Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj maminky, prosim o radu. Mám 12 týdeni holčičku. Kojím a častečně přikrmuji um, protože se mi zdálo, že ji nestačí moje mlíčko. Za 14 dni potřebuji nutně odcestovat z domu na 2 dny, hlídat bude tatínek. S papáním problém nebude um ji chutná. Ale nevím co já, jak to udělat aby se mi nenalily prsa? A nebo do té doby odstavit úplně? Děkuji za rady
@ivenn prijde mi zbytecne takto male dite odstavovat, radeji bych odsavala abych udruela laktaci
@ivenn Vzít s sebou odsávačku, pokud neumíš odstříkávat ručně, já třeba neumím.
To mě též napadlo, ale já tam nebudu mít asi možnost odsáváni
.. Budu pracovně pryč a nebudu mít bohužel čas
Budu ve stánku oba dny od cca 6 do kdoví dokdy, tak nevím nevím ![]()
@ivenn A to z toho stánku nepůjdeš ani čůrat, jíst a podobně? Odsátí do úlevy je záležitost na pár minut… i když pokud chceš udržovat laktaci, tak to chce o chvilku déle než do úlevy, ale i tak mi to nikdy při nalití prsou netrvalo déle jak pár minut… a odsávačka byl v práci mým společníkem do nějakých 8 měsíců věku dítka.
No to asi jo, tak to si budu muset asi pořídit odsávačku. Doposud jsem ji nepotřebovala a ručně by to asi trvalo dlouho.
To bohužel nejde.. Ale mám šikovného tatínka, který se umí hezky postarat ![]()
@ivenn No, tak to už je na tobě. Můžete jet všichni a tatínek ti malou nosit na kojení. Spát se dá na hotelu.
Každopádně pokud chceš zachovat kojení, tak je třeba podávat UM cévkou, pohárkem apod. Nikoliv flaškou. Jak dokrmuješ?
Potom je určitě nutné odsávání a i tak si myslím, že dobře ke snížené tvorbě mléka. ![]()
@ivenn Pokud nechceš, aby se ti nalily prsa, tak ihned odstavit. Což mi ale s ani ne čtyřměsíčním přijde jako blbost.
Nebo si ten čas na odsátí budeš muset najít, protože pokud kojíš, tak se Ti ty prsa prostě nalijí a po pár hodinách s nimi nevydržíš a koleduješ si o zánět.
@honey-honey13 Dokrmuji normálně flaškou, a neměli jsme z ničím problém.
@ivenn Doporučuji konzultaci s laktační poradkyní. Spousta jich radí zdarma po mailu. Ta vám k tomu řekne maximum informací, pokud chcete zachovat kojení.