Odkdy zpět do práce?

809
7.1.09 09:57

Odkdy zpět do práce?

Dcera se narodila 16.6.2006, mat. mám na tři roky. Vzhledem k tomu, ze bude těžké sehnat na prázdniny školku, tak nevím, jak se budu moct do práce vrátit. Měla bych nastoupit už k 17.6. nebo až od července? A je možné nějak požadovat od zaměstnavatele nepl. volno? Pokud mi nevyhovi, tak na léto zkrátka nemám malou kam dát…:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
7.1.09 10:56

Tak tohle budu taky řešit za rok. Pokud zaměstnavatel neodsouhlasí neplacené volno (což může udělat a věřím, že udělá - většinou moc netouží přes léto posilovat svoje řady), přijdou na řadu dovolené rodinných příslušníků.

U nás jsou i prázdninové školky, ale to mi přijde děsná varianta, zvykat dítě ve školce je samo o sobě záhul a zvyknout ho a po 2 měsících přesunout?

Jsem na tom ale trošku líp, mám dítě narozené koncem července, takže snad ten jeden měsíc nějak doma vysuplujem. Ale bude to náročný, spíš spoléhám na ten nástup od 1.9., přece jen léto lze trávit i líp.

Jinak toho zaměstnavatele bych kontaktovala co nejdřív, aby s tím tak počítal (myslím pokud budeš chtít neplacené volno).

• Citovat
  • Upravit
159
7.1.09 11:41

Nastoupit do práce bys měla hned den, po 3. narozeninách. Neplacené volno ti zaměstnavatel dát může, ale nemusí.
Kontaktovala bych ho co nejdřív a pokud možno, chtěla bych, aby mi hned napsal papír, že neplacené volno dostanu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2661
7.1.09 11:51

Nevím jestli se něco nezměnilo, ale dcera je srpnová a do školky šla až od září. Musela jsem si zažádat o neplacené volno. V práci na to měli nějaký tiskopis. Určitě to chce domluvit předem a mít všechno na papíře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
7.1.09 14:41

Ahoj, já jsem ve stejné situaci, Anička je 31.5.06. Školku nemám, snad až od září… Jedinné řešení pro mě je taky neplacené volno, nebo nějaký minimální úvazek- pracuji v soc. službách. Písemně to ještě nemám, tak mohu spoléhat na férovost zaměstnavatele. Jedinné co mi bylo na soc. poraděno rozvázat prac. poměr a zase ho uzavřít?!?!? no blbost ned blbost a peněžní příspěvek žádný…mám si nešetřit. To jen pro úplnost. Tak ať ti to vyjde. Majka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
7.1.09 15:46

Ahojky, naše Eliška je červencová, takže u mě by to byl také problém. Jenže pracuji ve školce a ta je přes léto zavřená, tak to snad bude OK. Ale zase nevím, jak to budu mít s dovolenou, no uvidíme. Nevíte někdo, jestli se ta dovolená nějak krátí, nebo jak je to?

Jinak školka, když má plný stav, tak na léto nemusí přijmat děti jako náhradní školka (alespoň takhle je to v Ústí, tak nevím, jestli to takhle je i jinde)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
7.1.09 21:33

Měla by jsi nastoupit den po narozeninách dcery, jinak se domluv, že by jsi nastoupila později, třeba od září. Já dělám od září, ještě jsme si užili prázdniny a na Vánoce jsem měla už po 3 měsíční zkušební době, což byla taky výhoda :wink: Jinak hodně štěstí v práci, já si ze začátku připadala jako blbec :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
8.1.09 09:19

Zkusebka? To ale neni pri navratu do prace, to je jen kdyz zaroven i menis zamestnani, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
8.1.09 17:15

Obe dcery mam cervnove. U prvni jsem nastupovala na dva dny v tydnu do prace v rijnu a to ji bylo 2 a ctvrt roku. Chodila bez problemu na ty 2 dny v tydnu do jeslicek.

Ovsem prestehovali jsme se, jesle tu nejsou, skolka nacpana a budu rada, jestli mi ji vezmou a bud budu zadat cca nekdy v lednu o nastup do praci od zari nebo o neplacene volno na 2 prazdninove mesice.
Ovsem taky za predpokladu, ze budu mit kde zadat pac krize nekrize - delala jsem ve financni mezinarodni instituci a ke konci roku zrusily jedno oddeleni, takze kdo vi co bude za 2 roky…

• Citovat
  • Upravit
28414
8.1.09 17:55

Simono, ano, šla jsem do nového zaměstnání :wink: Nějak mi to nedošlo :oops: :roll: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí