Devítiletá dcera nespí v kuse v noci

7
19.6.23 07:38

9 léta dcera nespí vkuse v noci

Dobrý den maminky, jdu za vámi pro radu. Moje 9leta dcera usíná po 21.hod..usne hned, bez problémů. Kolem 2 az3 ranní se pokaždé budí, mele, upravuje peřinu, někdy jde na WC, a pak ji trvá dlouho usnout. Tento problém máme už delší dobu. Ve škole má samé a nerozvadime se :D ba naopak. Má skvělé zázemí, i kamarádky dvě. Které jsou její nej. Dělá balet, nástroj a maluje.. Máte to některá také? Dr má vždy jen blbý dotaz, zda se u nás neco neděje.. Ted ji začaly i hodně padat vlásky. Prostě pořád něco. Co vy a děti plus mínus tohoto věku a spánek? Děkuji vám za jakoukoli pomoc, radu či postřeh. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18598
19.6.23 08:04
@Jerry146 píše:
Dobrý den maminky, jdu za vámi pro radu. Moje 9leta dcera usíná po 21.hod..usne hned, bez problémů. Kolem 2 az3 ranní se pokaždé budí, mele, upravuje peřinu, někdy jde na WC, a pak ji trvá dlouho usnout. Tento problém máme už delší dobu. Ve škole má samé a nerozvadime se :D ba naopak. Má skvělé zázemí, i kamarádky dvě. Které jsou její nej. Dělá balet, nástroj a maluje.. Máte to některá také? Dr má vždy jen blbý dotaz, zda se u nás neco neděje.. Ted ji začaly i hodně padat vlásky. Prostě pořád něco. Co vy a děti plus mínus tohoto věku a spánek? Děkuji vám za jakoukoli pomoc, radu či postřeh. :srdce:

No hele, ne spi dítě cca od 2,5-3 let celou noc. Vyjimecne se budí. Doktor blby dotaz nema, ale pokud se v noci budí a nemůže usnou a padají ji vlasy, tak bych se na nějakým stresem minimálně zamyslela. U nás se stres projevil pocuravanim - navštívili nás zloději a ta ztráta jistoty a bezpečí se projevila takhle. Trvalo to asi dva týdny než jsme na to přišli z čeho to prameni a vyřešili. Můžou to byt i první lasky, ty dvě kamarádky spolu táhnou víc než s ni a je pate kolo u vozu, chce skončit a baletem, ale boji se reakce maminky co ji do toho nuti (jen příklad, neříkám ze je to pravda). :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
19.6.23 08:09

Taky bych se zamyslela, jestli jí něco netrápí. To že má ve škole samé jedničky neznamená, že je se školou v pohodě, stejně tak kamarádky, volnočasové aktivity…
Dokáže se ti opravdu svěřit a sdělit, jak ji je, jak se cítí v různých situacích?
Stejně starý syn mi ze školy podává podrobné hlášení, někdy je těch informací až moc :mrgreen: ale často narazíme na to co ono s čím si neví rady, co ho trápí. Z pohledu mě dospělé malichernosti, pro něj věc se kterou si nebo rady, nebo se trápí…

• Citovat
  • Upravit
7228
19.6.23 08:16

@Jerry146 zkuste nějaké vitamíny, ale holky tu mají pravdu, to že ty tam stres nevidíš neznamená, že ho nemá…Moje holka nemá samé, ale evidentně se tím vůbec nestresuje ;) to je povaha…některé holčičky jsou citlivější a pláčou i kvůli dvojce.. a některé nepláčou a žere je to uvnitř a to je asi to nejtěžší poznat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
19.6.23 08:51

Není právě typ stresare. Ze školy mi říká vše. I kdo co jedl na svačinu. A nemůžou to být hormony, u nás to holčičky mívají už v 10 letech, což mi přijde strašné… Vitamín mě též napadl, prtze nesmí laktozu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tartaletka
19.6.23 09:05

A když se vzbudí, tak dělá co?

Já jsem do nějakých 8 let chodila každou noc k našim, měla jsem potřebu se ujistit, že tam jsou, stal se z toho zvyk, vždycky jsem od mamky chtěla přikrýt. Pak se mamka začala na pár dní zamykat v ložnici a dělala, že mě neslyší a tak jsem přestala chodit a i se budit.

Mé nejstarší dítě mělo strašný spánek od narození, když se ve vyšším věku pořád budilo a chodilo k nám, tak jsem zjistila, že je to tím, že manžel občas svolil, že může spát s námi v ložnici a nejstaršímu to strašně rozhodilo režim. Jakmile jsme si ujasnili, že bude spát jen u sebe a nejede přes to vlak a taky striktně dodržujeme čas, kdy se chodí spát, tak se to spravilo.

Druhé dítě zas trpí na noční děsy a to teda straší doteď v 10 letech, jako by celý den prožívá ve spánku, často chodí po domě, mluví ze spaní, jednou dvakrát za noc jde čůrat nebo se jde napít. Zatím jsme nepřišli na to, co zabírá. Většinou je to horší, když je emotivní den, nebo druhý den se má něco dít (písemka, výlet…).

Takže jo, je normální, že děti i v tomhle věku nespí celou noc. Může to mít banální příčinu stejně jako to může být vážnější problém.

My vždycky zkoušíme relax, meduňku, úpravu režimu… Krok po krůčku a uvidíš. Třeba se to i zlepší, jak teď skončí škola.

• Citovat
  • Upravit
7
19.6.23 09:11

@tartaletka děkuji moc. Za příběh. No mele se. Nemůže zase usnout. Ze ji třeba svědí nohy mi říká, nebo ji je teplo/zima… Nemůže spát. A pak ráno jak máme budík do školy v 6.30, tak by právě dospava la noc. Mela 2× kovid… Někdo mi říkal, že od kovidu též nespí… Těžko říct. Ale vždy jsem u ní v noci, hladim ji. Než zase usne na tuhone. Jak já říkám. Když přijde ze školy, pouští si písničky nebo pohadku. Směje se. Včera jsme např byli v zoo a pak večer v bazénu. Smích, blbosti a únava příjemná. A stejně se v noci vzbudí a nemůže od 2 do 3 spát.. Možná déle.. Uz se ani nedívám. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
19.6.23 09:33
@Jerry146 píše:
@tartaletka děkuji moc. Za příběh. No mele se. Nemůže zase usnout. Ze ji třeba svědí nohy mi říká, nebo ji je teplo/zima… Nemůže spát. A pak ráno jak máme budík do školy v 6.30, tak by právě dospava la noc. Mela 2× kovid… Někdo mi říkal, že od kovidu též nespí… Těžko říct. Ale vždy jsem u ní v noci, hladim ji. Než zase usne na tuhone. Jak já říkám. Když přijde ze školy, pouští si písničky nebo pohadku. Směje se. Včera jsme např byli v zoo a pak večer v bazénu. Smích, blbosti a únava příjemná. A stejně se v noci vzbudí a nemůže od 2 do 3 spát.. Možná déle.. Uz se ani nedívám. :,(

Existuje nějaký syndrom neklidných nohou…
https://www.ulekare.cz/…detstvi-6790
Když píšeš, že ji svědí nohy… nevím :kytka:
Hořčík. jsi nezkoušela? Meduňkový čaj??

• Citovat
  • Upravit
7
19.6.23 09:35

@Anais Brno nezkoušela. Mám strach, že po čaji bude čůrat… Ale stejně se budi. Zkusím dneska koupit a uvidíme. Děkuji :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
19.6.23 09:39

Čaj ji uvař tak hodinu a půl než půjde spát, já si varim teda chmelový, ten zabírá, ale nevím, zda by ji chutnal :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
7
19.6.23 09:43

Moc vám maminky všem děkuji. Co bych dala za to, kdyby zase spokojeně Spinkala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13749
19.6.23 12:39

@Jerry146 zkusila bych pohledat na internetu nebo u dr., jestli to nemůže být nedostatkem nějakého minerálu, vitamínu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.6.23 14:10

Syn taky v noci nespí. Nějak mi nepřijde, že to je zvláštní. Dřív taky lidi nespali celou noc.
Syn je vzhůru i 5× za noc. Pokud si ho vezmu do postele, tak spí lépe. Takže ho máme u nás. Jak ho přesunu k němu, tak je zase vzhůru, hraje si, chodí… Pokud ho mám u sebe, tak ho zalehnu a je klid.

• Citovat
  • Upravit
334
19.6.23 19:04

Co Sedalia? Je to homeopatikum, nam dost pomaha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.6.23 19:14

Já to tak mám celý život. Nikdy jsem celou noc nespala, opravdu se mi to nikdy nestalo a je mi skoro 40. Vždycky se kolem té druhé tak probudím a hodinu prostě trvá než znovu zaberu. Máma z toho taky silela, ale když jsem byla už dost velká že jsem pochopila že ji nocni vstávání vadí, už jsem ji nebudila. To bylo někdy tak v první třídě. Nikdy mě teda nenapadlo to resit u doktora. Pokud ji opravdu nic netrápí tak je prostě potřeba do doby spánku počítat tu pauzu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí

SCD 510