Odklad ve třídě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21836
3.9.23 10:59

@marťáánek syn odklad měl, na gympl šel z prvního místa z prijimacek. To taky něco značí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
3.9.23 11:05

Syn nastupuje do 1. třídy, je červencový, rok v přípravné třídě mu, co do rozvoje hodně dal. Odklad mu prospěl. Kolik dětí ve třídě je s odkladem nevím, asi se to ani nedozvím předpokládám. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
3.9.23 11:54

@mado a on měl taky velký problém s výslovností, aby to bylo k tématu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21836
3.9.23 11:58

@marťáánek však přijímačky jsou pisemnė.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16189
3.9.23 12:18
@Kasandra159 píše:
Nerozumím, jakou by mohla mít dcera výhodu na gymplu tím, že by měla odklad?
Moje podzimní předčasně zařazené dítko bylo na gymplu šprt ve třídě šprtů a ještě si to na poslední dva roky ztížilo přestupem do IB programu. To, že bylo ve třídě nejmladší na jeho výkony žádný vliv nemělo.

Tak třeba logické a abstraktní myšlení u některých dětí udělá za rok dost velký skok. Je to jako s logickou olympiádou, kde je kategorie 3.-5. třída. Pár fakt velmi talentovaných třeťáků uspěje, ale obecně mají větší šanci ti starší. Ty jsi rodič takoveho třeťáka, ale někteří ambiciózní rodiče chtějí, aby jejich dítě bylo v té kategorii pataku i když věkem by mohl byt i šesták, tzn. statisticky má větší šanci se umistit. Vzhledem k tomu, že v Praze dělá přijímačky na víceletý gympl i nadpoloviční většina spolužáků, tak se tam ta hysterie opravdu zvyšuje. Když šla moje na konci července narozená dcera v řádném termínu a neuměla ř, tak mi regulérně bývalá kolegyně z Prahy říkala, že ona by zvýšila její šance a přes logo a nezralost si zajistila odklad :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin