Odnaučení dudlíku 13měsíční

1.6.16 20:05

odnauceni dudliku 13 m

Jak prosim odnaucit… mala narozena na 32.2 tt a ze stresu jsem nemela moznost kojit. Ztrata mleka tak jsem ji nahradila alespon dudlikem a ted se nemuzem zbavit. Nejake rady? Po trech dnech nustaleho lnourni a vstekani. Hazenim o zem kvuli dudliku vzdycky vecer v jedenact vzdam a dam dudlika. rano vstavat v sest hodin a znova uz jsem ztoho na hlavu. Jakoukoliv radu uvitam a vyskoucim. dekuji (MALA MA UZ 13MESICU)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5822
1.6.16 20:08

@Ivetka.chumlenova velká chyba byla, že jsi nakonec povolila a dudlík jí dala. Tím pádem jsi ji naučila, že když se vydrží dostatečně dlouho vztekat a ječet, dosáhne svého.
Synovi jsem vzala dudlík ve 12 měsících tak, že jsem je všechny do jednoho vyhodila a bylo vymalováno. 2 dny večer brečel, ale ne moc dlouho. Třetí den už nevěděl, že kdy nějaký dudlík byl. Od té doby spíme celou noc.
Takže za mě - vyhaž je do popelnice, ať tě to nesvádí jí ho dát. V tomto věku jí to bohužel ještě nevysvětlíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
1.6.16 20:10

@Ivetka.chumlenova Netrapte malou ani sebe a dudlík zatím nechte, moje dcera byla hodně závislá na dudlíku a na noc ho měla asi do dvou a půl let a nic se nestalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
1.6.16 20:11

@Ivetka.chumlenova Mě přijde na odnaučování v takovém blbém věku. Už má svou hlavu, ví co chce, ale ještě se s ní nedá domluvit.
Já bych počkala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
1.6.16 20:13

@Ivetka.chumlenova ještě bych počkala :nevim: staršímu jsem kousek dudlíku ustřihla něco po 2 roce. V puse ho mít pak už nechtěl a po 3 dnech ho sám hodil do koše. Mladší stále ještě dudlík má (1,5roku), ale u obou jsem ho dávala jen na noční spaní a odpolední odpočívání, jinak celý den bez dudlíku, ven ho nenosí..problém v tom nevidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
694

A to je nutné ji odnaučit hned teď. Malý v té době měl normálně dudlík na noc. Pak jen na usínání a dneska (16m) jen občas. Do dvou let už bude určitě bez dudlíku i bez řevu. Na co dítě trápit, však do školy s ním nepůjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka

A proc ji ho chces vzit..? Mala ma 19 m a jeste ho ma..omezila jsem teda jen na spani..pres den se snazim nedavat. Reknu ze neni a dam ji do ruky radeji mrkev…jako na noc mi to nevadi ze ma..pres den max do 1,5-2 let v poho..pak vetsinou deti zahodi sami, nebo vymeni s Mikulasem, atd..

• Citovat
  • Upravit
1.6.16 20:14

@lucik2011 synovec mel do dvou let a ma krive zuby. mame uz dva dole a dva na hore. Vsechny dudliky uz sme postracely mame posledni dudlik. Jeatli ten stratime nejspis pujdu do blazince

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.6.16 20:14

Dudlik bych jeste nechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
1.6.16 20:16

@Ivetka.chumlenova me zubarka rekla ze dudlikem to neni, kdyz jsme u ni byly s malou a ja se ptala na dudel a krive zuby..ne ze by je mela..

• Citovat
  • Upravit
1.6.16 20:17

@smurfka. aby nemela krive zuby mame uz 4 zuby

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
1.6.16 20:22
@Ivetka.chumlenova píše:
@smurfka. aby nemela krive zuby mame uz 4 zuby

Jak rikam mozna ma kazdy zubar jiny nazor, ale nam dva zubari rekli ze to s dudlem nema nic spolecneho, maly krive zuby nema ale ten se samovolne dudlu zbavil hodne brzo..mala taky ne

• Citovat
  • Upravit
30408
1.6.16 20:24

@Ivetka.chumlenova Taky by se mohlo stát, že jí vezmeš dudlíka a vycucá si bolák na palci. Když budete dávat dudlíka na usínání a nebude ho mít v puse 24 hodin denně, křivé zuby mít fakt nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213

Nechala bych ji ho.je na to jeste malinka aby to pochopila. Ja jsem synovi dudlik na jeho druhe narozeniny ustrihla a rekla mu ze je rozbity.par dni jeste usinal s tim plastovym krouzkem v ruce a pak ho sam vyhodul do kose.bez narku a kriku… a btw nechci se chlubit ale ja jsem mela 5 dudliku az do 5ti let a doted mi znami rikaji jak mam hezke zuby

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935

Je to tvoje volba, ale mně přijde ještě malinká. 19m ho ještě má, ale teda už jsem chtěla sebrat, ale začaly růst zuby a vyloženě jí pomáhá, tak nechávám, ale jakmile se zuby uklidní, už jsem jí vysvětlila, že pojedeme do zoo, vezmeme všechny dudlíčky a dáme je malým zvířátkům, protože ty je potřebují a mám jasno, že nový nekoupíme, prostě nedám, ať si klidně řve, ale nevyřve si ho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí