Odplenkování dítěte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21680
5.9.18 20:37
@florenc píše:
@Káťa19 a opravdu je to o diteti, nejake je na to pripraveno drive a jine pozdeji.

Presne tak, me uplne vytaci ty stary praktiky, to dite uz sedi, proc ho nedavas na nocnik, musis ho vysazovat :roll: :cert:
Vsude v cizine je normalni, ze ma 2,5-3 lete dite plenu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
12.9.18 15:37

Když dítě nechám nahatý, tak se vyčůrá na podlahu a děsná sranda :) Když ho nechám venku, ani si toho nevšimne a když mu dám jen trenýrky tak chodí v mokrým a je mu to fuk. Takže asi tolik z našich pokusů = dítě 2 roky. Takže vesele jedeme dál plínky a je mi to fuk, jsou horší věci k řešení (nespavost, hyperaktivita).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
18.9.18 17:14

Můj syn se odplenkoval ve 35m a dřív to prostě nešlo když jsem mu sundala plenu prostě se počůral a nešlo to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3204
24.9.18 22:03

Mám druhé dítě 11 měsíců a už dávám pravidelně na nočník. cca od 7 měsíců dávám vykakat do záchodu, nějak jsem to poznala. Vykadi se prakticky pokaždé. Od samého začátku, kdy bobek vnímá učím, že do plínky nepatří, když je v záchodě nebo nocníku, chválím. Má z toho strašnou radost. A celkem často chodíme na zachod společně. Kdy dám nočník před sebe a obě curame :mrgreen: funguje to. Obě děti chodily semnou na záchod, starší je bez plin od roka a půl. Co tak zkusit, společně WC? Aby děti věděly, že to je normální, že všichni chodí. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8441
24.9.18 22:39

@Chiquinquirá diky, maly uz je bez plinky, po zalozeni diskuze byl do tydne odplinkovan :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3204
25.9.18 06:54

@florenc :palec: super asi tušil, že kvůli němu zakládas na babinci diskuzi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8441
25.9.18 07:45
@Chiquinquirá píše:
@florenc :palec: super asi tušil, že kvůli němu zakládas na babinci diskuzi :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: nakonec jsem nedelala nic extra, proste jsem uz plinu nedala, pak ani na ven, parkrat se pocural a pak to proste pochopil a zacal si rikat predem :palec: jsem rada, ze jsme to stihli, kdyz bylo jeste teplo :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.10.18 17:59

Ahoj, nechci zakládat novou diskusi a prosím o anonym, protože ohledně plenek a kojení se tady většinou strhne náruživá diskuse.

Mám dotaz, plánuji od narození dítěte používat papírové pleny. V jedné knížce jsem četla, že prý lze u půlročního dítěte vypěstovat reflex na nočník (za působení různých zvuků atd. to není pro diskusi důležité). Ráda bych se zeptala jestli máte někdo zkušenost, že cca do půl roku jste používali papírové pleny a od půl roku pak látkové (takové ty učící). Jak jste tuhle změnu prošli, byli s tím problémy?

Četla jsem dost odborných názorů, že prý jsou dnešní děti tak dlouho na plenách právě kvůli dokonalé savosti papírových plen. Prosím neřešte důvody pro o tom uvažuji a také neřešte to, že dítě není schopné vylučování vnímat.

• Citovat
  • Upravit
3
16.10.18 23:48

Moje dcera 2 roky a 2 měsíce taky pořád máme plenu nechce na nočník ani na záchod
Dřív občas na záchod na podsedak chodila ale pak se nějak Sekla a už nechce taky mi nemluví a vždy jsem se ptala nechceš čůrat řekla mi že ne a bylo to všude načítání a nakakano to byla zrovna týden bez pleny když jsme zkoušeli odplenkovani nic nezabírá už nevím co mám dělat přítel mi říká že zkusíme počkat že třeba na to přijde sama tak čekáme :( :( :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
10.11.18 01:46

Ahoj, trosku obnovim diskuzi.
Syn má v prosinci 2 roky. Na nočník se vesele práší. Naprosto za žádných okolností si na něj nesedne. Když ho oblafnu (zabavim ho hračkami atd) a posadím, vydrží sedět max po dobu zabavení - čili přestanu dělat blbiny - zvedne se. Podařilo se mi ho parkrat zabavit na více jak 15 vteřin. Pak si stoupnul a vyčůral se vedle. Chápe co to je záchod. Myslím, že i chápe, o co mi jde, že chci aby přestal nosit plinky. Jen on prostě nechce. V létě jsem to trochu víc hrotila, ale když jsem viděla, že to jde spíš hůř a hůř (až hysterické sceny, když jsem se pokoušela ho tam posadit), vykašlala jsem se na to. Čas od času to zkoušim, ale prostě nic. Absolutně mu vyhovují plíny.
Akorát mě štvou oboje prarodiče, kteří se na nočník NEUSTÁLE vyptávaji a když jim pořád dokola opakuji tu stejnou písničku, dívají se na mě, jak kdybych s tím dítětem nic nedělala. Ale já si myslím, že prostě on je taková nátura, že musí chtít sam a do té doby s ním nehnu ani kdybych ho tam držela násilím. To bych mu dřív uhnala nějakou zácpu než by tam vykonal potřebu…

Ma to někdo podobně, nebo jsme jediní exoti? Protože podle mých i manželových rodičů a jejich nesouhlasných pohledů asi jsme… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.11.18 08:24

@MajaBulova u nas to bylo stejny a to se rika ze holky jsou na to sikovnejsi.Jen videla nocnik rvala jak hysterka,bylo ji uplne jedno i kdyz jsem ji nechala v pocuraych kalhotkach,naopak mi prislo ze si v tom libovala :mrgreen: Zlom prisel asi 14 dni pred tim nez ji bylo 2 a pul.Najednou z niceho nic do nocniku zacla curat.Takze ver ze i u vas k tomu dospeje.Moje mamka to neresila,ale tchyne.Svagrova mi jednou rekla,kdyz bylo dceri asi rok a pul ze jejich mama rikala ze nechape pro ma holka jeste pliny.Me nastvala a rikam co je ji do toho,ona ji je nekupuje.No ted ma svagrova dvouletou dceru,ta ma taky jeste pliny a tchyne rika ze je dobre ze ji svagrova na nocnik nenuti,ze si na to dite ma prijit samo :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit
132
10.11.18 21:28
@Anonymní píše:
@MajaBulova u nas to bylo stejny a to se rika ze holky jsou na to sikovnejsi.Jen videla nocnik rvala jak hysterka,bylo ji uplne jedno i kdyz jsem ji nechala v pocuraych kalhotkach,naopak mi prislo ze si v tom libovala :mrgreen: Zlom prisel asi 14 dni pred tim nez ji bylo 2 a pul.Najednou z niceho nic do nocniku zacla curat.Takze ver ze i u vas k tomu dospeje.Moje mamka to neresila,ale tchyne.Svagrova mi jednou rekla,kdyz bylo dceri asi rok a pul ze jejich mama rikala ze nechape pro ma holka jeste pliny.Me nastvala a rikam co je ji do toho,ona ji je nekupuje.No ted ma svagrova dvouletou dceru,ta ma taky jeste pliny a tchyne rika ze je dobre ze ji svagrova na nocnik nenuti,ze si na to dite ma prijit samo :zed: :zed:

No tak jako tchýně jsou opravdu někdy na ranu. Já s tou svojí bojuji od narození malyho. Ona to v zásadě nemyslí spatne, ale hrozne se mi montuje do veci, do kterych ji nic neni. Musela jsem vymezit pevne mantinely a i tak se je snaží neustále porusovat. Ale už je celkem zvyklá na to, že jsem neoblomná skála a že když mě naštve, tak má útrum. Takže se snaží sekat dobrotu.

Jinak ten nočník - no jsem ráda, že opravdu na tom nejsme takhle sami. A opravdu mi přijde jako scifi ho do toho nutit, když nechce sám. Věřím, že přijde zlom a pak to pujde ráz na ráz ze dne na den. On to tak měl už u více věcí a věřím, že toto nebude jinak. Na okolí se snažím kašlat, ale jako poslouchat to každý týden minimálně dvakrát, to už mě přestává bavit… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
15.11.18 04:04

Jsem rada,ze nejsem sama.Mala ma 2roky a hysterka ,kdyz ji mam posadit na nocnik.Nechci ji nutit,tak cekame a zkousime.Nahou doma ji litat nemuzu,vetsimou se pocura a naposledy kdyz v tom jeste uklouzla a malem si rozbila hlavu tak neopakuji a hlavne uz neni takove teplo.Tchyne take nema nic jineho na praci nez to komentovat,ze uz ma byt davno bez plen.Az bude pripravena,tak se take dockame. :D Nehrotim to .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8441
15.11.18 07:39

@mirlija to me vlastne pobavilo, a jak cekate, ze se to nauci, kdyz ji nenechate chodit nahou?nez se to nauci, tak je prece jasny, ze se parkrat pocura :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
16.11.18 01:15
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat