Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Odstranění nosních mandlí Břeclav. Zkušenosti? Dcera 4 roky
Nešla bych. Vždy existuje jiné řešení než invazivní zásah. Doporučuji celostní medicínu, opravdu zkušeného kvalifikovaného lékaře, který pracuje s psychosomatikou a s PŘÍČINAMI nemoci, na místo odstranění výstražných kontrolek.
Děkuji, ale já se ptám na zkušenosti s odstraněním mandlí a ne jestli je mám odstraňovat ![]()
@Kopr…1 Ahoj, brácha byl v BV před deseti lety a celkem horor, nebudu do toho raději zacházet moc hluboko😀.
V Kyjově byla v listopadu dcera s manželem, zrovna ji i čistili ucho a dávali tam trubičky, a vše supr, bez komplikací, akorát pokoje na nic, že mají společnou koupelnu s vedlejším pokojem a tam zrovna byly maminky, takže měli muži i ženy společnou koupelnu s wc. Jinak si moc vychvaloval personál i přístup, a to doktorky nemá rád. Pokoje tam jsou pro dva pacienty plus dva doprovody, neni to na dětském ale přímo na ORL. Já jako děcko byla taky v BV a bylo to otřesné ale víme jak se to tehdy provádělo, dneska už to bude o 100% lepší. Jen celkově bych si v Bv nenechala operovat ani slepák.
Anonym. Nechci aby ostatní diskutující věděli odkud jsem.
Máte prosím někdo zkušenosti z poslední doby? Dcera jde na odstranění nosní mandle do Břeclavi za týden. Nástup má v neděli v 9. Myslela jsem, že zákrok bude hned ten den a v pondělí jdeme domů, ale teď mi někdo říkal, že v Břeclavi se v neděli zákroky nedělají, že tam budeme čekat do pondělí a až v pondělí bude zákrok. Tak nevím. Zajímá mě, kdy má být teda dcera nalačno a kdy nás pustí.
@Nenitamduch Jak to souvisí s dotazem? A kdo tu píše o druhu zákroku?
@Lejuli píše:
@Nenitamduch Jak to souvisí s dotazem? A kdo tu píše o druhu zákroku?
no tak plasmou byste sli domu jeste ten den za par hodin, takze to je jasne… nechapu jak nekdo muze setrit na takovem miste ![]()
@Nenitamduch píše:
no tak plasmou byste sli domu jeste ten den za par hodin, takze to je jasne… nechapu jak nekdo muze setrit na takovem miste
Já zas nechápu, jak může někdo posuzovat druhé na základě nula informací
Každopádně přeji hezký den a už sem nepište, když nemáte nic k tématu příspěvku. Děkuji.
@Lejuli píše:
Já zas nechápu, jak může někdo posuzovat druhé na základě nula informacíKaždopádně přeji hezký den a už sem nepište, když nemáte nic k tématu příspěvku. Děkuji.
muzu si psat kde chci…
vis, ze mam pravdu jen to nechces slyset
@Lejuli jdeme v srpnu 🙂 mě bylo řečeno že 1 den nástup,2 den zákrok,3 den domů.
@Kopr…1 píše:
@Lejuli jdeme v srpnu 🙂 mě bylo řečeno že 1 den nástup,2 den zákrok,3 den domů.
Jee, děkuji za odpověď. Tak jsem to špatně pochopila. Asi to bude stejně.
Ahojky, chtěla bych tu napsat, jak jsme dopadli a víc info kolem toho. Někdo si to tu totiž může přečíst a může mít pocit, že rodiče, co dají dítě na klasickou adenotomii, jsou hrozní a zlí rodiče a šetří na dítěti.
Pro jistotu jsem týden pred nástupem do Břeclavi volala do Brna, abych se informovala, jak probíhá odstranění mandlí plazmou. Sestra mi řekla, že vzhledem k tomu, že jsme mimobrněnští, chtěli by po nás, abychom byli hospitalizovaní ideálně dvě noci (před a po zákroku) - takže stejně jako v Břeclavi. A taky že plazmou je to sice v něčem šetrnější, ale hojení trvá dvakrát dýl než u klasické adenotomie. To mě překvapilo, ale sestra mě znovu ujistila, že to tak je. A volné termíny za půl roku. Takže po zvážení pro a proti jsme se rozhodli nastoupit plánovaně do Břeclavi.
Zákrok v Břeclavi dopadl dobře. Nebylo žádné krvácení (jako opravdu ani kapka z nosu, ani z pusy) a dcera si ani nestěžovala na bolest. Takže stav po zákroku úplně na jedničku. Jediné, co ji bolelo, bylo místo po napíchnutí do žíly, a dvakrát zvracela kvůli anestezii, ale to by se stalo nejspíš i u plazmy
Teď po 4 dnech je úplně v pohodě, už o ničem neví a nejradši by běhala, skákala, chodila po venku, což nám teď v létě kvůli horku nedoporučili.
Ráda bych teda napsala, že klasická adenotomie v Břeclavi byla úplně na jedničku. Personál jsme vychytaly milý a chápavý. Dcera nijak netrpěla a jsem ráda, že už to máme za sebou a dcera je úplně v pohodě.
Každý, ať si jde na typ zákroku, jaký uzná za vhodné. Já píšu, co bylo nejvhodnější pro nás.
Ahoj můžu se zeptat jak to probíhá? Dělají nějaký předoperační? A celkově jak dlouho trval zakrok? Bylo nám doporučeno jít na trhání pokud po nějakých homeo kapkách,,nesplasknou"nen i to prý úplně akutní ale vypadá to že to bude do budoucna třeba