ODKLAD DO ŠKOLY

319
11.2.08 22:34

ODKLAD DO ŠKOLY

AHOJ MAMINKY, POTŘEBOVALA BYCH PORADIT… :(
BYLI JSME S MARTÍNKEM U ZÁPISU, JE PŘIJATÝ, ALE !!! DO ŠKOLY ABSOLUTNĚ NECHCE, ANI SLYŠET,VŠICHNI JEHO KAMARÁDI ZŮSTANOU VE ŠKOLCE A JDOU AŽ PŘÍŠTÍ ROK :(
JE MOC ŠIKOVNÝ, JEN HROZNĚ POMALÝ A NESAMOSTATNÝ. STÁLE VÁHÁME JESTLI MU NEDAT ODKLAD. JE NAROZENÝ V ČERVNU, TAKŽE BY SKORO NÁROK MĚL…
NEMÁTE ZKUŠENOST JAK POSTUPOVAT? KAŽDÝ NÁM ŘÍKÁ NĚCO JINÉHO, PRÝ TO MŮŽEME NAHLÁSIT KLIDNĚ AŽ V ČERVNU, JESTLI HO CHCEME NEBO NECHCEME DÁT, ALE ŘEDITELKA VE ŠKOLE NÁM DALA „LIMIT“ DO STŘEDY… 15-TI DENNÍ ODVOLACÍ LHŮTA…
TAK NEVÍM…
PORADÍTE MI NĚKDO?
MOC DÍKY LENKA.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9867
11.2.08 23:07

Rozhodně si to nemůžete určit sami, maximálně můžete iniciovat rozhodovací proces - doporučuji zavolat do pedagogicko psychologické poradny.

http://www.ppp-ostrava.cz/

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
11.2.08 23:45
Lesina píše:
Rozhodně si to nemůžete určit sami, maximálně můžete iniciovat rozhodovací proces - doporučuji zavolat do pedagogicko psychologické poradny.

http://www.ppp-ostrava.cz/

L.

A měli byste začít co nejdříve, na termíny vyšetření v PPP, které pro případné vyřízení odkladu budete potřebovat, se dost čeká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
fyzikarka
12.2.08 08:32

Ahoj,
jak radí holky, určitě PPP vyšetření a pak se rozhodnout.
Ta středa jako termín rozhodnutí se mi nezdá, jsem učitelka a vím, že lhůty na podání odkladu naše škola dává do konce května, aby ředitel mohl udělat úvazky podle počtu přijatých žáků do 1.třídy.

• Citovat
  • Upravit
2114
12.2.08 09:50

Starší měla odklad. Opravdu si to sami rozhodnout nemůžete, musíte do PPP na vyšetření kde Vám napíší zprávu jestli odklad ano nebo ne, tu zprávu pak předkládáte ředitely školy který vydá konečné rozhodnutí… ale vlastně stejnak je důležitý jak rozhodne PPP… No do středy už to ale nestihnete…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
12.2.08 09:59

No já chápu ten středeční termín jako deadline pro rozhodnutí, jestli rodiče vůbec o odklad žádat chtějí; v některých krajích mám dojem, že PPP chtějí doporučení školy, jinde školky + někdy dají pro urychlení rodičům formuláře a ti si pak vyřídí kolečko PPP - pediatr - škola sami. Vyšetření školní zralosti starší než z jara stejně nebývá moc směrodatné, děcka se hodně rychle vyvíjejí, ale přinejmenší tady u nás se na vyšetření docela čekalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
26.3.08 15:33

odklad

Dcera měla odklad, strávila rok v přípravném ročníku ZŠ - pokud byste měli tu možnost, vřele doporučuji-a bylo to jedno z našich nejlepších rodičovských rozhodnutí. Jak to popisujete, byla bych možná pro odklad - čerstvě šestileté děti mají v 1. třídě většinou co dělat, i když mají všech „5P“, pokud se vám to sebeméně nezdá, bylo by na místě vyšetření v PPP, které pro odklad tak jako tak potřebujete - my s ním máme dobré zkušenosti, paní psycholožka měla i některé dobré postřehy o věcech, které bych si sama těžko uvědomila. S termínem neporadím, ale zdá se mi to divné - nám doporučovali vyšetření v PPP a tím i vyřešení odkladu až co nejpozději (červen). Podle mne Vám nemůžou nařídit nástup dítěte do školy, i kdyby jste se rozhodli z nějakého důvodu dodatečně. Problém by možná byl, že po tomto větším nebo menším konfliktu by tam dítě nastupovalo příští rok, ale to je o lidech.

• Citovat
  • Upravit
5532
16.6.08 15:09

Ahoj,
možná mě za můj názor ukamenujete, ale já mám pocit, že dneska má odklad skoro každé dítě, což mě dost udivuje. Třeba k nám do školky chodí spousta sedmiletých dětí, a já fakt hodně doufám, že moje děti půjdou do školy klasicky v šestil letech - i když Marťa má trochu problémy s řečí, ale to snad vypilujeme s pomocí logopedky. Když si to tak spočítám, tak spousta dětí vyleze ze základky až v šestnácti letech a to mi připadá dost pozdě :? .
Prostě si myslím, že pokud dítě nemá nějaký opravdu citelný problém, tak by do školy mělo jít už v těch šesti letech :roll: . A pokud mu ve školce zůstanou všichni kamarádi, tak ani to nebudu brát v potaz, tyhle malé děti si kamarády najdou vždycky hned - nejpozději do týdne, což přežijou :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
17.6.08 13:54

Ahoj Terko,

neukamenuju, naopak souhlasím. Jsem pro odklady v odůvodněných případech - výrazná nezralost fyzická, sociální, … výrazné vady řeči (pokud se na ně ale přijde až u zápisu, tak bych kamenovala rodiče). Z agrumentů o „prodloužení dětství“ , „spolužáci zůstávají ve školce“ šílím. Přiznávám profesionální deformaci.

Beruška :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
20.6.08 14:49

Terko , proč kamenovat, tak by to mělo být.

Beruško - ještě můj oblíbený: V současné době nemám podmínky na to, abych dceru při nástupu do školy mohla stoprocentně podpořit. :idea: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
240
21.1.09 21:09

Ahoj tak já mám stejný problém Kačka jde teď v únoru na zápis a je taky v červnu,samostatná je,učí se rychle,dokáže se soustředit,ale jí se tam nechce,ona se bojí,vysvětlování od nás pomoc nepomáhá a je ještě dost hravá,raději si kreslí než,aby jsi vzala knížku s písmenky a čísly,že bychom si v ní četly.Taky váháme,aby ostatním stačila,ve školce jsou sedmiletí a ty jsou rychlý jak fretky,tak potom jak to bude vypadat v první třídě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3212
22.1.09 13:03

Ahoj holky… zrovna dnes to řeším. Jírovi bude 6 až na konci června.
Ve školce říká každá učitelka něco jiného. Jedna ano dejte, druhá je zastánce odkladu. Chodí i do předškoly a je tam spokojený, ale…
Jsme již objednaný do PPP a první termín byl v březnu, dřív ho nedělají a posudek musíme dodat do května.
Nechám si poradit tam a uvidím. Vím že je Jiřík na některé věci chytrý ale manuální činnost je utrpení. Dnes je to 50 na 50.
 K

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
22.1.09 13:59

Taky souhlasím s tím zajít do PPP…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
23.1.09 00:59

Ahoj, řešíme taky odklad. Klárka je myslím dost chytrá a šikovná, ale strááááášně pomalá a takový ťuňťa, že i když to ví, tak se to nikdo nedozví, protože to prostě neřekne. Je narozená na konci května. V mluvení už udělala obrovský pokrok a vlastně už máme jen r v některý slovech.
Taky má ale nevyhraněnou lateralitu.
V PPP nám paní řekla, že ona je zastáncem odkladů, ale že nám v květnu udělát test školní zralosti a pak se můžeme rozhodnout.
 Halka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
10.3.09 17:00

Já mám teď právě taky problém rozhodnout zda Kuba půjde do školy. Je narozený v červenci, ve školce měly předškolní psychologické testy a vyšlo mu, že je sociálně nezralý - hlavní problém má v komunikaci s jinými lidmi. Od mala se bojí cizích lidí a prostředí, je stydlivý a mezi ostatními dětmi se neumí pro:,–(it. Když není delší dobu ve školce tak pak brečí, to samé, když má jít někam mezi cizí lidi. Na druhou stranu ale umí číst, počítat, sčítat a odčítat, psát tiskací písmena. Nevím, co by s ním udělal ještě další rok, asi bych ho dala do 0- tého ročníku, ale bojím se, že stejně za ten rok se té bojácnosti nezbaví, pokud je to povahová vlastnost. On prostě spoustu věcí ví, ale když se ho někdo zeptá, i na obyčejnou věc, např. co dělal dopoledne nebo o víkendu, tak prostě zarytě mlčí. A to nemluvím o přednášení básniček nebo písniček. Docela by mě zajímalo jak to řeší učitelky ve škole, když s nimi takové stydlivé děti nekomunikují. Mají taky vaše děti podobné problémy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí