Odhadli vám správně termín?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
308
24.3.23 21:00
@Markéta188 píše:
Tak ten můj asi ne :lol:
Já byla v poradně 19. ráno (nechtěli mě nechat rodit po termínu kvůli mé výšce),
Už mi tam napsali i termín na vyvolání. Byla jsem na 1 prst volně a večer kolem 7. mi praskla voda a už se jelo :mrgreen:

Jakto, ze kvůli výšce? 8o To slyším poprvé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
24.3.23 21:01
@K92 píše:
@lleennttiillkkaa moje děti se narodily přesně v ten den, který jsem vybrala v kalendáři 😁

Moje vlastně taky. Respektive u prvního to nebylo úplně v plánu, ale u druhýho jsem udělala oči na pana doktora. Výhoda plánovaného císaře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
24.3.23 21:04

Termin, resp. den, kdy je tehotenstvi stare presne 40 tydnu, uz dnes umi stanovit dost spolehlive. Co neumi nikdo je urcit, kdy se dite opravdu narodi :mrgreen: A opravdu to casto nepoznaji ani v ten den :mrgreen: Kamaradka treba malem ani nedojela do porodnice, rano na kontrole nalez nula, doktor tipoval minimalne dalsi tyden..takze kontrakce odpoledne (v den terminu mimochodem :mrgreen: ) povazovala za posliky…a vecer uz mela dite na svete :mrgreen: Ja podobne, rano zabetonovana, v noci se to zacalo rozjizdet a do obeda dite ven..a do terminu jsem mela 4 tydny :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
24.3.23 21:05
@K92 píše:
@lleennttiillkkaa moje děti se narodily přesně v ten den, který jsem vybrala v kalendáři 😁

Muj druhy to prosvihl o asi 5 a ctvrt hodiny :mrgreen: Takovy hezky datum jsem vybrala…a nestihli jsme to :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
24.3.23 21:12

@beruska9 Takhle to měla švagrová. Ráno na kontrole nic a odpoledne už byl malý na světe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18687
24.3.23 21:26
@DandátkoP píše:
Urcite. Ale zaroven i porodnik casto pozna, jestli se uz neco chysta a jestli jsou porodni cesty pripraveny.

Kamoska byla pripravena tři týdny než porodila a u me se nic nechystalo, deloha klidna, rozhodne teď nic… no druhy den jsem už byla na příjmu 38+2 :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35974
24.3.23 21:30
@beruska9 píše:
Muj druhy to prosvihl o asi 5 a ctvrt hodiny :mrgreen: Takovy hezky datum jsem vybrala…a nestihli jsme to :mrgreen:

Jo, můj taky. Mohl být 20.2.2020 a vylezl až druhý den před 4 ráno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
555
24.3.23 22:00

Podle MS i podle utz jsem mela termín 22.3. a opravdu se narodil 22.3. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3425
24.3.23 22:14

První porod 40+0, druhý 40+3 a třetí 40+6.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
24.3.23 22:21
@DandátkoP píše:
Urcite. Ale zaroven i porodnik casto pozna, jestli se uz neco chysta a jestli jsou porodni cesty pripraveny.

Hlavně u vícerodiček může být za hodinu jinak. I proto se ve spoustě porodnicích upouští od nepříjemných vnitřních vyšetření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
24.3.23 22:24
@lleennttiillkkaa píše:
@beruska9 Takhle to měla švagrová. Ráno na kontrole nic a odpoledne už byl malý na světe.

Jednou jsem to měla taky podobně. Dopoledne na kontrole, měla jsem pocit drobného úniku plodové vody. Prý to nic není, domů a malá se narodila rychloporodem v noci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
24.3.23 22:41
@Janadzus píše:
Ahoj, od pondělí jsem v 38tt a rada bych se vás zeptala, zda vám gynekolog/porodnice odhadli spravne termín. Mně můj gynekolog (je i porodnik, takže k nemu chodím stále) řekl, ze mám ještě čas a vypadá to na termín porodu 14. dubna. Moje sestra měla třeba obě děti v 38tt, tak jestli to ten gynekolog opravdu dokáže spravne určit nebo je to jen v rukou malé v brisku. Dekuji :kytka:

Dr mi říkala, že má obavy, že už se neuvidíme.. no trefila se, slečna se narodila o 3 týdny dříve - termín mám v neděli :mrgreen: Předchozí těhotenství 2× přesně 40 TT, jednou 41+6. U 2 se porod rozjel 20 tt a 25 TT, takže se defakto netrefil nikdo :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
24.3.23 22:52

Termín podle MS může být totálně mimo, UZ je přesnější.. moje dvojitá zkušenost - vypočítala jsem si termín dle data početí a první dítě se mi narodilo 40+0, druhé 39+6, do správného termínu mu chybělo necelých 13 hodin, to beru, že je ještě v toleranci.. ale podle lékařem stanovených termínů jsem už přenášela a chtěli vyvolávat.. jenže ne každý zná přesný termín oplodnění..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
25.3.23 00:25

Ano, termin urcili vzdy presne dle UZ. Deti se pak narodily podle vlastniho uvazeni 37 + 0, 39 + 0, 40 + 0 (vyvolavany pro spatny monitor na bezne kontrole), 39 + 4.

Termin porodu urceny dle UZ (dle PM bych se neridila uz vubec) absolutne nerika, kdy se dite narodi. Jen rika, jestli se dite narodilo predcasne (a jak moc), v terminu, nebo uz je hodne po terminu a bude potreba porod vyvolat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
25.3.23 00:26

Jinak prvni porod prisel necekane 2 dny po kontrole, na ktere nic nenasvedcovalo blizicimu se porodu. Pri druhem jsem byla na kontrole 38 + 6, na porod to absolutne nevypadalo, 39 + 0 rano jsem jela do porodnice s krvacenim, to rekli, ze uz se mozna chysta porod, ale at jedu domu, ze to jeste muze par dni trvat. Odpoledne jsem prijela se silenymi kontrakcemi, ale totalne zabetonovana, nepomohla ani 2hodinova prochazka okolo porodnice. Nechali si me tam s tim, ze ale porodim nejdriv druhy den. Nakonec se mala narodila 39 + 0 pred 22. hodinou.

Treti porod, jak uz jsem psala, vyvolavany kvuli spatnemu monitoru na bezne kontrole. Pri ctvrtem tehotenstvi mi doktorka rikala od 36 + 3, ze uz se za tyden neuvidime. A vzdy byla prekvapena, ze se vidime. 38 + 3 proveden Hamilton, ktery jeste zesilil posliky, ktere jsem mivala denne od 30. tt, a taky jsem kvuli nemu silne spinila az do dalsi kontroly 39 + 3. No a 39 + 4 rano zacal porod, za 4 hodiny byla mala venku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí