Nepřibírá a je spavá

Anonymní
23.3.11 21:59

Nepřibírá a je spavá

Dobrý den,
trápí mě jedna věc. Moje 14.denní dcera vůbec nepřibírá. Narodila se s porodní váhou 2900g, z porodnice nás propouštěli s tím, že zhubla na 2700g a dva dny stála na váze. Jenže dneska je jí 14. dní a ona má pořád 2700g, hodně spí a na kojení ji musím budit (každé tři hodiny i v noci). Není něco špatně? stačí jí moje mlíčko?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19976
23.3.11 22:07

převážit před a po kojení, aby si věděla, kolik vybumbá. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
963
23.3.11 22:08

Ahojky,

no, dobře to určitě není. Mlíčko jí určitě stačí, tedy pokud ho máš dost, ale spíš bych to viděla na to, jestli pije dostatečné množství. Pokud je dítko hladové, je ospalé, a to hodně. Doporučuji převážit před a po jídle, abys viděla, kolik vypije. Často v případě, že miminko špatně saje z bradavky, pomáhá používat kloboučky na bradavky, popřípadě maminky odstříkávají mlíčko a kombinují to s kojením. Lékař se k tomu nijak nevyjádřil? Jinak to buzení je správně, je to potřeba. Takhle malý miminko by mělo jíst 6 - 8 denně, alespoň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
23.3.11 22:08
Anonymní píše:
Dobrý den,
trápí mě jedna věc. Moje 14.denní dcera vůbec nepřibírá. Narodila se s porodní váhou 2900g, z porodnice nás propouštěli s tím, že zhubla na 2700g a dva dny stála na váze. Jenže dneska je jí 14. dní a ona má pořád 2700g, hodně spí a na kojení ji musím budit (každé tři hodiny i v noci). Není něco špatně? stačí jí moje mlíčko?

To je spíš dotaz pro lékaře, rozhodně aspoň malé přírustky by být asi měly :think:

• Citovat
  • Upravit
963
23.3.11 22:17

Ještě jse juknula do sešítku, kolik jsme pili na 14-dnech a malá v tu dobu pila na jednu dávku 100ml, ale pila jen 6× denně, víckrát jse do ní nic nedostala. Samozřejmě my vážili skoro 4kg, tvoje berunka určitě jako drobísek vypije méně, ale tu 60-tku určitě dá. Zkus jí převážit a uvidíš. Určitě doporučuji konzultaci s lékařem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662

Co tři hodiny je málo,koj častěji třeba co dvě.Každopádně zvážit před a po kojení,když vypije málo,což vzhledem k tomu,že nepřibirá,tak asi ano,tak doporučuji odstříkat a dokrmit stříkačkou.A máte dobrou techniku kojení,je vidět,že malá opravdu saje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2639

Narodila se v termínu nebo předčasně? Neměla novoroz. žloutenku? To pak děti spavé jsou a musí se fakt budit. Na novoroz. žloutenku doporučují „opalovat“ dítě přes sklo. A na pití budit, budit a sledovat kojení. Ony se pak i špatně přisávají. Když, tak do poradny a převážit, pokud nemáš váhu doma. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1112
23.3.11 22:19

Jak je na tom se žloutenkou? Tohle mívají děti při silnější žloutence, jsou spavé a málo pijou. bohužel to po nějakém čase může dovést k tomu, že málo pijou už jen proto, že jsou slabé a nedokážou vytáhnout dost mléka z prsu, řešením je potom lahvička :-(
A co na to váš pediatr??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
23.3.11 22:20

Ahoj, třeba ji jen skolila novorozenecká žloutenka… To bývají děti unavený a nemají se k světu.
Takhle maličkatý miminečka je nebezpečný nechávat příliš dlouho spinkat (mohly by spinkat a spinkat a pak už být hodně zesláblý pro další papání).
Můj synek se narodil taky tak - 2900, z porodnice 2700, u kojení furt usínal, musela jsem furt šťourat a kojila jsem třeba i hodinu v kuse z obou prsou, aby byla jistota, že si fakt vycucnul dost - :zed: děsběs
Opři se do toho a ji zkus přes den po dvou hoďkách budit a dát jí napít - zaprvý kvůli nastartování tvojí laktace (aby ti tím jejím slouhým spinkáním mlíčko neubývalo) a zadruhý, aby měla furt dost sil si pak o jídlo říct a efektivně se napít. Přes noc nechej klidně až 4-4,5h, pokud se neprobudí sama.
Neboj - je to jen krušnej začátek, kterej se nesmí podcenit … za chvilku bude líp.
Je třeba moc slaboučká na tahání z prsa, tak si při kojení to prso jakoby masíruj a „doj“ :lol: :oops: … u sebe co nejvíc nastartuj mlékotvorbu :-) (Caro, kojočaje, hodně pít, být v teplíčuu, neškrtit podprdou …) a malou často přikládej, aby se právě nedostala do takovýho toho začarovanýho kruhu, kdy si děti neříkaj o jídlo a jsou stále slabší a o to spíš si neřeknout atd. atd.
Držim palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
861
23.3.11 22:30

Ahoj, tak naše malá měla žloutenku. Narodila se 2800g, takže taky prďola. Budila jsem taky, ale malá vypila málo - měla jsem váhu půjčenou z porodnice, tak jsme dokrmovali Nutrilonem. Celé příbuzenstvo mě kritizovalo, proč ji nenechám spinkat, proč dokrmuju apod. Ale já věděla co dělám, malá za měsíc zesílila a dokrmu jsme se zbavily. Teď jí bude 8 měsíců a kojím pořád. Takže radím zkus zvážit kolik vypije, pokud málo - dokrm ji (nejlépe MM, nevím proč jsem to nedělala). Neboj bude to lepší, držím pěsti :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2323
23.3.11 22:45

Ahojky,
nám už jsou skoro 3 měsíce, ale bylo to taky hrůza. Kojila jsem klidně třeba hodinu, pak půl hodinky pauza a zase hodinu. Pořád spala.
A měli jsme taky problém, že nepřibírala a to je pak začarovaný kruh - málo pije protože nemá sílu cucat a když necucá tak nesílí…
Doporučuju odstřikat a stříkačkou přes prst jí pomoci aby baštila.
A určo si zjistit kolik vybumbá - pokud nemáš váhu tak u doktora kontrolní kojení.

Je to mazec s miminkama, že :-):-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bin
465
23.3.11 23:32

mám dvojčata, narodily se předčasně a byly obě spavé. takže jsem je budila..každou kojila tak hodinu (furt usínaly, takže jsem je všelijak budila šimraním a tak…) a po kojení ještě odsávala, abych podpořila laktaci a měla na příkrm, protože jsem vážila a dokrmovala do plný dávky pomocí AK - alternativního kojení. bohužel se mi teda nepodařilo ukojit dvě děti dýl, než 3 měsíce, ale jsem ráda i za to a přibíraly dobře…měla jsem ale na telefonu několikrát denně laktační poradkyni i dětskou doktorku…sama bych to určitě nedala. takže já bych asi poradila kontaktovat laktační poradkyni, ale i s doktorem to konzultovat. ty začátky jsou těžký, ale vydrž! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1357
23.3.11 23:50

Mamčo anonymko, co na to dětská doktorka? Je zvláštní, že se nic neděje, že doktorka nic nepodniká. Naše Kačenka taky jako miminko málinko přibírala ( na porodní váhu se dostala až ve třech týdnech, ale i tak byla o kilko větší než vaše mimí), přibírala pomalounku a doktorka furt šílela a dokonce jsme byly s malou i hospitalizované a na sledování jestli jako nedělám někde nějako chybu.
Ty zajdi si k doktorce a pořeš to s ní, protože tvoje holčička moc spinká, bo na bdění nemá sílu, nechceš jí zkusit přikrmovat? Ježíš, úplně si představuju tu naší bezmoc, když malá nejedla, těch mejch proplakanejch nocí a toho strachu. Moc držím palce a dej vědět co a jak dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.3.11 03:25

Doktorka na to nic zatím neřekla, jelikož první kontrola proběhla u nás doma a ona neměla váhu. My vážíme na osobní-digitální(zvážím se s malou a pak odečtu sebe…dělali jsme to tak i u prvního dítěte). Vím kolik vypije, jelikož odsávám, nechtěla z prsu tahat. Na jedno jídlo vypije max.50-60ml, víc ne a to to ještě trvá třeba půl hodiny, než to do ní dostanu. Takže jí mám budit ještě častěji? Asi zavolám dětské doktorce, abych byla v klidu, už z toho začínám být pěkně nervózní. Děkuji všem za odpovědi

• Citovat
  • Upravit
Maminkaa
24.3.11 06:16

Do nemocnice a hneed.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení