Odpracované dny pro PPM
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Katianka No, při tvém termínu porodu můžeš na mateřskou nastoupit nejdříve 15.6.2015, tedy poslední 2 roky, že kterých se zjišťují odpracované dny jsou až od června 2013, tedy zaměstnání, které skončilo 31.5.2013 je ti k ničemu, ad brigády, to bys z nich musela odvádět sociální a zdravotní, což je hodně nepraděpodobný. A ad neschopenka, ta se počítá, ale pouze za dobu trvání pracovního poměru, takže máš odpracováno 16.6.2014 - 31.12.2014, což je baj oko něco kolem 200 dní tedy chybí 70 dní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 a proč tedy radijů že když ti skončila prac. smlouva nebo něco tak máš jít hned na neschopenku aby jsi byla v té ochranné lhůtě když teda se počítá jen v době zaměstnání.
Panebože to je tak na palicu. Z toho mám nervy jen
![]()
A kdybych teda neměla (nebo teda nemám) tak aby se to mohlo dát na otce dítěte tak to musím být na neschopence až do šestinedělí? To nemůžu si zažádat dřív nebo po porodu hned?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Katianka No, to radí, abys měla možnost si zvolit výši rodičáku přes sebe, když budeš na neschopence do konce šestinedělí, pokud bys rodičák volila přes partnera, tak je to fuk. A jinak na ochranou lhůtu nemá neschopenka žádný vliv, to je kec.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Katianka počítá se to za poslední dva roky, takže něco málo se ti zapocte i za ten rok 2013. Ale 270 to dohromady nedá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak Vám všem děkuji
, jsem smířená teda s tím že mateřské uděláme pápá.. Mně to asi ani nevadí. Já jen spíš jak to tedy udělat abych byla doma já, ale bylo to na partnera a mohli si dát jen tři roky a ne 4.. @j.a.n.i1 jsem to totiž nějak z toho posledního nepochopila.. Já na tyhle věci nemám hlavu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Katianka Zůstaň na neschopence až do konce šestinedělí a pak to byplň do žádosti o rodičák a nech si to potvrdit od OSSZ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No volit máš nárok z titulu té nemocenske a kdybyste chtěli více než 7600, tak můžete přes otce dítěte, pokud má nárok na ppm a Rp bude normálně na tebe. Jenom se použije jeho příjem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mag já už jsem z toho fakt tele
asi se du zahrabat do země. Si přijdu jak úplný bl.ec
Vůbec to totiž nechápu.. Už se i stydím..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 protože už mi z toho všeho hrabká a hlavně spíš to že před porodem chci jít na nějakou dobu domů a po porodu tam být taky ještě ten týden 14dní(jakože k rodičům) abych měla trošku změnu takže poprosím dr. jestli jde změnit adresa pobytu na neschopence a bych chtěla jít zpět kde teď jsme s přítelem. Jenže kdybych byla až do toho šestinedělí tak to by mi asi už tu adresu nezměnili zpět nebo by si asi ťukali na čelo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Katianka Požádej si 6 týdnů před termínem porodu o vycházky bez určení času, jelikož se jedná o speciální neschopenku v souvislosti s porodem, tak by to měli schválit, kdybys nárok na PPM měla, tak tohle dobou už tak nemáš žádné vycházky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1
to jsem ještě neslyšela. To zkusím, mooc děkuji!! Je to na prd že od jistého roku jsou těhotné brané tak jako jiní nemocní a můžou mít jen 6 hodin denně
… A já už budu asi trapná, ale kdyby mi ty vycházky nechtěli dát tak aby jsme to dali na partnera tak prostě musím být na neschopence do toho šestinedělí nebo to jde i dřív. Zeptala bych se až pak, ale bojím se že bych tu už třeba na tebe nenarazila a ty se v tom jak je vidno dost vyznáš
..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 stejně se mi nějak nezdá že by mi dala neomezené vycházky, to tu neschopenku ani nemusím mít pak.. Fakt tyhle věci nebudou nikdo moje stránka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit