Odposlech přes mobil

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
186
2.11.23 14:52

Odposlech přes mobil

Zdravím :mavam:
V zaměstnání jsme vyfasovali letos mobil na práci v terénu, kde je aplikace přes zadávání záznamů o práci, gps, zapnutá data, wifi, takže neustále sledování kde se pohybuji atd.
Mobil musím mít neustále u sebe, jelikož za něho ručím… Poslední dobou se o něčem s někým bavím a vedoucí mi hned něco vyvede naschvály, přidá práce, atd… s kolegyní o něčem šeptám venku, nikdo nás nemůže slyšet a v práci hned změny a naschvály…kolegyně 9 let nikdy nic neřekne.

Mám pocit, že je v tom mobilu odposlech!!! Je možné, že nás nějak odposlouchává??
Dá se tomu nějak zabránit???
V práci vypnout mobil nemůžu, ale třeba vypnout něco?. Je to vůbec legální, kdyby se to dělo? :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4
2.11.23 15:13

No legální to podle mě vůbec není! Rovnou bych se zeptala šéfa a pohrozila zažalováním nebo tak nějak. A nebo neřešila osobní věci v práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13763
2.11.23 15:23

Začni všude říkat(krom práce), ze das vypoved. Jediný co té udrží je přidání.
Nebo tak něco, proste si to zkus.

Některý veci se daji vysvětlit i jinak, ale když se fakt na něco zameris a potvrdí se ti to, tak bych pak premyslela co dal. Jestli nechat mobil prozkoumat odborníkem.

Každopádně odposlech fakt legální není. Ale zase si říkám, kolik vás v té práci je, to by museli najmout par zaměstnanců na to vaše odposloucháváni ne?😅

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33354
2.11.23 15:30
@Evička.ok píše:
Zdravím :mavam:
V zaměstnání jsme vyfasovali letos mobil na práci v terénu, kde je aplikace přes zadávání záznamů o práci, gps, zapnutá data, wifi, takže neustále sledování kde se pohybuji atd.
Mobil musím mít neustále u sebe, jelikož za něho ručím… Poslední dobou se o něčem s někým bavím a vedoucí mi hned něco vyvede naschvály, přidá práce, atd… s kolegyní o něčem šeptám venku, nikdo nás nemůže slyšet a v práci hned změny a naschvály…kolegyně 9 let nikdy nic neřekne.Mám pocit, že je v tom mobilu odposlech!!! Je možné, že nás nějak odposlouchává??
Dá se tomu nějak zabránit???
V práci vypnout mobil nemůžu, ale třeba vypnout něco?. Je to vůbec legální, kdyby se to dělo?:

Legální to určitě není. Ale asi se to děje, když všechno ví. Zkus projet všechny aplikace, i když to může být nějaká schovaná, dneska je možný všechno :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
2.11.23 16:02

Ne, že by odposlouchávat nešlo. Ale aby v tom nebylo něco jiného. Třeba se některé akce vedoucího jen jeví, jako reakce na „odposlech“. Nebo kolegyně (nebo někdo jiný) nemusí být tak „opatrný“ v komunikaci s někým dalším. Tak nějak si neumím představit vedoucího, jak celé dny sedí a snaží se v tom „bordýlku“, co leze za zvuky z mobilu něco pochytit.
Pro jednoduchost, mobil by se dal přechovávat v nějakém pouzdře, co moc zvuky nepropustí. Mikrofony jsou na známých místech, nahoře a dole. Takže třeba pouzdro, pro jiný typ, které v těch správných místech nebude mít díru by stačilo.

Příspěvek upraven 02.11.23 v 16:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101533
2.11.23 16:02

No, legální to určitě neni… A tak dokonalý, aby to zaregistrovalo septani, když je to hozené nekde v batohu ale taky ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
2.11.23 16:10

Tak můžeš vypnout mikrofon. To ke jednoduché.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
2.11.23 16:16

Pokud se ten telefon používá i k volání, tak to bude nešikovné. Ale klidně i nějakou zaklapávací dozu na jídlo do lednice…
Nicméně- stejně moc nevěřím odposlechu…
Jinak by šlo jít do nastavení a koukat, jaké aplikace jsou nainstalované a co mají povoleno. Pokud to ale bude „profi“ řešení, tak to laik nenajde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
3.11.23 15:54

Vypínám vše, když jdu z práce… ten mikrofon jsem nenašla..zas tak se v tom nevyznám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
4.11.23 11:22

Není to až tak složité:
kde je mikrofon?

Mikrofon je umístěn ve spodní části telefonu. Ujistěte se, že žádný cizí předmět neblokuje otvor pro mikrofon, odstraňte případné překážky a zkuste zadat hlasový příkaz znovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat