bohužel. Raději hledat svobodného s vyřešenou minulostí, tihle zadaní a ženatí jsou jen vychytralí srá. čové ![]()
@JancaS84 píše:
Byla/jsem ta přítelkyně od které odešel k milence, meli jsme dokonce 6 tydnu pred svatbou. A zpětně jsem za to ráda. Pořád přemýšlím, že ji napíšu děkovný mail. Jako jsou spolu, mají už i dítě. Ale od jeho mamky vím, že šťastný úplně není.
To s tim asi stale moc srovnana nejses, kdyz i po nekolika letech resis, ze bys jeho zene poslala dekovny mail ![]()
Ja znam oba pripady (ne z vlastniho soukromi). Jeden, kdy chlap opravdu mel doma semetriku, jen to neumel se rozvest a dokazal to, az kdyz mel na obzoru jinou. S tou novou pak byl par let, uz neni, ale ukoncila to ona.
A pak znam ucebnicovy priklad „doma nam to neklape, zena je desna“. To si moje kamaradka zacla s nekym, mnohem pozdeji zjistila, ze je zenaty. On o manzelce mluvil hrozne (btw rikal, ze nemuze odejit, protoze je po chemoterapiich) a mazal kamosce med kolem huby. No a pak v ramci podnikani zabrousila do onoho mestecka, odkud byl milenec a postupne zjistila, ze manzelka je nejen zdrava, jak ripa, ale taky mila, obecne hodne oblibena a mimoradne hezka zenska. Je samozrejme mozne, zakladatelko, ze k tobe odejde a bude to ono, ale ja se obavam, ze ze vztahu bez zavazku, bez papiru, deleni majetku, by davno odesel k tobe, kdyby tak moc chtel. Prekazku (deti, majetek) v tom nema zadnou. A neudelal to zatim. ![]()
To, ze nejsou manzele, neznamena, ze nemuzou mit spolecny majetek. Ja se po 7 letech rozesla s ex a bydleli jsme ve vlastnim byte. Nechal se vyplatit pomalu i ze lzicek a jednoduche to nebylo, jelikoz jsem vsechny rezervy nacpala do hypoteky a noveho bytu. (Tim nebranim zaleznika, jen ze to neni tak uplne cernobile).
@Westie87 píše:
To, ze nejsou manzele, neznamena, ze nemuzou mit spolecny majetek. Ja se po 7 letech rozesla s ex a bydleli jsme ve vlastnim byte. Nechal se vyplatit pomalu i ze lzicek a jednoduche to nebylo, jelikoz jsem vsechny rezervy nacpala do hypoteky a noveho bytu. (Tim nebranim zaleznika, jen ze to neni tak uplne cernobile).
To je fakt, ze nekdy i nesezdany par „spravuje“ majetek, a kolikrat dost velky. Ale uplne caste to nebyva. Ja jsem to myslela tak, ze u rozvodu to je SJM, at se stavis treba na hlavu
Samozrejme nevidime do toho, jak je to skutecne
Děkuju všem za názory. Oni jsou spolu asi pět let, jinak bydlí v jeho bytě, společný majetek pokud vím nemají. Taky si říkám, že přece kdyby chtěl, odejde dávno. A kladu si právě otázky, jestli by to stejně udělal časem i mně.
Kdyby to, co mu „chybí“ u přítelkyně, našel u Tebe, je už s Tebou…
@Anonymní píše:
Děkuju všem za názory. Oni jsou spolu asi pět let, jinak bydlí v jeho bytě, společný majetek pokud vím nemají. Taky si říkám, že přece kdyby chtěl, odejde dávno. A kladu si právě otázky, jestli by to stejně udělal časem i mně.
Takže by ji asi musel z bytu vykopnout, to je pro některé zbabělé chlapy taky neřešitelný problém.
@Anonymní píše:
Přesně takový vztah jsem měla, dokonce i těch 5 let sedí.
Byla jsem dost mladá, neznala nic jiného, takže jsem žila s tím, že vztahy jsou těžké a tvrdá dřina. Na 2 nevěry jsem přišla, odpustila, protože samozřejmě nasliboval hory doly a že milenka je vlastně hrozná kráva. Pak přišla poslední milenka, láska jako trám, rozešel se se mnou a ještě ten den mi sbalil věci, aby mohla milenka přijít.
Vydrželo jim to měsíc, holka nebyla tak blbá jako já, nenechala si nic líbit.
Každopádně díkybohu za to všechno, moc mě to naučilo a našla jsem si díky tomu kvalitního manžela. Takže klidně to té přítelkyni řekni, uděláš z ní šťastnou ženu. ![]()
Ano, do půl roku. Přes děti, psychomanželku a značný majetek.
Ve tvém případě není ani jedno z toho. Takže bych byla opatrná, proč není schopný situaci řešit. Můžeš si společný chvíle užívat, ale nebrat to vážně a nesnít o společné budoucnosti. Ovšem tenhle styl nezvládne úplně každý…
@Anonymní píše:
Ahoj,prosím, neodsuzujte mě. Jsem sama s ditetem. Už několik let jsem si denně psala s kamarádem. Má přítelkyni, děti nemají. Psali jsme si denne, o všem možném, sdílel se mnou co s přítelkyní ne, po nějaké době jsme spolu začali spát. Prý ve vztahu není šťastný. Začalo mě štvát jak nehraje fer (ano, až po delší dobe, neukamenujte mě), nechápala jsem proč se s přítelkyní nerozejde, že to nemůže takhle táhnout na dvou frontách.
Stalo se některé z vás, že jste byly milenkami a muž kvůli vám opustil přítelkyní a ten vztah vám vydržel? Nebo (a vím, že logicky) je velká pravděpodobnost, že časem začne zahýbat i mně?
Děkuju a prosím neukamenujte mě. Vím, že moje chování neni morální, když jsem si začala se zadanym..
určitě je takových přibehu spousta
Na to se nemusis ani ptat myslim, ze to sama moc dobre vis. Samozrejme, ze udelal. Znam x pripadu kdy to chlap udelal i te “nove”. Proto hledej dobreho chlapa. Tohle te prece musi odradit. Mam za sebou uz taky neco v zivote odzito a kdyz chlap udela tohle jedne zene, udela to s ledovym klidem i te dalsi. A nejde o to, ze by jednu miloval vic nebo min. Ten clovek ma totiz pokriveny charakter. Clovek s normalnim charakterem netaha dve zeny za nos
(Tebe do toho nepocitam zazivas to poprve a jsi preci jen zena, my zeny jsme naivnejsi verime v lasku a neuvedomujem si v zamilovanosti co delame)
V této situaci bych asi nevěřila tomu, že by chtěl být s tebou. Kdyby chtěl, už to dávno udělá.
Jinak jsem už 10 let, teď už s manželem, který byl předtím zadaný. A odešel od ní asi po měsíci naší známosti