Odklad ve třídě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2519
1.9.23 19:54
@Lucka1111 píše:
nemusí to tak být, červnová dcera není nejmladší a mají i holku co slavila 6. narozeniny až v první třídě.

Moje dítko slavilo 6. narozeniny taky až v první třídě, z logopedie mu tehdy ještě chybělo R. Takže bylo vždy nejmladší, nikdy s tím ani školou problém nemělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
1.9.23 20:05

@ibis 2 roky logopedie je fakt sranda, vím o čem mluvím - 10 let logopedie, o 5 let mladší sourozenec mluvil lépe v 1,5 roce než starší bratr. Každý den doma logopedická cvičení doma, logo školka, vše vyš. v normě -znalosti na 2.tridu a přesto mu nikdo cizí do 5 let nerozuměl. Jelikoz jsme všichni doma vysocí, vypadal o 2 roky starší, tak ty útrpné pohledy nikomu nepřeji- mysleli si, že je postižený. :zed: Tak asi tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
1.9.23 20:12
@ibis
@ibis píše:
Ono se to projeví až později…

já tedy nevím, ale u nás se nikdy nic neprojevilo, jestli někdo měl v devítce 15 nebo 16 let to je fakt asi jedno, všichni to moc hrotí, ale realita je jinde :lol: Moje nejlepší kamarádka měla v devítce v lednu 16 let a já až v říjnu a opravdu jsem rozdíl nepozorovala, řešily jsme stejný problémy a nikdy nás nenapadlo to řešit :roll: stejně tak jako jsme měli partu složenou i s o rok mladšími spolužáky ze školy, to samé na gymplu. Absolutně nechápu jak někdo předhazuje menstruaci a panenky, to už je fakt trošku úlet. :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
1.9.23 20:49
@l.marek85 píše:
@ibisjá tedy nevím, ale u nás se nikdy nic neprojevilo, jestli někdo měl v devítce 15 nebo 16 let to je fakt asi jedno, všichni to moc hrotí, ale realita je jinde :lol: Moje nejlepší kamarádka měla v devítce v lednu 16 let a já až v říjnu a opravdu jsem rozdíl nepozorovala, řešily jsme stejný problémy a nikdy nás nenapadlo to řešit :roll: stejně tak jako jsme měli partu složenou i s o rok mladšími spolužáky ze školy, to samé na gymplu. Absolutně nechápu jak někdo předhazuje menstruaci a panenky, to už je fakt trošku úlet. :mrgreen: :mrgreen:

Tak buď ráda. Já ten rozdíl vidím. Dcery spolužačky slavily 16 už v lednu a březnu, ona oslavila teprve 15 před pár dny. Rozdíl ve všem obrovský. Doufám, že v nové třídě na střední škole bude mít kolektiv lepší. Samozřejmě to není jen o věku, ale v tomhle období jsou dva roky sakra znát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65168
1.9.23 20:55
@iiiif píše:
Tak buď ráda. Já ten rozdíl vidím. Dcery spolužačky slavily 16 už v lednu a březnu, ona oslavila teprve 15 před pár dny. Rozdíl ve všem obrovský. Doufám, že v nové třídě na střední škole bude mít kolektiv lepší. Samozřejmě to není jen o věku, ale v tomhle období jsou dva roky sakra znát.

jo. A teprve to bude zajímavý, až jí v druháku bude 18 a bude mít pocit, že je dospělá a škola půjde na druhou kolej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
1.9.23 21:04

@vokishka dceři je v prváku čerstvých 15. Starší jsou její spolužačky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65168
@iiiif píše:
@vokishka dceři je v prváku čerstvých 15. Starší jsou její spolužačky

jo, já měla na mysli ty odkladové

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
@vokishka píše:
jo. A teprve to bude zajímavý, až jí v druháku bude 18 a bude mít pocit, že je dospělá a škola půjde na druhou kolej.

Ale ona nebude muset mít pocit, protože dospělá bude. Tohle není o věku, tímhle si asi projde víc puberťáku a někomu to začně dřív a někomu později a někomu vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
698
1.9.23 21:05

Březnovému odklad kvůli výslovnosti? Nedala bych. Máte na to rok to vypilovat a i kdyby to nebylo geniální, tak to nevadí. Mamka učí na 1.stupni a plno dětí ještě v 1.třídě neumí r nebo ř. Nebo i S neříkají pěkně. Jít do 1. třídy v 7,5 letech a s ním třeba čerstvý šestileťák? To je fakt mega rozdíl. Plno odkladů je zbytečných, třeba že je drobný, malý, tišší? No a? To je důvod k odkladu? Fakt ne. Nechápu. Mám dcery v červnu a pokud tam vyloženě nebude velký problém, tak půjdou obě normálně v 6 letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65168
1.9.23 21:07
@l.marek85 píše:
Ale ona nebude muset mít pocit, protože dospělá bude. Tohle není o věku, tímhle si asi projde víc puberťáku a někomu to začně dřív a někomu později a někomu vůbec.

to jo. Ale já měla 18 byla ve čtvrtáku, před maturitou. Ted mají 18 ve třetáku a někdy je problém je ukočírovat ještě ten další rok. Ty odkladové čekají ještě dva roky „buzerace“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
1.9.23 21:24
@vokishka píše:
to jo. Ale já měla 18 byla ve čtvrtáku, před maturitou. Ted mají 18 ve třetáku a někdy je problém je ukočírovat ještě ten další rok. Ty odkladové čekají ještě dva roky „buzerace“.

A nově asi budou mít papíry. Jsem včera poslouchala zprávy. Jak mám holky podzimní. Tak mladá bude mít začátkem druháku 17 let a může jít dělat řidičák. Pak bude jezdit teda pod dohledem starších.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
479
1.9.23 23:18

Osobně mi tady ti vaši strašáci přijdou přehnaní. Taky jsem měla odklad a vážně mi nic neuteklo, do důchodu mám pořád daleko. Menstruaci měla polovina holek ve třídě dřív než já a nikdy nikdo +-rok vážně neřešil. Na střední byl věk už úplně jedno, protože několik spolužáků měnilo obor a byli ještě starší než já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
479
1.9.23 23:25

Ještě doplním, že moje sestra měla odklady dva a kvůli vážné nemoci nastoupila do školy o 2 roky později. Taky nikdo neřešil a nijak ji to nepoznamenalo. Těm dětem je to úplně jedno, jen rodiče mají rádi předsudky a až moc si všímají druhých.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrs. S
1.9.23 23:29

@Anez111 tak jak tak budeš muset do pedagogicko-psycholohické poradny a tam ti poradí, jestli dát odkaz nebo ne. Prostě se tam objednej

• Citovat
  • Upravit
Mrs. S
1.9.23 23:58

Doporučuji si něco o tom zjistit než budu si vytvářet jakékoliv úsudky a předsudky, a šířit je dál.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin