Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Dobrý den, prosím vás zkouším rychlost internetu jen tak pro,,sychr,, Jak se říká.. vím že dnes je to jinak ale my jsme jako malé měli taky spoustu odřenin vždy se to omylo vydezinfikovalo a nechala uschnout prosím Vás tedy, kdyby tu byl i nějaký lékárník či pan dr paní Dr. Máme to totiž, v rodině, takové neshody že je na to potřeba tetanovka a pohotovost, nikomu se nechci vysmívat a ani toto zranění dítěte zlehčovat. Jen si myslím že když je to správně vyčištěne a vydezinfikovane je na řadě aby udělalo své dílo tělíčko a pracovalo na strupu
😁 😁
Já tvrdím že toto je povrchová odřenina. Je mé tvrzení správné? 🫢 😁
Ne ne holka měla normálně oblečení takže ano je to v podstatě spálenina od oblečení asi jsem to napsala špatně ale v podstatě pořád odřenina když spadla z hoverboardu
Jako Dr nejsem, ale taky znám postup jako ty, dodnes si pamatuju, když jsem spadla z kola na štěrk, jak mi ránu babi drhla kartáčem, ať tam nezůstanou kaminky ![]()
Jinak na tetanus jsou děti očkované, pokud teda nejste antivaxeri. Návštěvu pohotovosti bych řešila v případě, že by slap třeba na rezavy hřebík nebo něco podobného
Nejsem zdravotník,
podobná zranění vydesinfikuji a nechám být. Ono se to zahojí.
Tetanu bych se v tomto případě nebála, jsou to povrchové odřeniny. Tetanus je anaerobní bakterie, množí se bez přístupu vzduchu (v ranách malých na plochu, ale hlubokých)
Jako neprijemne to bude, blbe se to hojit bude, ale k Dr. tohle fakt ne (pokud to nejak hnusne nezahnisa a neobjevi se okolo puchyrky apod.), to bych se svou nejmlasi nekam musela 5krat do roka minimalne, ta je takhle zrizena porad…
Vyčistit, dezinfikovat. Na pohotovost bych nejela. Tetanus děcka mají.
No tak nějak jsem to podala Já a samozřejmě asi jsem píchla do vosího hnízda dnes se asi i s odřeninou chodí na pohotovost. Samozřejmě taky bych šla k lékaři ale pokud by to hnisalo bylo okolo červené To už by možná to přeočkování potřebovala ale jinak děkuji za vaši rychlou reakci. PS to drhnutí kartáček znám také au au ![]()
Děkuji všem za rychlé reakce
chtěla jsem prostě ukázat že je spousta lidí který má stejný názor a že dnes opravdu není na zemi ani nikde víc bakterií než bylo kdy dřív prostě že je to jen škrábanec a ano dítě to bolí A samozřejmě se to hojí a dělá sestru ale že to přežije
děkuji všem moc hezký den ![]()
Za mě je správný postup to ošetřit dezinfekcí a dát prodyšné krytí, ať je to chráněné a nedostane se tam infekce. K lékaři bych s tím neletěla a přeji brzké zahojení.
Jako dala si dost, o tom žádná. Ale na pohotovost to taky nevidím. Maximálně to něčím pak promazavat aby se strup líp oddělil? Na všechny podobné nehody nám pak strýc plácal měsíčkovou mast.
Dcera si takhle pitomě sedřela břicho, když spadla během dovolené na rám postele, který přečníval. Vydezinfikovala jsem jí to a to bylo tehdy vše.
Na pohotovost, pokud máš dítě standardně očkované, bych s tím rozhodně nechodila. Natrefíš na unavené zdravotníky a dají ti to pěkně sežrat.
Dala bych na to lékařský med. Máme doma L-Mesitran. Funguje perfektně.
Je to povrchové. Odesinfikovala bych a nechala bych volně schnout a hojit. Dneska se běhá k doktoru s každým prdnutím. Tohle nijak tragicky nevypadá, jsou to prostě odřeniny. Bolet to asi bolí, ale tělo si s tím poradí samo ![]()