Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Mam díry v nehtech a sami mi odpadávají, na ruce už jeden odpad a pod ním byl nový a na nohách začínají…...co to je proboha? Vitamíny už jsem začla brát… ![]()
Prijde mi to jako plisen. V tom pripade je nutne vycistit telo, hlavne streva. Omezit cukr a bilou mouku.
Na nohou jasná plíseň, nechápu, jak se můžeš ptát, co to je..jako takhle to nechat zajít, okamžitě na kožní
Já když vidím nehty v takovémto stavu, tak si říkám, jaký ten daný člověk musí být prase, aby to nechal dojít takto daleko ![]()
Sorry jestli se tě to dotklo, ale tohle je fakt hnus. Doufám, že nechodíš na bazény a podobně…
Minimálně to na nohách je plísňové onemocnění.
Mazejte na kožní a nejspíš to bude chtít i imunologii a pak dostanete systémová antimykotika. Krémy se to nepodaří zaléčit, minimálně je potřeba narušit strukturu nehtu a pak to lakovat antimykotickým lakem na nehty. Ten je ovšem na předpis. A to že to máte na rukách i na nohách je divné.
Vážně neváhejte, může to být příznak něčeho složitějšího, co vede k oslabení funkčnosti na periferiích - tedy na špičkách prstů. Pevně doufám, že to tak není, ale než se to vyloučí, tak s tím je potřeba počítat.
Je to plíseň. Na tohle ti žádné vitamíny nepomůžou ani žádné mastičky z lékárny.
Objednej se na kožní a ideálně ať ti dá nějaké tablety (název neznám, třeba někdo bude vědět). Bral je můj táta, je to svinstvo na játra, ale jediné mu pomohly a nehty má jak miminko. A to se trápil s plísní od vojny!
Na nohách 100% plíseň, běž za kožní, udělá ti seškrab nehtu a pošle na rozbor.
Pak nasadí výživu a mastičku.
WOW, plíseň jak Brno… Na ruce se ti mohla přenést z nohou, pokud jsi s nimi při ošetřování byla v kontaktu.
@Šmoulice píše:
Já když vidím nehty v takovémto stavu, tak si říkám, jaký ten daný člověk musí být prase, aby to nechal dojít takto daleko
Sorry jestli se tě to dotklo, ale tohle je fakt hnus. Doufám, že nechodíš na bazény a podobně…
To není o praseti, to je o nákaze, se kterou se můžeš setkat kdekoli v bazénu, sauně, páře i v botech…
@pannda píše:
To není o praseti, to je o nákaze, se kterou se můžeš setkat kdekoli v bazénu, sauně, páře i v botech…
Jojo a pak s tím nebudeš nic dělat a necháš to dojít až do tohoto stádia. Budeš se s tím producírovat dál a chytne to kvůli nezodpovědnosti dalších x lidí ![]()
@Šmoulice píše:
Jojo a pak s tím nebudeš nic dělat a necháš to dojít až do tohoto stádia. Budeš se s tím producírovat dál a chytne to kvůli nezodpovědnosti dalších x lidí
To už je věc druhá…že to nechá dojít tak daleko. I se mnou vždy cloumá vztek, když v létě na koupáku potkám tolik starších lidí s nehezkýma nehtama, ale co naděláš.. Ale chytám se prvního nařčení, žeje prase!!! to není o hygieně, ale o nákaze a možná i náchylnosti k onemocnění(cukrovka)
@pannda píše:
Tak za den se ti to takhle rozsáhle fakt neudělá…
@Ice79 píše:
Tak za den se ti to takhle rozsáhle fakt neudělá…
No to ne…je to o přístupu k sobě…
Doporučuji během léčby antimykotiky nasadit i hlívu ústřičnou(3 měsíce), pomáhá s imunitou a od té se odvíjí i odolnost při léčbě..