Odmítnutí oGTT testu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2118
8.7.22 18:40
@Anonymní píše:
@Pdoctor @kulíšek_s_bambulí kdybych se ridila pravdepodobnostmi, tak jsem sla na potrat a nakonec bych z pitvy plodu zjistila, ze to bylo zbytecne, protoze se pravdepodobnost mylila; takze asi tak; at si kazdy dela, co chce; porad se tvarime, jak jsme tolerantni zeme a nediskriminujeme nikoho s jinou barvou pleti, vyznanim, orientaci ci jakoukoli odlisnosti; tak proc mi prijde, ze kdyz ma tady na emiminu nekdo jiny nazor, nez vetsina, tak vzdy dostane od vetsiny cocku, jaky je nezodpovedny a nerozumny odmitac? Pokud vim, maminka se na zacatku ptala, jestli nekdo odmitl OGTT, neprosila se o tisice kazani a vycitek, kterych se ji tu dostalo.

No já se přiznám že jsem tuhle diskuzi nečetla úplně celou a do detailu, spíše jsem to jenom tak prolitla ale nemám pocit že by tady byli na zakladatelku lidi nějak hnusný a napsali jí něco ošklivého co by bylo jo za hranou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
8.7.22 18:40
@green tea píše:
Hlad jsem neměla. Colu ani větrník nejim ani jako netěhotná. ;) Ale opravdu mi v tom kritickém období kdy byly hodnoty špatné chybelo pečivo. Obyčejný žitný chléb. Žádné prasárny. Nebo jsem měla obrovskou chuť na pomeranče ( jedla jsem jen jednu porci ovoce denně dle doporučení ) těch bych mohla sníst kila. Nebo jablka a banán, hrozno. :mrgreen: dnes se tomu uz jen směju ale pamatuji si jak mi bylo líto ze si nemůžu dát jen tak ovoce…

Tak já zas nejím na kila ovoce ani jako netěhotná. Sním jablko nebo kus melounu, teď misku třešní. Chleba povolen byl, ale byl to cca plátek nebo tak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2548
8.7.22 18:52

Já kdybych z nějakého důvodu nešla na ten test, tak bych pro jistotu držela dietu a měřila se. U prvního těhotenství jsem cukrovku neměla, u druhého hned od začátku, kdy jsem měla dvě lačné nad normu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
8.7.22 19:16

Já v prvním těhu nebyla. To byla zrovna první vlna covidu a sama gyndařka řekla ať ho nedělám a dlouho tam zbytečně nesedím a neriskuji. Místo toho udělala odběr na glykovaný hemoglobín.

• Citovat
  • Upravit
14000
8.7.22 19:49
@Pdoctor píše:
@Pidulka1991 Jezisi, to byl samozrejme prehnany priklad! Znate nekdo nekoho, kdo by po tom zvracel tyden? Navic jednorazove, i kdyz urputne zvraceni, dite nijak neohrozi. To si myslis, ze kvulli par zvracenim se naprosto vyhladovis tak, ze to ohrozi dite? :) Nebo cemu jednorazove zvraceni a nevolnost tak strasne vadi? Krome nepohodli…

A jestli nekoho omezuje chvilkove nepohodli na ukor ditete, jeho vec. Ono neni tak tezky si zjistit, co vsechno zpusobuje nelecena tehotenska cukrovka…

A jak nekdo zminit, ze zna nekoho, kdo po testu potratil. Jaka je asi pravdepodobnost, ze se to stane? To bude radove nizsi, nez ze ma maminka tehotenskou cukrovku.

Jelikož mi urputné zvracení, tak rozhodilo organismus, že se doktoři přiklaněli k potratu ve 14tt, tak o tom něco vím.
Dost bych polemizovala o chvilkovem nepohodlí. U prvního dítěte jsem se málem :poblion: udělalo se mi fakt špatně. U druhého jsem to taky málem neudržela, ale co bylo horší, málem jsem omdlela. Kdybych byla těhotná potřetí (což se snad nestane), tak bych na to nešla a radši se měřila glukometrem. Byla jsem na tom i jako netehotna a úplně v pohodě, jako těhotná už ti zažít nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1000
8.7.22 21:30

@Pidulka1991 Jako chvilkove nepohodli myslim prave to, ze je cloveku blbe na zvraceni, zvraci, pripadne na omdleni nebo omdli. Taky mi tak pri prvnim tehotenstvi po testu bylo (par hodin). Ale asi jde o to, jak se kdo proziva a snese tu nevolnost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14000
8.7.22 21:33
@Pdoctor píše:
@Pidulka1991 Jako chvilkove nepohodli myslim prave to, ze je cloveku blbe na zvraceni, zvraci, pripadne na omdleni nebo omdli. Taky mi tak pri prvnim tehotenstvi po testu bylo (par hodin). Ale asi jde o to, jak se kdo proziva a snese tu nevolnost…

Najednou jsme z týdenního urputneho zvracení na chvilkove nevolnosti, ujasni si sama co píšeš. Ne není duvod podstupovat tento test a jsou za něj náhrady. Jak jinak se při gestacni cukrovce řeší strava popřípadě potreba inzulínu? Používá se glukometr, není nic jednoduššího, než ho používat preventivně, když na ten test nekdo nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1000
8.7.22 21:37
@Anonymní píše:
@Pdoctor @kulíšek_s_bambulí kdybych se ridila pravdepodobnostmi, tak jsem sla na potrat a nakonec bych z pitvy plodu zjistila, ze to bylo zbytecne, protoze se pravdepodobnost mylila; takze asi tak; at si kazdy dela, co chce; porad se tvarime, jak jsme tolerantni zeme a nediskriminujeme nikoho s jinou barvou pleti, vyznanim, orientaci ci jakoukoli odlisnosti; tak proc mi prijde, ze kdyz ma tady na emiminu nekdo jiny nazor, nez vetsina, tak vzdy dostane od vetsiny cocku, jaky je nezodpovedny a nerozumny odmitac? Pokud vim, maminka se na zacatku ptala, jestli nekdo odmitl OGTT, neprosila se o tisice kazani a vycitek, kterych se ji tu dostalo.

Proc anonym? :D Jinak s temi pravdepodobnostmi je to presne naopak, nez jak pises, ale nevadi. Vzdycky je mnohem vetsi pravdepodobnost, ze vse bude OK, nez ze je neco u plodu spatne.

Ale pokud si srovnas pravdepodobnost, ze mas tehotenskou cukrovku a pravdepodobnost, ze po testu na cukrovku budes mit tak zavazny stav, ze potratis, vychazi cisla dost jednoznacne, ne? :D To plati i o vsech ostatnich testech a vysetrenich v tehotenstvi… (vyjma odberu plodove vody, ale to se dela ve specifickych pripadech a clovek si muze koupit v pripade spatneho screeningu nerizikove krevni testy tak, jak jsem to udelala ja, abych nevystavovala miminko riziku).

Takze tvuj argument nechapu, neni duvod, aby nekdo sel z duvodu moznych VVV a nemoci na potrat.

A samozrejme, at si zakladatelka dela, co uzna za vhodne. Ale to neznamena, ze s tim ostatni musi souhlasit a podporovat ji v tom, ne? Tolerance je i o respektovani odlisneho nazoru. Nikdo tady zakladatelku nelyncuje, ani ji na test nedotahne nasilim, ze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1000
8.7.22 21:39
@Pidulka1991 píše:
Najednou jsme z týdenního urputneho zvracení na chvilkove nevolnosti, ujasni si sama co píšeš. Ne není duvod podstupovat tento test a jsou za něj náhrady. Jak jinak se při gestacni cukrovce řeší strava popřípadě potreba inzulínu? Používá se glukometr, není nic jednoduššího, než ho používat preventivně, když na ten test nekdo nechce.

Rozumis psanemu textu? Precti si znovu, co jsem kde psala… Nikde jsem nerekla, ze JA jasem mela urputne tydenni zvraceni.

Fakt miluju, kdyz nekdo nekomu dava do ust, co nerekl, pripadne cte z textu, co tam neni :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14000
8.7.22 21:52

@Pdoctor
„Ale i kdyz bych mela prozvracet treba tyden,“
„Jezisi, to byl samozrejme prehnany priklad“

Tady přeháníš, ale zároveň se to snažíš vzit zpět

„A jestli nekoho omezuje chvilkove nepohodli na ukor ditete, jeho vec. Ono neni tak tezky si zjistit, co vsechno zpusobuje nelecena tehotenska cukrovka“

Zbytečné strašení, když jsou i jiné varianty méně drastické.
„Rozumis psanemu textu? Precti si znovu, co jsem kde psala… Nikde jsem nerekla, ze JA jasem mela urputne tydenni zvraceni.“
Mam pocit, že sama nerozumíš, co píšeš, tak ti to nakopiruju. Nepsala si, že si to měla ty, ale že by si radši měla týdenní zvracení, než nevědět. Ne, tomu prostě nevěřím. Sama jsem zažila urputné zvracení 2× jsem skončila na kapackach a zvažovali u mě potrat. Kdyby jsi to zažila dobrovolně by si na to znovu nešla a hledala by jsi alternativu, která by byla bezpečnější, než další dlouhé zvracení. Jo a znám ženu, co po tom potratila a jinou ktera měla ogtt v pohode a na gestacni cukrovku přišli na základě testu, ktere si sama vyžádala až po 33tt(3.screebing), kdyby se dobrovolně hlídala glulometrem věděla by to dřív ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
8.7.22 22:19
@Pidulka1991 píše:
Jelikož mi urputné zvracení, tak rozhodilo organismus, že se doktoři přiklaněli k potratu ve 14tt, tak o tom něco vím.
Dost bych polemizovala o chvilkovem nepohodlí. U prvního dítěte jsem se málem :poblion: udělalo se mi fakt špatně. U druhého jsem to taky málem neudržela, ale co bylo horší, málem jsem omdlela. Kdybych byla těhotná potřetí (což se snad nestane), tak bych na to nešla a radši se měřila glukometrem. Byla jsem na tom i jako netehotna a úplně v pohodě, jako těhotná už ti zažít nechci.

No tak se ti udělalo šoufl… Já třeba málem omdlela ve frontě v květinářství. Asi ty vůně a dlouhé stání… a neodradilo mě to chodit do obchodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.7.22 08:22
@Denny97 píše:
@Yorkmut Já u první dcery hodnoty nízké a bylo mi z toho dost zle..
A když se ráno nenajím a nepiju.. kolabuji kvůli nízkému tlaku a u první dcery bylo to samé …
Takže mě napadla i tahle možnost, že bych nesla a zašla bych jen na jeden odběr cukru z krve jako samoplátce

Ale teprve to zvažuji … rozhodnuta ještě nejsem

@Tarinka Ale.. a poznala jste to na sobě nějak? :)
Jinak fuj… mě se z toho strašně chtělo zvracet :mrgreen:

Hele já bych to neriskovala… Mam tři děti..ani u jedné jsme cukrovku neměla. Stravují se pořád tak nějak stejně…po čtvrté jsem ji už měla. Taky mi bylo ráno zle z hladu ale vydržela jsem to. Cukrovka je nebezpečná pro miminko ne pro tebe. Zkus si o tom něco přečíst. Těch pár hodin to vydržela ráno..byla jsem ráda že jsem tam nakonec sla a pak se musela hlídat. Neměla jsem to drasticky ale hlídat jídlo jsem si musela.

• Citovat
  • Upravit
13.11.23 22:11
@shadowbabe píše:
Ahoj, já osobně teda byla u obou a ani mne nenapadlo nejít, podruhé sem byla v poradně. Upřímně žádnou takovou neznám, co by takto blbnula na úkor mimina. Ale žiješ si svobodně, tak tě tam my ani doktor nedotlačíme 🤷🏻‍♀️

Na úkor mimina?
Dnes jsem 10 minut po vypití glukózy omdlela. Třískla jsem sebou na tvrdou kamennou podlahu ve 25. tt. Naštěstí se mně ani miminku nic nestalo. Ale V JEHO ZÁJMU mě už na tento test nikdy nikdo nedostane, protože příště by to mohlo dopadnout hůř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.11.23 22:15
@Russet píše:
No tak se ti udělalo šoufl… Já třeba málem omdlela ve frontě v květinářství. Asi ty vůně a dlouhé stání… a neodradilo mě to chodit do obchodu.

Super bagatelizace. To, že někdo málem omdlí, není, že se mu jenom tak udělá „šoufl“. Já jsem dnes na OGTT sebou třískla na podlahu a jsem ráda, že jsem nepotratila ani si nerozbila hlavu. Podruhé to ale riskovat nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1882
13.11.23 22:20

Když omdlis jinde tak na co to budeš házet pak? Nechoď však Nikdo tě nenutí, je to tvoje věc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí