Odměna nebo odstupné?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
29.6.12 23:09
- Citovat
- Upravit
30.6.12 07:20
Ahoj,
vše podstatné sis propočítala. Výše důchodu se vypočítává z výdělku posledních 3(5)ti let před nástupem do starobního důchodu. Jinak jde o započtenou dobu odpracovaných let.
Ano, podporu dostaneš až po 4 měsících.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nechci zakládat novou diskusi na podobné téma, takže zkusím, zda získám radu tady.
Z nějakých důvodů se s mým - dnes už bývalým - zaměstnavatelem dohadujeme o výši mého platu. Teď se začala rýsovat dohoda, že já přestanu nárokovat vyšší příspěvek na penzijní připojištění, ale trvám na tom zásadnějším, navýšení mzdy. Zaměstnavatel mi nabízí, že mi s červnovou mzdou nepošle 3 platy odstupného, ale čtyři, čímž se vykompenzuje ten rozdíl, o který jsem od svého nástupu v březnu po RD přicházela. V podstatě to tak je, je to pár set sem-tam, přesně to spočítat nedokážu, protože nemám znalosti na to, abych do toho počítala s dovolenou, OČR a proplacenými přesčasy. Jde mi o to, kam se všude promítne vyšší plat?
Můj plat je takový, že dosáhnu na strop podpory i v případě toho původního, navíc stejně věřím, že než bych na její výplatu měla nárok, budu mít práci jinou. Cvičně jsem si počítala OČR za 7 dní a vyšlo mi o pár set vyšší, pokud by plat byl od začátku vyšší. Má to nějaký významný vliv „důchodově“? - tím, že se z odstupného neplatí ZP a SP, odejde mi na zp a sp procenta z „původního platu“, jak moc velký vliv to jednou bude mít (ehm… asi žádný, důchodu se nedočkáme, vím…).
Navíc, vyplatí-li mi 4 platy odstupného, znamená to, že se mi i o měsíc posune případná výplata podpory?
Díky