Odmítnutí Rehabiltace

5
1.3.23 13:30

Odmítnutí Rehabilitace

Ahojte,
byla jsem poslána v listopadu doktorkou ( Ukrajinka co nahradila moji starou Dr) na rehabilitace kvůli predilekci hlavičky vlevo, ale na rehab mi dr. řekla, že v tom problém není, našla ho jinde.. no a už 3 měsíce cvičíme Vojtůvku… syn není pozadu, naopak, je mu sedm měcíců - leze ( jak drak :) :D ), přetáčí se, stoupne si v postýlce, o gauč, o stůl, a už se i pomalu snaží obcházet nábytek. Stojí pevně na nožičkách, pěkně na celých.
Já se ptala proč cvičíme vojtůvku a rehabDr. řekla že je asymetrický, mám ho 24/7 na očích a žádnou asymetrii nevidím.
Teď nevím, ve mě je to rozpolcené, nechci syna trápit Vojtůvkou, když je tak šikovný, ale zase nechci něco podcenit.
Má někdo stejné zkušenosti?
Nevím zda-li mám chodit i na dále, nebo to ukončit..
ps. Nové Dr. jsem se ptala a ta řekla, že se tím nic nezkazí když budeme chodit :nevim: :nevim:

Děkuji :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3792
1.3.23 13:35

Najdi si koníčky a nestůj dítěti 24/7 za zadkem. A až budeš mít alespoň minimální odstup a začneš mít v hlavě i něco jiného, tak se k téhle otázce můžeš vrátit. Nebo to nech vyřešit otce dítěte, předej mu to jako jeho problém k řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
1.3.23 13:35

Tak rehabilitacni muze videt problem, ktery ty laickym okem nevidis, od toho ma studium a roky praxe :nevim: Ja kdyz resila syna, tak mi ale byl doktor vyslovene schopny ten problem ukazat, resp. hmatem ucitit, tak se poptej na vic detailu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9301
1.3.23 13:36

Ona ta fyzio vidí i to, co my laici ne. Pokud je dítě asymetrický, určitě bych s cvičením neprestavala. Teď je to třeba nepatrná asymetrie, ale v budoucnu se to může projevit mnohem hůř. Takový rychlý růst v pubertě umí potrápit i úplně zdravé dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
1.3.23 13:37
@Evnina píše:
Ahojte,
byla jsem poslána v listopadu doktorkou ( Ukrajinka co nahradila moji starou Dr) na rehabilitace kvůli predilekci hlavičky vlevo, ale na rehab mi dr. řekla, že v tom problém není, našla ho jinde.. no a už 3 měsíce cvičíme Vojtůvku… syn není pozadu, naopak, je mu sedm měcíců - leze ( jak drak :) :D ), přetáčí se, stoupne si v postýlce, o gauč, o stůl, a už se i pomalu snaží obcházet nábytek. Stojí pevně na nožičkách, pěkně na celých.
Já se ptala proč cvičíme vojtůvku a rehabDr. řekla že je asymetrický, mám ho 24/7 na očích a žádnou asymetrii nevidím.
Teď nevím, ve mě je to rozpolcené, nechci syna trápit Vojtůvkou, když je tak šikovný, ale zase nechci něco podcenit.
Má někdo stejné zkušenosti?
Nevím zda-li mám chodit i na dále, nebo to ukončit..
ps. Nové Dr. jsem se ptala a ta řekla, že se tím nic nezkazí když budeme chodit :nevim: :nevim:Děkuji :srdce:

Vyhledala bych jiného rehabilitačního lékaře nebo fyzioterapeutka a zeptala se tam. Na lehkou asymetrii jsou i jiná cvičení, mnohem příjemnější. Lékař, ke kterému jsem chodila s dcerou, mi říkal, že Vojtova metoda je primárně určena pro nemocné děti a dnes je doporučována tak nějak plošně a mnohdy nevhodne.

• Citovat
  • Upravit
15995
1.3.23 13:41

Jinak teda ja s ditetem cvicila jako s malickym (ne Vojtovku, jiny koncept, ale to je asi fuk) a vypada, ze jsme prece jen nektere veci nedotrenovali a jedeme dalsi kolo ve skolnim veku…takze bych fakt neradila dat na svoje laicke pozorovani a uznat, ze je to ok a vykaslat se na to.
Pokud ti Vojtovka prijde moc drasticka, tak se poptej na jine koncepty, treba Bobath je pry setrnejsi…ale netroufla bych si dite prohlasit jen tak za ok. Nech si to poradne vysvetlit, co presne je za problem, pokud nechces slepe verit, to mi prijde v poradku, ja jsem typ, ktery se snazi hodne vsechno pochopit, ale s rozhodovanim bych byla velice opatrna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
1.3.23 13:56

@beruska9 přesně proto se ptám, doma mě všichni podpoří v mém rozhodnutí (vidí to stejně). Ale já to rozhodně nechci podcenit a proto se ptám někoho nestranného ☺️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
1.3.23 14:06
@Evnina píše:
@beruska9 přesně proto se ptám, doma mě všichni podpoří v mém rozhodnutí (vidí to stejně). Ale já to rozhodně nechci podcenit a proto se ptám někoho nestranného ☺️

Prober to, poptej se, at ti poradne vysvetli v cem je problem a zda neni alternativa. Pripadne jak pise @Eva2610, pozadej o druhy nazor, pokud by tahle nebyla sdilna. Ale je to fakt dulezite a problemy se muzou projevit i o hodne pozdeji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43057
1.3.23 14:29

Má na to školu. Vycvičené oko.
Ona je taky člověk, je to ženská, takže nejspíš i matka a nenutila by tě cvičit, kdyby to nebylo potřeba. Vojtovku špatně snáší všichni děti i rodiče a ona to ví.
Prober to s ní, řekní jí své nesnáze a zeptej se upřímně, jak moc je to skutečně důležité.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí