Odplenkování dítěte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
132
16.11.18 01:20

@mirlija no přesně. Jako malej taky čůrá kde a kdy se mu zachce když je bez plíny. Doma je od podlahy zima, takže nahatyho nechat nemůžu a kdyz bych mu dala teplacky, tak nedelam cely den nic jineho, nez mu je menim za suche. A kdybych ho nechala v mokrem, tak je mu to úplně šumák…prostě ještě na to není pripraveny, nema smysl to hrotit nebo ho nutit. Akorat si vypestuje nejaky blok a bude průšvih. Sousedi to tak maji u dcerky. Ma psychickej blok a vypěstovala si chronickou zácpu se kterou si nevědí rady ani doktoři. Tak to radši ještě vydrzime u plinek než řešit něco takového… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
18.11.18 12:06

@florenc Jak ji to naucim?Kdyz nechce na nocnik,tak jsem koupila detske prkenko na zachod a kupodivu se dari vic nez s nocnikem.Nikde prece neni presny navod jak anebo kdy jak dite odplenkovat????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8441
20.11.18 20:40

@mirlija příspěvěk na který jsem odpovídala nepíšete nic o prkénku, ale o tom, že ji nemůžete nechat doma nahatou, protože se počůrá. Neumím si představit, jak jinak dítě pochopí, že nemá čůrat do pleny, když nepozná, že čůrá, protože je stále v suchu. Jestli je na nočníku, nebo prkénku je přece jedno. Ale pokud ji vysazujete na záchod v pravidelných intervalech a mezitím má plenku, aby se nepočůrala, tak je moc šikovná, když se daří odplenkovat a malá to pochopila 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2195
21.11.18 06:57

@florenc Já to napíšu ze svého pohledu.Dětí mám 5, 4 jsou již odplenkovaní.U prvního syna jsem dávala na nočník na radu chytrých a babiček od 10 měsíců.Občas se vyčural ale stále musel mít i plenky.Kolem dvou let kdy jsme zkoušeli nočník 5× denně se nějak blokl a kolikrát se vůbec nevyčural.Nasadila jsem látkové pleny s naivní představou že se rychle odplenkuje.Bylo mu to šumák,jen jsem si upletla bič na sebe jelikož jsem musela často vysazovat a převlikat pleny,efekt žádný.Po 2,5 letech jsem tedy pleny vzala,ale znamenalo to vysazovat po 20 minutách,pokud jsem zapomněla tak se počural.Jednou jsme to počítali že během 3-hodinové vycházky 13× čural a z toho se 3× počural,klidně i minutu poté co čurat nechtěl.Postupně se to lepšilo ale byl to boj.Proto u dalších dětí jsem to dělala po svém,na jaře kolem 2 a třičtvrtě let jsem ze dne na den pleny vzala,vysvětlila a u některého s minimálníma nehodama,u některého s žádnýma v klidu a bez stresu odplenkovala.A hlavně všichni si už čůrání řídili sami,max při delším intervalu jsem připomněla.Takže u páté dvouleté to udělám stejně,počkám na jaro.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8441
21.11.18 08:10

@Pe-G ano, mate pravdu, ve skoro tri letech, dite urcite pochopi i bez pocurani, co se po nem chce. Ja mam tedy deti dve, u prvni to slo samo a krasne a pred 18 mesicem si opravdu rikala sama a bez nehod. U druheho jsem zakladala tuto diskuzi, ze se naucil curat na pozadani kolem 19 mesice a nevedela jsem, jak ho naucit si to rikat predem, nicmene jsem ho nechala par dni nahatyho a naucil se to. Naprosto chapu, ze kazde dite je jine a nejake na to proste potrebuje cas, ale u nas to slo takhle hladce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
27.12.18 08:19

@florenc to je super, že vam to šlo tak hladce. Nočník je u nás noční mura a prkénko v pohodě. Ale když si sama neumí říct, tak je to na prd. To ji tam mohu vysazovat každou hodina, ale to hlavni aby si uměla říct je zatím v nedohlednu. Kazde dite je jine a začne v jiném věku. Máme čas a tchyně si svoje průpovídky o nočníku muže strčit někam ;)
Hlavně od ni to sedi, když její dite odnaucili v jeslích od plenek a me bude poučovat o něčem co nikdy nezkoušela ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí