Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
A slipy taky odmítá? Aby prostě něco na zadku měl? Právě proto mám nachystané látkové pleny, nemíním dávat tolik peněz za jednorázové ![]()
Tři děti jsem odplenkovala v roce.. formou vyprávění a zábavy… ale na každé dítko bude platit asi něco jiného..
@Dahlia0409 @Soher nechce ani trenky ani slipy a to ma různé motivy co ma rad, on prostě automaticky plenku. Chodi kakat pod stůl do kuchyně nebo se sam zavírá do pokojicku ale bez té plenky prostě nechce být. Dcera byla taky uz od 1 roku bez plenky ale syn prostě nic nefunguje co jsem dělala u dcery i knížku jsme koupily o hovinku, nočníku a nic prostě plenky!! 😒
S kamarády od kterých by to mohl “okoukat” se vida? Ze by chtěl dělat to stejné co oni?
Můj dvouletý syn je na tom stejně.
S veškerou mou snahou mi připadalo, že ho trápím a že je nervózní z toho, že se má vyprázdnit.
Pak jsem nakonec byla ráda, že je ochotný bez pláče udělat v klidu potřebu do plenky.
Nikdy jsem ho nepotrestala, netlačila násilím.
Nechávám to být, zkusím počkat až k tomu dozraje.
Vždy když řekne, že chce dělat „blé“ nabídnu mu nočník, prkénko, když odmítne, dám plenku. Asi až bude starší jako váš tak budu určitě taky nesvá, tak držím pěsti aby tomu brzy přišel na chuť, každý rodič mi říká, že ta chvíle přijde, ze dne na den ![]()
@NelkaK noo kamarádky jenom holky mají ale ani to nepomáhá…tatínek ukazuje co ma dělat a taky nic ![]()
@Cucuretka taky jsme nikdy nenutily..za každý bobek do plenky aspoň chválíme ale i tak…uz jsem bezradnáá🙄
Ať se zapojí otec, u nás pomáhalo že ho táta vzal a šli čůrat na zahradě ke stromu. Malej chtěl být jako táta a začal sám, měl necelé 2 roky.
No stejný problém měla dcera známe. Později se zjistilo, že ji nějaký potimec příbuzný řekl něco ve smyslu… že smrdí, že je to nechutné a její potřebu nazýval slovem BLE. Malá se pak styděla a myslela si, že dělá tedy něco nechutného a schovávala se pod stůl.. aby potřebu vykonala tam a nikdo o tom nevěděl. Pani ji pak nemohla dát ani do školky. Holčička to prostě měla spojené s BLE a FUJ a že je to prostě něco hnusného. Takhle jim to později vysvětlila psycholožka.
@Anix u nás to pi měsíci nefunguje…jdou ranou na WC bez plenky tatínek čůra syn kouka a rika neci čůrat, nebo děla pusou jako zvuk ze čůra ale ani kapka do WC dame tedy plenku kdyz rve a do minutu je pocurana cela tak ja nevim
@Soher u nás se nic takového nestalo… spis to ma malej v hlavě ze proste ma plenku a záchod nechce…
Hlavně ale ze vi ze se pokakal a to donese ubrousky i čistou plenku ![]()
@Koblizkova1980 jenze jak nemůže mi doma brečet hystericky cely den přece 🤔on se pak trepe a hází z hračkami a vsim co ma po ruce
Zdravím, jdu si pro radu jelikož plenky stojí pomalu cely muj rodicak a jsem bezradná. Máme doma 2,5 leteho syna nosi stále plenky, a plenky kupujeme každý týden..😒 na nočník nechce, rve jak pardal, prkénko na WC taky ne, ani čůrat venku nechce, vždycky šíleně řve, jakmile se vycura třeba do bazénku automaticky chce plenku. Jakmile je bez plenky sileny rev, a sám si jde do šuplíku pro plenku… ukazovala jsem mu videa, obrázky, a nic…Uz fakt nevím…Cele lééto jsme to zkoušeli a úspěch 0%
za každou radu pomoc budu vděčná… člověk by rad i do práce ale dite s plenkou mi nikde nevezmou