Odmítá mléko - 8mešíční miminko
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Řešila jsem odmítání mléka s Dr. A řekla mi, ze stačí 1 jogurt denně a je to OK i bez mléka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Moje první byla kojená, v 9.měsících se odstavila a umělé nechtěla. Kaše taky nechtěla. Tak měla jogurt a sýr. Po dohodě s dr. pila neochucené refíry a jogurtová mléka. Před rokem nechtěla ani to, takže zbyl jogurt a sýr. Dnes jí jsou dva a z mléka se jí chce zvracet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kačka5991 a v jakém věku to bylo? Jogurt zavádí teprve, včera mi ho poprvé snědla celý, uvidím, co bude dnes.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janakatabara sýr mi ještě nesni. Má trochu problém s kousky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Coolca
Syn začal mléko odmítat v 9 M, a to jsem kojila.. Na 10M kontrole jsme to řešili ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Syn začal odmítat mléko v 7 měsících. Řešila jsem s doktorkou, řekla ať dávám jogurt a mléko občas nabídnu. Zkusila jsem, začal ho pít asi někdy ve 13 měsících, v noci, když se budil. Teď už opět nechce, občas vypije před spaním, ale ne um, 3,5% mléko.
jinak um jsem nenutila, na druhou stranu jsem ráda, že ho tak nepotřebuje, švagrová s tím bojovala, její syn se mléka odmítal vzdát ještě ve 3 letech.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Macik.S takže toho půl litru denně jste třeba ani nedosáhli?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Coolca Ne vůbec. Ze začátku jsem to hodně řešila, ale pak už ne, potom co mi sama doktorka řekla, že se to prostě stává, tak jsem to brala v pohodě. Nabízet prostě mléčné výrobky, no. Ještě teda, když nechtěl mléko, tak najednou už mu ani večer nejela kaše ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já odstavila v jedenácti měsících a sama doktorka mi řekla, že v téhle době už to mám řešit jen jogurtem a klidně dávat normální 3,5%mléko, ale ne víc jak 250ml denně (celkově). A navíc ve spoustě zeleniny a jiných potravinách je daleko více vápníku, než v mléce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Coolca Ano, v půl roce jsme přešli na dvojku, měsíc mléko pil a pak ho začal odmítat, jen tak, flašku plival, ale čaj si vzal. Opravdu netuším. Zkusila jsem i jiné značky, vrátit se k počátečnímu mléku, ochucený mlíko a nic, nechtěl.
Dnes si vezme to 3,5%, ale celou flašku nevypije, tak půlku, víc nechce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Macik.S díky moc. Já jsem z toho úplně hotová. Doktorka pořád mluví o třech mléčných jidlech a alespoň 500ml za den. Kdyz vidí flašku, tak má pusu na zámek, dnes i brečela
od vánoc se to zhoršilo, tak se bojím, že to mliko už nebude prostě chtít. Jogurty začíná, s piškotama mi ho včera snědla,ale u ní je to sázka do loterie a dnes může být vše jinak. Dnes chci zkusit dynovou polívku z UM, tak jsem zvědava.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aduš8 ona mi moc jiných potravin zatím nejí. Jen masozeleninu. Ovoce nechce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Coolca Tak to mám asi štěstí na doktorku, nijak to neřešila, jen, že mám třeba za týden, 14 dní zkusit nabídnout znovu. Ale žádný drama z toho nedělala. Malý tomu jídlu taky moc nedá, ale co mám dělat, maso mi moc nejí, ovoce taky moc ne.
Jogurt mu taky nesmím nabízet hned po probuzení, ale až tak za půl hoďky, jinak by si ho nevzal, nebo půlku nechal. Mě ani tak nevadilo, že to mlíko nepije přes den, ale co v noci, když se vzbudí, z toho jsem si dělala hlavu, no nakonec k tomu došlo, pár nocí dokázal být vzhůru i pět hodin, pomohlo až to mléko. Chvilku um, i ráno ho vypil, pak zase ne, teď jedeme to 3,5%, ale žádná sláva to není.
Hoď se do klidu, já si myslím, že to žádná tragédie není, jsou takový děti, nic s tím neuděláš. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkus hledat na různých veganských webech alternativy mléka. Existují
. Taky si vyhledej potraviny podle obsahu vápníku, jsou takové, kde je ho daleko více, než v mléce. No a když budeš dávat dlouho tažené poctivé vývary (kosti, maso, zelenina), tak ji nadopouješ minerálama až až.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit