Odložený start a jiné parametry

879
16.9.08 16:32

Odložený start a jiné parametry

Ahoj všem pekárníkům (jak je od toho ženský rod?):

Rozhodnutí koupit NĚJAKOU pekárnu už u nás uzrálo, ale teď po svém dobrém zvyku zahajuju hloubkový průzkum trhu.

Zatím bych potřebovala vědět:

Pokud máte volbu „odložený strart“, dá se udělat to, že večer nasypu ingredience, zaliju vodou a nastavím třeba na 5,00 ráno (čerstvý chlebík ke snídani s využitím nočního proudu)? Nedojde to přes noc nějaké úhony? Na jakou maximální dobu lze odložený start využít?

Lze ve větší pekárně upéct i malé porce (třeba 1/4 kg)? Bolestí naší rodiny jsou různé chutě - lečo nechutná nikomu než mně, já se po něm zase můžu utlouct, manžel radši gulášek s knedlem, ten já zase nechci cpát do dětí (a radši ani do sebe, i když mi chutná :D ), škubánky s mákem nebo bílou polívku milují děti, ale manža si při takovém obědě radši vezme chleba se salámem… atd. Předpokládám, že s chleby aj. z pekárny to bude to samé.

Děkuju za odpovědi i náměty, na co při výběru dbát.

Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7572
16.9.08 19:52

Ahoj!
My máme obyčejnou Tesco,na vyzkoušení,ale zabydlela se u nás dobře,jsem moc spokojená.
K Tvému dotazu: nejprve se lije tekuté a pak se dává sypké,mouka atd.
Odložený start používáme hodně,max. je 13 hodin.Večer to nachystám do pekárny a nastavím a problém jsme nikdy neměli.Na 330 ml vody nasypu 500g mouky,nikdy se to nepropilo,nebo jak to nazvat :oops:
Spoustu recenzí,nápadů najdeš na domacipekarny.dama.cz,dává se bez www.
Tak ať NĚJAKOU pekárnu vybereš!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
17.9.08 13:59

Lištičko, děkuju za informaci. Já určitě něco vyberu, ale já mám mánii , když chci něco koupit, vybírat a vybírat a zkoumat a nemoct se pro nic rozhodnout… Koupit si kalhoty je pro mně akcer na půl roku… A já tak nerada obchody a nakupování…
Tak ještě jednou dík za informace.

Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7572
17.9.08 21:46

Jé,a já tak ráda obchody a nakupování…
Ale pekárnu jsem zvažovala fakt dlouho a ještě naštudovat argumenty pro manžela :roll: ,bo pekošku ROZHODNĚ nepotřebujeme…,ale jak mu chutná :lol:
Ale všechno,co jsem potřebovala,je na té dámě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6923
18.9.08 10:49

Evalu,
taky jsem se inspirovala na dámě a nakonec jsem se i na základě jejich testu rozhodla pro Moulinex XXLhome bread a jem nadmíru spokojená. Odložený start taky používám, je to fajn mít ráno čerstvý chlebík. A odložení až 13 hodin my přijde ažaž. Když to tam v devět dám a chci chleba na sedmou a program trvá tři a půl hodiny, tak se mi to odkládá jen o šest a půl.

Chleba peču většinou kilový a spase se rychle, manža chleba rád. :lol:

Hodně zdaru při výběru, taky jsem váhavý človíček, tak vím, o čem píšeš. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
826
18.9.08 13:15

pridavam chvalu na moulinex xxl… my mame tu novou variantu baquette .. a muzu rict ze bagetky teda vedou, pecu je casteji nez chleba :)
jinak uz holky myslim odpovedely na vsechno… chleba u nas vydrzi max 1 den a dalsi den se pece cerstvy (fakt to mizi)… a upecem si na co mame chut ;)
a odlozeny start funguje opravdu tak ze vecer das ingredience (nejprv vodu ;)) nastavis cas a rano tahas chlebik ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
18.9.08 13:21

My máme teda taky Moulinex a spokojenost. Dělám těsta, chlebíky. Když si to pak umíš přepočítat ty poměry v receptech, tak můžeš dělat chlebík jak velkej až do maximální velikosti, já dělám většinou z 500 g mouky (tj. 750 g chlebík) a vydrží mi dobrý většinou tak 2-3 dny než se sní a když se nesní tak ho snědí kačeny :lol: jediný problém s odloženým startem je, že si pak nemůžeš přidávat třeba velké množství semínek, protože to pak není hezký těsto (udělala jsem to tak jen jednou) a z chlebíku je jeden velkej bác, ale na to si postupně všechno přijdeš. U nás se taťka obával že to bude další věc co bude ležet ve skříni a teď se u nás peče ostošest. M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
18.9.08 18:07

Holky, dík za informace, mrknu na dámu, proklepnu přes net ceny a snad brzo koupíme.

Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
20.9.08 10:16

Ahoj, taky jsem dlouho zvažovala jestli pekárnu ano či ne, nakonec vyhrálo to ANO- a v tom případě jakou.
Po dlouhém zvažování u nás nakonec vyhrála Unold 8660, na netu za 2990,–. Tak snad budeme spokojení,měla by přijít každým dnem.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1