Odhadli vám správně termín?

308
24.3.23 19:43

Odhadli vám spravne termín?

Ahoj, od pondělí jsem v 38tt a rada bych se vás zeptala, zda vám gynekolog/porodnice odhadli spravne termín. Mně můj gynekolog (je i porodnik, takže k nemu chodím stále) řekl, ze mám ještě čas a vypadá to na termín porodu 14. dubna. Moje sestra měla třeba obě děti v 38tt, tak jestli to ten gynekolog opravdu dokáže spravne určit nebo je to jen v rukou malé v brisku. Dekuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27264
24.3.23 20:00

Ano, termín porodu se dá vypočítat, kromě staré techniky podle poslední menses, tak i podle velikosti různých částí těla plodu. Bohužel, co věda zatím nedokázala, je dát dětem do dělohy kalendář se zakroužkovaným termínem, aby ty děti věděly, kdy mají jít ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesnickaholka
24.3.23 20:04
@lleennttiillkkaa píše:
Ano, termín porodu se dá vypočítat, kromě staré techniky podle poslední menses, tak i podle velikosti různých částí těla plodu. Bohužel, co věda zatím nedokázala, je dát dětem do dělohy kalendář se zakroužkovaným termínem, aby ty děti věděly, kdy mají jít ven.
:mrgreen: :mrgreen: :palec:
  • Citovat
  • Upravit
18149
24.3.23 20:07

Většina prvorodiček rodí po termínu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
24.3.23 20:07
@lleennttiillkkaa píše:
Ano, termín porodu se dá vypočítat, kromě staré techniky podle poslední menses, tak i podle velikosti různých částí těla plodu. Bohužel, co věda zatím nedokázala, je dát dětem do dělohy kalendář se zakroužkovaným termínem, aby ty děti věděly, kdy mají jít ven.

:D Tak jasně, že nečekám že to bude přesně na den ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
24.3.23 20:09
@Janadzus píše: :D Tak jasně, že nečekám že to bude přesně na den ;)

To, že sestra rodila před 38 týdnem neznamená, že tak budeš rodit i ty. Já mám jedno dítě narozené v 39 týdnu a druhé v 38. Ségra obě děti přenášela. Moje matka jednu z nás porodila týden po termínu a druhou týden před termínem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
24.3.23 20:13

Jediný přesný termín je ten co je naplánovaný k cs :nevim:. Jinak v podstatě nevíš dne ani hodiny :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6009
24.3.23 20:14

Podle ms jsem měla termín 26.1., podle velikosti 24.1. a malá se narodila 19.1., takže cca jsem rodila téměř v termínu. Ale rozhodně jsem si nemyslela, že budu rodit přesně v den termínu. Dle mě je to plus mínus 2 týdny prostě normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
24.3.23 20:17
@Markéta188 píše:
Podle ms jsem měla termín 26.1., podle velikosti 24.1. a malá se narodila 19.1., takže cca jsem rodila téměř v termínu. Ale rozhodně jsem si nemyslela, že budu rodit přesně v den termínu. Dle mě je to plus mínus 2 týdny prostě normální.

Urcite. Ale zaroven i porodnik casto pozna, jestli se uz neco chysta a jestli jsou porodni cesty pripraveny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6009
24.3.23 20:20
@DandátkoP píše:
Urcite. Ale zaroven i porodnik casto pozna, jestli se uz neco chysta a jestli jsou porodni cesty pripraveny.

Tak ten můj asi ne :lol:
Já byla v poradně 19. ráno (nechtěli mě nechat rodit po termínu kvůli mé výšce),
Už mi tam napsali i termín na vyvolání. Byla jsem na 1 prst volně a večer kolem 7. mi praskla voda a už se jelo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
24.3.23 20:22
@Markéta188 píše:
Tak ten můj asi ne :lol:
Já byla v poradně 19. ráno (nechtěli mě nechat rodit po termínu kvůli mé výšce),
Už mi tam napsali i termín na vyvolání. Byla jsem na 1 prst volně a večer kolem 7. mi praskla voda a už se jelo :mrgreen:

Joo pisu vetsinou. Ja byla taky v poradne 25. ráno a voda mi praskla ten den 8 vecer. Ale byla jsem uz po terminu a stourali se tam, tak to prisuzuju tomu. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesnickaholka
24.3.23 20:25
@DandátkoP píše:

Pozna leda prd :lol: me doktorka rikala, ze se urcite uvidime na dalsi kontrole za tyden, fakt si tim byla naprosto jista a kdepak..
To same kdyz jsem prijela k porodu, tak ze jako jo, ze se to rozbiha, ale ze porodim nejdriv noci a za tri hodiny (to bylo kolem treti odpoledne) bylo po vsem :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Kolicek95
24.3.23 20:31

U mě se celkem trefili. První těhotenství jsem měla termín 4.1., ale v půlce prosince mi doktorka řekla, že si myslí, že na Vánoce máme miminko doma a opravdu jsem měla, porodila jsem 20.12. U druhého termín 21., dcera se. narodila 22. ve 4 ráno.

• Citovat
  • Upravit
16341
24.3.23 20:44

Ví to přibližně, přesně to ví možná pan Bůh :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K92
2035
24.3.23 20:58

@lleennttiillkkaa moje děti se narodily přesně v ten den, který jsem vybrala v kalendáři 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí