Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nejmladsi dcera trpela na usi, odsavala jsem rano a vecer (vyjimecne jeste v prubehu dne potreti) a i to stacilo, ze se usi nerozjely. Jinak proti usim jsme nasazovali Sinupret, Olynth a pokrajenou cibuli k posteli. Pokud to slo do laryngitidy, tak jeste Fenistil kapky + mokre pleny okolo postele. ![]()
@Vesnickaholka píše:
Ne, nejak zvlast velkou rymu nemela, proste se ji to dostalo do stredousi.. naopak, kdyz mela velkou rymu a dostavala se ze zahleneni 3 tydny, tak se ji do stredousi nic nedostalo.. on se to muze stat u kazde rymy a je jedno jak je velka ta ryma..
Nicmene ono to zase takove drama nenidcerce jsme to 3× rozehnali a ani jednou nebylo ousko pichano
a i kdyby to pichane bylo, tak ta uleva je pak neskutecna a dite za chvili nebude o nicem vedet
No tak doufam, ze to bude v pohodě no furt strikam mořskou vodu
měly rýmu oba i starší i mladší nejhorší ze starší ještě taky poradně neumí smrkat no takže sranda … Alenou se trošičku snaží … ale furt bída ….a oni přes noc nebo ten mladší proste si všímám ze dýchá třeba jen na jednu dírku ale vůbec mu ti nevadí spí si v klidu dal tak tak sem z toho měla obavy aby to nějak nevadilo … a vy jste chytli ten zánět během ze rýmy nějak nebo až po nachlazení? No snad bude dobře.
@Hobitka my zatím uši( tuk tuk ) nic teď měly teda takovou tu větší rýmu jinak moc na rýmy netrpěli prcci. No ale teda mam z toho obavy přes noc ten mladší třeba dýchá jen na jednu nosní dírku ale vůbec mu to nevadí
no i přes to mam strach aby se to nedostalo do ousek proste člověk neví až kdy se to dostane do uši nebo něco …a u vás to bylo po nachlazení ten zánět nebo během té rýmy …?ja vůbec nevím totiž jak se to dostává do těch uši jestli z úplně ucpaneho nosu ze prcek nemůže dýchat nebo proste ikdyz dýchat trochu muže a i přes to se to tam dostane..
@Anonymní píše:
@Hobitka my zatím uši( tuk tuk ) nic teď měly teda takovou tu větší rýmu jinak moc na rýmy netrpěli prcci. No ale teda mam z toho obavy přes noc ten mladší třeba dýchá jen na jednu nosní dírku ale vůbec mu to nevadíno i přes to mam strach aby se to nedostalo do ousek proste člověk neví až kdy se to dostane do uši nebo něco …a u vás to bylo po nachlazení ten zánět nebo během té rýmy …?ja vůbec nevím totiž jak se to dostává do těch uši jestli z úplně ucpaneho nosu ze prcek nemůže dýchat nebo proste ikdyz dýchat trochu muže a i přes to se to tam dostane..
Mne prijde, ze to je spis i o diteti a anatomii a take puvodu rymy. Jednou jsme meli nejakou lehci rymu a usi chytly vsechny deti, pak mely hnusohnusnou rymu a usi nic
. Pak jsme mely s dcerou hnusnou rymu letos o vanocich a to nam zase vlezlo do dutin. Mam svuj postup, kterym se ridim pri ryme, snazim se na noc zajistit co nejlepsi pruchodnost nosu a pak dej se co dej. ![]()
@Hobitka píše:
Mne prijde, ze to je spis i o diteti a anatomii a take puvodu rymy. Jednou jsme meli nejakou lehci rymu a usi chytly vsechny deti, pak mely hnusohnusnou rymu a usi nic. Pak jsme mely s dcerou hnusnou rymu letos o vanocich a to nam zase vlezlo do dutin. Mam svuj postup, kterym se ridim pri ryme, snazim se na noc zajistit co nejlepsi pruchodnost nosu a pak dej se co dej.
Takže tedy ono je důležité ta průchodnost aby se to nedostalo do uši??? Malý dýchat muže …. No jen když lehne třeba dýchá na jednu dírku … ale to nějak nemůžu ovlivnit to snad nevadí a hned se to nějak nedostane do ucha teď dýchá v pohodě jen proste ta jedna dírka furt má krvave hleny když mu vylitne nudle když brečí nebo něco … no i sem psala n orl … jestli mu tou odsavackou nemůžu ublížit když je potřeba odsat a on furt kravve hleny z jedné dirky nebo když odsavam a on normálně muže dýchat vždycky z toho nosu něco odsaji … ale asi furt v nose bude nějaká nudle… no jsem hrozny posera
Já odsávám jen ráno, co se nahromadí přes noc. A abych se podívala, jak rýma postupuje. Prvních pár dní stříkám Nasivin. Jinak několikrát denně dávám inhalovat vincentku a vystříkávám mořskou vodou. Pak to teče samo, tak utírám
na noc někdy namažu hrudníček větrovou mastičkou. Případně i tváře a kořen nosu… a v posteli tedy máme už od miminka daný klín, tak spí v lehce zvýšené pozici. To, myslím, pomáhá s tím chrochtáním v leže…
@Payiinka píše:
Já odsávám jen ráno, co se nahromadí přes noc. A abych se podívala, jak rýma postupuje. Prvních pár dní stříkám Nasivin. Jinak několikrát denně dávám inhalovat vincentku a vystříkávám mořskou vodou. Pak to teče samo, tak utírámna noc někdy namažu hrudníček větrovou mastičkou. Případně i tváře a kořen nosu… a v posteli tedy máme už od miminka daný klín, tak spí v lehce zvýšené pozici. To, myslím, pomáhá s tím chrochtáním v leže…
Jo ja jsem si objednala ještě nějaký olej nosní Karel hádek bylo mi to odporuceno jednou slečnou
tak snad to taky trosku pomůže popr na tu krev v nose no
a uleví to trosku
@Anonymní píše:
Ano prostrikavam snažím se aby smrkal, ale nezájem vyvádi nechce proste tak bohužel odsavat musím no
Nám se osvědčilo to učení dělat formou hry a fakt od roka krasně smrká. Jednou týdně to trenujeme i bez rýmy, aby to nezapomněla.
Ne, nejak zvlast velkou rymu nemela, proste se ji to dostalo do stredousi.. naopak, kdyz mela velkou rymu a dostavala se ze zahleneni 3 tydny, tak se ji do stredousi nic nedostalo.. on se to muze stat u kazde rymy a je jedno jak je velka ta ryma..
dcerce jsme to 3× rozehnali a ani jednou nebylo ousko pichano
a i kdyby to pichane bylo, tak ta uleva je pak neskutecna a dite za chvili nebude o nicem vedet 
Nicmene ono to zase takove drama neni