Odpracované dny pro PPM

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101684
20.12.10 22:48
janet9 píše:
Z nynějšího zaměstnání ty dny dohromady nedám,ale jestli se tam dá započítat i brigáda září 2009-leden 2010(kde jsem si zrav. i soc . určitě platila),tak už bych to dohromady dala.
  • když půjdu na sociálku,oni tam dokáží zjistit,jestli mám ty dny odpracovaný abych měla nárok na PPM?Z hlavy vím i podle nalezené :oops: výplatní pásky z té brigády,že jsem si soc . i zdrav. platila-ale jak to dokážu?Mám na to mít doma nějaký papír od zaměstnavatele,že to bylo placeno?Nebo oni si to někde dohledají? :oops:

Když tam zajdeš, tak jsou schopni to zjistit, jinak dokazovat to nijak nemusíš, ale pokud to máš na pasce, tak je 99% pravděpodobnost, že je vše v pořádku :wink: a nárok na PPM máš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101684
20.12.10 22:51
Gladys píše:
janet, kdy mas termin nastupu na MD. SPocitej ormalne kalendarni dny od nastupu v zamestnani do planovaneho nastupu na MD.

Ta lhuta je 2 roky(je to v tom odkazu, co jsem davala, je tam vsechno)

U te brigady, pokud odvadel poplatky za tebe, tak tam se to urcite tez bude pocitat, jen nevim, jak to funguje, kdyz je to treba jako castecny uvazek, ze neni prace na tech klasika 40h tydne.

Pokud pocitam cerven az leden vcetne, tak uz to dohromady dava pres 240dnu a ty zbyvajici dny se urcite najdou v te brigade, pokud tedy pocitam, ze nekdy v tom unoru nastupujes na MD

Zkrácený úvazek vůbec nevadí, počítá se to úplně stejně jako plný, i když pracuješ třeba 4 hodiny denně, tak se stejně počítají všechny kalendářní dny… jen příjem pro výpočet PPM by byl menší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1943
21.12.10 21:08

Díky moc,to by bylo super,kdyby mi ta mateřská vyšla,abych si mohla zvolit délku RD.V horším případě to budem muset přepsat na manžela.Co nejdřív se tam zajdu zeptat,abych měla jistotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2787
19.1.11 16:17

Ahojte, mam takovy problem a nevim kde bych nasla odpoved, tak to zkusim tady :) Od rijna jsem nastoupila poprve do prace, smlouvu mam do konce srpna, s pritelem chceme miminko (ze zdravotnich duvodu bych pozdej nemusela otehotnet, tak radsi ted nez nikdy .. doktor rikal, ze budu mit rizikove) no docetla jsem se, ze kdyz nastoupim na nemocenskou jeste pred vyprsenim platnosti prac. smlouvy, tak mi nemocenskou i tak budou platit dokud neporodim. na PPM potrebuji mit odpracovanych 270 hodin, coz od rijna do srpna mit nebudu a proto se chci zeptat, jestli se do techto hodin pocita i doba co budu na nemocenske?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35329
19.1.11 19:02

Cracky, obavam se, ze pokud ti smlouva skonci behem tehotenstvi, mas smulu…jedine, ze bys to jeste stihla v ochranne lhute, 180 dni nebo v tak dlouhe, jak dlouhy byl pracovni pomer(pokud trval kratsi dobu nez 180 dni) Aspon tak to chapu ja…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35329
19.1.11 19:03

Tedy pokud bys v ochranne lhute stihla nastoupit na PPM jsem myslela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101684
19.1.11 22:43
Cracky píše:
Ahojte, mam takovy problem a nevim kde bych nasla odpoved, tak to zkusim tady :) Od rijna jsem nastoupila poprve do prace, smlouvu mam do konce srpna, s pritelem chceme miminko (ze zdravotnich duvodu bych pozdej nemusela otehotnet, tak radsi ted nez nikdy .. doktor rikal, ze budu mit rizikove) no docetla jsem se, ze kdyz nastoupim na nemocenskou jeste pred vyprsenim platnosti prac. smlouvy, tak mi nemocenskou i tak budou platit dokud neporodim. na PPM potrebuji mit odpracovanych 270 hodin, coz od rijna do srpna mit nebudu a proto se chci zeptat, jestli se do techto hodin pocita i doba co budu na nemocenske?

Od října do srpna máš 270 dní naprosto v pohodě, počítají se kalendářní dny :-) Jinak nemocenská za trvání pracovního poměru (tj. u tebe do srpna) se do toho počítá, nemocenská po ukončení práce (i když na neschopenku nastoupíš ještě za jeho trvání) se nepočítá. A druhá podmínka je co píše mroe, nastoupit na PPM buď za trvání pracovního poměru nebo do 180 dní po jeho ukončení.
Takže klidně se už můžete o mimčo pokoušet, ale mělo by se vám to podařit nejpozději v červnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2787
20.1.11 14:20

Mockrat vam dekuju za odpovedi! Na internetu aby se v tom cert vyznal :) Dekuju, moc jste mi pomohly :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4216
20.1.11 19:48

Holky když už jste v tom taky bych potřebovala poradit.
Malou my nevzaly do školky tak jsem si řekla že by jsme šly do druhého dítka rodičák my končí 10.února. Mám smlouvu na neurčito vrátím se do práce to musím odpracovat těch 270 dní? Teď tam chodím vypomáhat už vlastně rok to se my bude počítat? Mám v tom takový zmatek mooc děkuji za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101684
20.1.11 21:01

Nemusíš odpracovat nic, tím že ti smlouva stále trvá, tak se ti do těch 270 dní počítají i ty co jsi doma na rodičovské dovolené, takže nárok na PPM máš, i kdybys do práce mezi dětmi chodila třeba jen měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4216
21.1.11 18:53

Jani děkuji moc, jsem si oddechla teď je v tom takový guláš čert aby se v tom vyznal. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
822
10.2.11 10:24

nárok na mateřskou.

Ahoj,
ví, že se tu na tohle téma ptalo, už moc lidí. Tak mě omluvte, že to znovu zkouším.
Dnes je 10.února 2011. 25.ledna letošního roku jsem dostala v práci výpověď a jsem registrovaná na ÚP od 26. ledna. 2011. Pracovala jsem tak od 1.6.2010-25.1.2011, předtím jsem byla od 1.1.2010 do 31.5.2010 registrovaná na ÚP,ale přivydělávala jsem si u téhož podniku, od dubna do června 2010 na dohodu o provedení práce(i kdyby se tohle nepočítalo,tak počet dní mám),do kterého mě příští měsíc přijali. Dále od 1.1.2009 do 31.12.2009 jsem byla v pracovním poměru, čili jsem se podílela na placení zdravotního pojištění.
A teď se ptám, jestli bych měla nárok na PPM? Ale bohužel ještě nejsem těhotná. :cry: A kdybych měla, do kdy nejpozději bych musela být těhotná? Děkuji za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
10.2.11 10:45
Martina32 píše:
Ahoj,
ví, že se tu na tohle téma ptalo, už moc lidí. Tak mě omluvte, že to znovu zkouším.
Dnes je 10.února 2011. 25.ledna letošního roku jsem dostala v práci výpověď a jsem registrovaná na ÚP od 26. ledna. 2011. Pracovala jsem tak od 1.6.2010-25.1.2011, předtím jsem byla od 1.1.2010 do 31.5.2010 registrovaná na ÚP,ale přivydělávala jsem si u téhož podniku, od dubna do června 2010 na dohodu o provedení práce(i kdyby se tohle nepočítalo,tak počet dní mám),do kterého mě příští měsíc přijali. Dále od 1.1.2009 do 31.12.2009 jsem byla v pracovním poměru, čili jsem se podílela na placení zdravotního pojištění.
A teď se ptám, jestli bych měla nárok na PPM? Ale bohužel ještě nejsem těhotná. :cry: A kdybych měla, do kdy nejpozději bych musela být těhotná? Děkuji za odpověď

Nechce se mi počítat ty dny, myslím, že bys nesplnila podmínku nastoupit na mateřskou do 180dní od ukončení prac. poměru. (doufám, že to píšu dobře, raděj počkej ještě na někoho :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1612
10.2.11 10:59

Taky se mi nechce počítat ty dny :mrgreen: ale pokud nejsi teď zaměstnaná, ale na úřadu práce, tak na PPM mít nárok určitě nebudeš. Pouze na rodičovský příspěvek a to po porodu dítěte. Nemůžeš si ale vybrat variantu.

Doufám, že to říkám správně. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101684
10.2.11 14:29
Pipet píše:
Martina32 píše:
Ahoj,
Nechce se mi počítat ty dny, myslím, že bys nesplnila podmínku nastoupit na mateřskou do 180dní od ukončení prac. poměru. (doufám, že to píšu dobře, raděj počkej ještě na někoho :lol: )

Píšeš to skoro správně :-) jen s tím rozdílem, že Martina32 nebyla při konci pracovního poměru těhotná, tak jí těch 180 dní ochranné doby vůbec neběží, to běží jen těhulkám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat