Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
No alternativou je koupit si glukometr a prostě si měřit ráno cukr na lačno a po jidle..tam by se to taky projevilo..zvlášť po sladkém jidle
Příspěvek upraven 08.07.22 v 13:27
@Denny97 píše:
@Yorkmut Já u první dcery hodnoty nízké a bylo mi z toho dost zle..
A když se ráno nenajím a nepiju.. kolabuji kvůli nízkému tlaku a u první dcery bylo to samé …
Takže mě napadla i tahle možnost, že bych nesla a zašla bych jen na jeden odběr cukru z krve jako samoplátceAle teprve to zvažuji … rozhodnuta ještě nejsem
@Tarinka Ale.. a poznala jste to na sobě nějak?
Jinak fuj… mě se z toho strašně chtělo zvracet![]()
Ne a jsem ráda, že žiji v 21. století a mohla jsem tento test podstoupit, zároveň je fajn, že je placený z veřejného pojištění a jednodušše dostupný pro každou těhotnou ženu.
@Denny97 píše:
@shadowbabe Spíš zvažuji a zajímají mě zkušenosti no
Rozhodnuta ještě nejsem …
Já právě znám co nešly..Ale ta představa, že do toho mám jít znova![]()
Ale mám ještě 3 týdny na to.. abych tam šla.. takže pořad čas rozmýšlet se
Spíš bych to tak neprožívala a dala se do klidu.
@Russet Je to moje druhé těhotenství.. takže vím.. jak mi bylo z toho testu takt zle
ale rozhodnuta nejsem no… jsem taková váhavá teď …
Prvně jsem byla naprosto rozhodnuta, že nepůjdu… ale teď mám 3 týdny na dokončení testu a pere se to ve mě …
Tak jsem si říkala, že mrknu na názory a zkušenosti jiných žen
![]()
Porod to ano … já měla akutní CS.. takže jsem si užila … měla jsem těžkou preeklampsii …
Ale nevím proč mě ten test tak děsí …
Poprvé jsem byla přesně v den.. kdy v Ostravě Porubě byl ten střelec co zabil tolik lidi… a ja byla o budovu vedle… takže možná i takové zanechaní stresu z této vzpomínky
@Vladusxx píše:
No alternativou je koupit si glukometr a prostě si měřit ráno cukr na lačno a po jidle..tam by se to taky projevilo..zvlášť po sladkém jidlePříspěvek upraven 08.07.22 v 13:27
To alternativa není. Z prstu je to naprd, to jsem měla v pořádku. Až po testech mi vyšla těhotenská cukrovka.
@Tarinka Aha.. tak děkuji za zkušenost
nějak jsem si myslela, že když při prvním nebyla… tak by nemusela byt ani při druhém
taky budu mít holky od sebe o 2,5
každopádně děkuji ![]()
@Denny97 píše:
@Russet Je to moje druhé těhotenství.. takže vím.. jak mi bylo z toho testu takt zleale rozhodnuta nejsem no… jsem taková váhavá teď …
Prvně jsem byla naprosto rozhodnuta, že nepůjdu… ale teď mám 3 týdny na dokončení testu a pere se to ve mě …
Tak jsem si říkala, že mrknu na názory a zkušenosti jiných žen![]()
![]()
Porod to ano … já měla akutní CS.. takže jsem si užila … měla jsem těžkou preeklampsii …
Ale nevím proč mě ten test tak děsí …
Poprvé jsem byla přesně v den.. kdy v Ostravě Porubě byl ten střelec co zabil tolik lidi… a ja byla o budovu vedle… takže možná i takové zanechaní stresu z této vzpomínky
Protože to tak prožíváš… Prostě to vypiješ a bude. Pravděpodobnost, že se tam vyskytne střelec jiný, je velice nízká. Akutní císař jsem měla taky. Protože mé lenošné dítě nedonutilo ani dvoudenní vyvolávání k porodu a pak se tam zasekl.
V prvním těhotenství jsem nešla, nepřišlo mi to podstatný. V druhým mě do toho gyndař nějak dotlačil, no radši bych si to odpustila.
@Russet píše:
To alternativa není. Z prstu je to naprd, to jsem měla v pořádku. Až po testech mi vyšla těhotenská cukrovka.
Aha.. dobré vědět..
takže mám nad čím opravdu přemýšlet ![]()
Díky holky ![]()
Ne, neodmítla. Viděla jsem na jipu křísit miminka po nekompenzované těhotenské cukrovce.
V životě mi bylo víc blbě po kdejakým mejdanu, než po tomhle testu a tenhle má sakra smysl.
@Russet zajimave ja to mela naopak z prstu hranicni hodnoty. Z zili pri testu ukazkove.
Kdyz ten jeden odber z krve prave tu gestacni ukazat nemusi.