Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jak prosim odnaucit… mala narozena na 32.2 tt a ze stresu jsem nemela moznost kojit. Ztrata mleka tak jsem ji nahradila alespon dudlikem a ted se nemuzem zbavit. Nejake rady? Po trech dnech nustaleho lnourni a vstekani. Hazenim o zem kvuli dudliku vzdycky vecer v jedenact vzdam a dam dudlika. rano vstavat v sest hodin a znova uz jsem ztoho na hlavu. Jakoukoliv radu uvitam a vyskoucim. dekuji (MALA MA UZ 13MESICU)
@Ivetka.chumlenova velká chyba byla, že jsi nakonec povolila a dudlík jí dala. Tím pádem jsi ji naučila, že když se vydrží dostatečně dlouho vztekat a ječet, dosáhne svého.
Synovi jsem vzala dudlík ve 12 měsících tak, že jsem je všechny do jednoho vyhodila a bylo vymalováno. 2 dny večer brečel, ale ne moc dlouho. Třetí den už nevěděl, že kdy nějaký dudlík byl. Od té doby spíme celou noc.
Takže za mě - vyhaž je do popelnice, ať tě to nesvádí jí ho dát. V tomto věku jí to bohužel ještě nevysvětlíš.
@Ivetka.chumlenova Netrapte malou ani sebe a dudlík zatím nechte, moje dcera byla hodně závislá na dudlíku a na noc ho měla asi do dvou a půl let a nic se nestalo
@Ivetka.chumlenova Mě přijde na odnaučování v takovém blbém věku. Už má svou hlavu, ví co chce, ale ještě se s ní nedá domluvit.
Já bych počkala.
@Ivetka.chumlenova ještě bych počkala
staršímu jsem kousek dudlíku ustřihla něco po 2 roce. V puse ho mít pak už nechtěl a po 3 dnech ho sám hodil do koše. Mladší stále ještě dudlík má (1,5roku), ale u obou jsem ho dávala jen na noční spaní a odpolední odpočívání, jinak celý den bez dudlíku, ven ho nenosí..problém v tom nevidím.
A to je nutné ji odnaučit hned teď. Malý v té době měl normálně dudlík na noc. Pak jen na usínání a dneska (16m) jen občas. Do dvou let už bude určitě bez dudlíku i bez řevu. Na co dítě trápit, však do školy s ním nepůjde.
A proc ji ho chces vzit..? Mala ma 19 m a jeste ho ma..omezila jsem teda jen na spani..pres den se snazim nedavat. Reknu ze neni a dam ji do ruky radeji mrkev…jako na noc mi to nevadi ze ma..pres den max do 1,5-2 let v poho..pak vetsinou deti zahodi sami, nebo vymeni s Mikulasem, atd..
@lucik2011 synovec mel do dvou let a ma krive zuby. mame uz dva dole a dva na hore. Vsechny dudliky uz sme postracely mame posledni dudlik. Jeatli ten stratime nejspis pujdu do blazince
@Ivetka.chumlenova me zubarka rekla ze dudlikem to neni, kdyz jsme u ni byly s malou a ja se ptala na dudel a krive zuby..ne ze by je mela..
@Ivetka.chumlenova píše:
@smurfka. aby nemela krive zuby mame uz 4 zuby
Jak rikam mozna ma kazdy zubar jiny nazor, ale nam dva zubari rekli ze to s dudlem nema nic spolecneho, maly krive zuby nema ale ten se samovolne dudlu zbavil hodne brzo..mala taky ne
@Ivetka.chumlenova Taky by se mohlo stát, že jí vezmeš dudlíka a vycucá si bolák na palci. Když budete dávat dudlíka na usínání a nebude ho mít v puse 24 hodin denně, křivé zuby mít fakt nebude.
Nechala bych ji ho.je na to jeste malinka aby to pochopila. Ja jsem synovi dudlik na jeho druhe narozeniny ustrihla a rekla mu ze je rozbity.par dni jeste usinal s tim plastovym krouzkem v ruce a pak ho sam vyhodul do kose.bez narku a kriku… a btw nechci se chlubit ale ja jsem mela 5 dudliku az do 5ti let a doted mi znami rikaji jak mam hezke zuby
Je to tvoje volba, ale mně přijde ještě malinká. 19m ho ještě má, ale teda už jsem chtěla sebrat, ale začaly růst zuby a vyloženě jí pomáhá, tak nechávám, ale jakmile se zuby uklidní, už jsem jí vysvětlila, že pojedeme do zoo, vezmeme všechny dudlíčky a dáme je malým zvířátkům, protože ty je potřebují a mám jasno, že nový nekoupíme, prostě nedám, ať si klidně řve, ale nevyřve si ho.