Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, pres noc mi mimco 10tydnu spinka dlouho, budi se vesmes jen jednou na krmeni, dopoledne je taky hodne ale jak se prehoupne odpoledne skoro porad place, vubec nechce spinkat, dlabe i prdiky odchazi. Ma par lepsich chvil ale pak zase place. Hlavne pak odpoledne treba od ty 17.hodiny. usina tak kolem 20h, jak kdy. Prijde mi ze je unaveny ale nejde mu spat. Ale co delat aby mimco usnulo i pres den, tezko nutit, to se povede tak 20min Nevime proste, zkousime jiny polohy, hrat si s nim… Mate s tim nekdo zkusennost cim by to mohlo byt kdyz se zda byt vse ok. I teplota je doma dobra. ![]()
Měli jsme to taky takhle. Taková čarovná hodinka se tomu říká, i když u nás trvala třeba tři hodiny..
Přišli jsme na to, že je přetažený prostě. Tak jsme začali hlídat bdela okna..
Fakt max hodinu a půl a zkoušet dát spát. Jakmile se to přetáhlo, přetáhne pláče i teď.
Jinak třeba spinka hodně a odpo se jí už nechce
. Mně pomohlo zavinout ale jen kolem hlavy. Má tam polštářek cestovní
jen kolem uší. Opře si tam hlavičku a je klidnější.
Tohle zná asi 90% maminek.
Mně malá plakávala od 19-22 a nedalo se s tím dělat nic. Přešlo to kolem 4m.
@Markéta188 je mi jasny ze nejsem sama, jsem prvorodicka a tak ta nejistota aby nebylo neco spatne tu je. Diky
Někdo říká koliky, někdo witching hour. Každopádně období neutišitelného pláče má vrchol ve třech měsících. Taky jsem byla vypsychovaná a zkoušela jsem úplně všechno (a to moje dcera reálně tyhle velký pláče měla asi tak týden dva). Řeš to pokud se to nezačne za měsíc lepšit.