Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj,omlouvám se,pokud bude můj dotaz hloupý,ale já si fakt nejsem jistá:
Malej se na procházce natáhnul,a až doma při mytí ručiček jsem zjistila,že má asi od kamínku na dlani takovou jako by puklinku.Vyčistila jsem mu to-umyla jsem ruce,papírovým kapesníkem jsem se snažila mu to vytřít,ale to mě moc nenechal,a postříkala Jodisolem.
Teď spí,a mě se zdá,že to má ještě trochu šipnavé ![]()
Nechci ho kvůli tomu budit,pač vím,že kvičel,jak ho to bolelo.
A zas se bojím,aby z toho něco nebylo.Co vy na to?
Já myslím,že by jsi to měla nechat.Když je to maličko tak by se to pak mělo odloučit spoulu se stroupkem
Přece bys mu to nervala kartáčkem
Hlavní je,že jsi to vydezinfikovala ![]()
verenika píše:
Já myslím,že by jsi to měla nechat.Když je to maličko tak by se to pak mělo odloučit spoulu se stroupkemPřece bys mu to nervala kartáčkem
Hlavní je,že jsi to vydezinfikovala
jejda,kartáčkem?
to by vyletěl na měsíc ![]()
Se bojim hlavně nějakého tetanu,apod.To víš,je to první bebí ![]()
moi- těch jěště bude,těch bebí
Fakt už to nech,ono si s tím tělíčko poradí.Teda kdyby tam měl kamínek nebo tak něco tak vyndat
verenika píše:
moi- těch jěště bude,těch bebí![]()
Fakt už to nech,ono si s tím tělíčko poradí.Teda kdyby tam měl kamínek nebo tak něco tak vyndat
To nemá,to jsem se dívala.
Já se takhla taky rozhodovala, jestli tu trošičku špíny nechat tam a nebo malého „mučit“.
A nechala jsem to být (on děsně vyváděl
). Říkala jsem si: očkovanej je, ta „špína“ se vstřebá. A taky že jo.
(myslím, že to šlo pryč s tím stroupkem, resp. prostě se to zahojilo a žádnou špínu zarostlou pod kůží nevidím)
Stalo se nám to samé.taky bylo patrné že tam něco zustalo ale íkala sem si že sem umyla co se dalo a že to zaroste a vyčistí se samo .umyla sem,vydesinfikovala a 2 měsíce se to nehojilo.Pořád to bylo vystouplé
takže k dr ta mu to rozřízla a vyčistila.další měsíc zase žádná změna vystouplé hnusné
další rozříznutí už pomohlo ![]()
3la bych radši k dr hned
hmm tak já budu za tyranku, ale za mě- čistím kartáčkem..většinou se totiž spláchne už při tom prvním řevu a čištění.
Mě takhle táta několikrát zachránil kůži, prostě ta hrubá špína musí ven (samo nevím momi33 jak moc to má tvůj prcek, to vidíš jenom ty)…já mám odstrašující případ ve své babi, která má dodnes vidět na kolenou zarostlou špínu- asi v 5 letech jí to milosrdná maminka nevyčistila a později už s tím pořádně nic nenadělal ani dr.
Mmch se jí to taky pak velmi špatně hojilo a u dr. byla několikrát.
Jejda,malej to má veliké asi pár milimetrů,a zá se mi,že je to malinko po okraji.
Kdy mám tedy uvažovat o Dr?Kdyby něco…
Myslím, že bych to už nechala, ono se to vyhojí ![]()
Já jako dítě jednou lezla na lampu veřejného osvětlení (neptejte se proč
) a nahoře jsem se neudržela a sjela dolů. Ta lampa byla celá rezavá, takže jak jsem jela, tak jsem se celá sedřela - břicho, ruce, nohy. Na chirurgii mě drhli kartáčkem, aby toho dostali co nejvíc dolů, pak desinfekce. Sice jsem řvala, že jsem málem zbořila nemocnici, ale nezhnisalo vůbec nic
Máma se tehdy ptala doktora jestli je to nutný (ten kartáček), a on jí řekl, že zatím nic lepšího nevymysleli.
umyt, nastrikat Dettolem - desinfekce pro deti ktera nepali a poridit naplasti s obrazky ![]()
Chtěla bych vidět toho dr. na tý ambulanci…Ono chce taky občas zachovat klid a chladnou hlavu,kdyby každý děcko chodilo s každou odřeninou k dr. na čištění tak je tam půl dětství…
![]()
verenika píše:
Chtěla bych vidět toho dr. na tý ambulanci…Ono chce taky občas zachovat klid a chladnou hlavu,kdyby každý děcko chodilo s každou odřeninou k dr. na čištění tak je tam půl dětství…![]()
Jo,to si taky myslím,hlavně u té načí.I když,jak jí znám,ta by mu naopak možná hned dala ATB.
Manžel na to po příchodu z práce koukl nezaujatým okem,a pravil,že je to dobré.Tak snad mu neupadne do rána ruka ![]()
verenika píše:
Chtěla bych vidět toho dr. na tý ambulanci…Ono chce taky občas zachovat klid a chladnou hlavu,kdyby každý děcko chodilo s každou odřeninou k dr. na čištění tak je tam půl dětství…![]()
já jela s malim do klasické dětské nemocnice.bylo to sotva 5mm a poslali nás na chirurgii ![]()
Kami- klasická odřenina nepotřebuje zásah od dr.Záleží jak to prvotně ošetříš ty doma.Taky záleží jak je to velké,na jaký povrch děcko spadlo atd…