Odhad nemovitosti, jak probíhal?

Anonymní
19.3.24 00:44

Odhad nemovitosti, jak probíhal?

Zdravím vás. Je tu prosím někdo, kdo má zkušenost s odhadem nemovitostí za účelem prodeje? K nám před deseti dny došel odhadce, který nám byl známým doporučen. Přišel starší pán, byl u nás asi deset minut. Moc se nevyptával, vzal si papíry co k domu máme (půdorys a podobně). Vyfotil pár fotek, nechtěl vidět ani půdu. A odešel. :nevim: Za deset dní se ozval, že má hotovo a chce 5.500,– s částkou jsme tak nějak počítali. Ale co jsme tak slyšeli, tak že odhadce domu byl u ostatních déle, třeba hodinu. Prošel opravdu všechno, i půdu. Vyptával se, vše fotil. U nás to byla opravdu rychlovka. A ještě mi řekl, že tam je nějaký problém o kterým chce s námi mluvit. Dojede až ve čtvrtek. Tak mi vrtá hlavou, jaký problém asi mohl nastat. :zed: Nemáte někdo zkušenost? Nebo nevíte co za problém by mohl nastat? Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Hanykla33
19.3.24 01:48

U nás byla odhadkyně před 14 dny cca hodinu. Všechno přeměřila, vyfotila, oskenovala si kupní smlouvu apod. Ale my to nechtěli kvůli prodeji, ale pro refinanc hypotéky. V tom je dle mého rozdíl, protože banka to potřebuje mít fakt vše zaevidovaný. Pro prodej si nemyslím, že je třeba aby u vás oxidoval dlouho, nicméně co mě takhle z patra napadá za problém - po přeměření nesedí rozměry domu tomu, co je zavedeno na katastru. Máte schváleny/legalizovány všechny stavební úpravy - nástavby, přístavby, garáže, změna obytné plochy/podlaží apod.? :)

• Citovat
  • Upravit
462
19.3.24 06:27

První odhad na barák trval dýl. Chlap změřil všechny místnosti, vyfotil, všude se podíval. Teď jsem dělala druhý odhad kvůli refinancování a odhadce tam byl jenom chvíli, protože dispozice domu se nezměnily, tak jsem mu šoupla předchozí odhad, probrala s ním změny od té doby (například jiný způsob ohřevu vody a rekonstrukci koupelny) a za pár minut bylo hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77042
19.3.24 07:59

Co by tak asi viděl na půdě?
jak ta babička „a máte i půdu? a mohla bych ji vidět?“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
19.3.24 08:18

Rozdíl je v tom, jestli dělá odhad jen pro vás nebo ho dělá pro banku a musí ho mít detailně zpracovaný.

• Citovat
  • Upravit
37483
26.9.24 15:14

Sháníme odhadce pro odhad bytu na Praze 4 do dědického řízení
Nemáte někdo nějaké doporučení, nebo zkušenost?
Dík. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
27.9.24 10:34

Odhadce u nás byl cca 30 minut. Ovšem byl to menší byt 3+1. Všechno si nafotil a ptal se na kde co. Do 10.dnu nám pak poslal vypracovaný odhad

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.9.25 12:02

Kolik vás stál odhad ceny domu?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.9.25 20:09
@Anonymní píše: Více

Odhad kvuli čemu? Na hypotéku i refinancování byl zdarma. Na prodej bohate stačí odhad, ktery delaji některé banky online v rámci jejich internetoveho bankovnictví.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný