Od kdy čistit zuby?

963
24.3.11 08:06

odkdy čistit zuby?

Ahojda maminy,

naší kočičce se do rána proříznul první zoubeček, ale zatím je proříznutá jen ta pilka skrz dáseň. Chtěla jsem se zeptat, jestli zuby čistit už teď, když je zoubek zatím jen cítit na dotyk a je skrz dáseň nebo čekat až povyskočí výš? Za sebe bych řekla, že už teď, ale nejsem si jistá, tak se radši zeptám. Jinam mám koupenou pastu Elmex, manžel ji dovez z lékárny, tak doufám, že se může polykat. Moc děkuju za všechny odpovědi. Přijdu si jak hlupák, že to netuším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2762
24.3.11 08:36

Ahojky, mě zubař řekl že už první zoubek a i před zoubkama se má čistit gázovým čtverečkem navlhčeným obyč vodou, jakoby otírat :mrgreen: nám když vylezl první zoubky tak jsme se šli hned objednat zubaři :mrgreen: měli jsme dvakrát denně otírat gázou nebo silikonový kartáček navlékací na prst - oboje k dostání v lékárnách. Pastu doporučil s klasickým kartáčkem používat až od roku a půl :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
24.3.11 08:36

ahoj, tak čistit se má od prvního zoubku, ale zubní kartáček a pastu bych zatim nepoužívala. Bohatě ti stačí látková plínka nebo gáza namočená ve vodě. Vždycky po jídle tím přejeď miminku zoubek. já to tak dělala do Honzíkovo 4 zoubků. On pochopil, že se mu něco děje v pusince a že to přichází vždy po jídle, hlavně večer. No a pak jsem si koupila extra jemný kartáček pro ty nejmenší a dvakrát deně mu zoubky vyčistím. Už je mu rok a má 8 zoubků a pastu ještě nepoužívám. Ale chystám se jí koupit, musí to být dětská a pokud možno bez fluoru. A tou pastou jen trošku ušpiníš kartáček. Ale jak říkám, máte na kartáček a pastu ještě čas :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
24.3.11 08:46

My měli tohle
http://www.slune-cz.cz/…cek-na-prst/

Majdě se to líbilo, nechala se pěkně masírovat=)
Až mě začala moc kousat, vzala jsem normální kartáček a tak od roku trošinku pasty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
24.3.11 09:05

máme přesně to, co pipet :palec:
Malej už na to večer vyloženě čeká, že si to pokouše :mrgreen: a je to pro něj signál, že pak už nic není a jde se hajat. Už je na to zvyklý :-) .

Jinak to používáme i během dne, když se mu zoubky prořezávají, tak s tím masírujeme chvilku dásně, nebo na ty štětinky trochu gelu na dásně a šup do pusy :wink:

Kamarádka svojí holčičce od prvního zoubku ničím nečistila a teď, když jí na to chce naučit, tak to holka odmítá a nechce si dát do pusy šáhnout :roll: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
24.3.11 09:20

taky jsme začli čistit od 1.zoubku,ale jenom tím buničinným čtverečkem namočeným ve vodě. Kartáček až tak od roku,pastu ještě později,asi tak od roku a půl. taky máme elmex :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
24.3.11 09:41

Od 1 zoubku,a čistila jsem prsťáčkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
24.3.11 09:43

Taky jsme měli ten kartáček prsťáček, co psala Pipet, malej ho kouše rád doteď :-D, má ho mezi hračkama. Začala jsem, až měl teda 4 zuby (2 dole, 2 nahoře), nějak jsem na to nemyslela :oops: U nás se zuby díkybohu neprožívaly, objevila jsem je většinou náhodou.
Na roce jsem koupila extra měkký dětský kartáček a čistím 2× denně, spíš teda šmrdlám, moc se mu to nelíbí :roll: Spodní jo, ale horní ne a ne. Má 16 zubů a před měsícem jsem zkusila pastu, zkusila jsem ji 3× s odstupem několika dnů (Elmex) a pokaždé se ukázkově poblil, takže jsme pořád na vodě bez pasty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
24.3.11 09:52

Koupila jsem si silikonový prsťáček v ProfiMedu a při prořezávání zoubků jsem vždy masírovala dásničky a tím i čistila. Ráno a večer vždy, při bolesti i přes den. Dneska už si masíruje při bolesti sama pidi kartáčkem, kdykoli podle růstu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8petule8
25.3.11 08:35

My jsme sem tam čistili už před prvním zoubkem, aby si malá zvykla na prsťáček a občas jsme dávali i pastu, doporučil nám to zubař, a teď je do čištění jak divá :palec:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure