Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Dobrý den, vybírám jako dárek k narozeninám sestře která je zdravotník a v momentální době se věnuje odstraňování tetování a chtěla by jsem aby to bylo překvapení ale bohužel nevím jaký vybrat na začátek za rozumnou cenu. Byla by tu osoba která by mi poradila prosím? Moc děkuji. Koukala jsem na tento na začátek ale nejsem si 100% jista zda by to bylo reálné, děkuji za jakoukoliv odezvu.
Ty domácí odtraňovače jsou moc slabé, ne? Prý se to nedoporučuje.
Tetování měl na boku i Ježíš. Není to hřích.
Možná by stálo za to zvážit konzultaci přímo u výrobce nebo prodejce – mohou ti lépe poradit, zda je konkrétní přístroj vhodný pro potřeby tvé sestry, pokud se tomu chce věnovat profesionálně.
Další možností je darovat dárkový poukaz na vybavení, aby si sestra mohla sama vybrat zařízení, které odpovídá jejím potřebám a zkušenostem.
Pokud chceš vybírat sama, zaměř se na následující parametry:
Výkon a vlnová délka – Profesionální lasery na odstranění tetování pracují s vlnovými délkami 1064 nm nebo 532 nm, což ovlivňuje efektivitu při různých barvách tetování. Domácí zařízení bývají méně účinná a mohou být pro zdravotníka limitující.
Bezpečnost – Zkontroluj, zda přístroj splňuje normy (např. CE) a zda je vhodný pro pokožku.
Zkušenosti uživatelů – Hledej recenze nebo zkušenosti odborníků s konkrétním modelem.
Je také dobré vědět, že profesionální zařízení může stát stovky tisíc korun. Alternativně bys mohla zvolit menší, cenově dostupný přístroj pro začátek, ale doporučuji se nejdříve poradit, aby taková investice odpovídala jejím potřebám.
Pokud bys potřebovala pomoci s konkrétním výběrem pro profesionální použití, ráda ti doporučím konkrétní typy přístrojů, ale vždy se to pohybuje v jiných cenových relacích, než je ten typ, který uvádíš jako příklad.
Napadá mě, zda už nemá sama přístup k takovým zařízením v rámci své profese, zda nenabízí její povolání samo o sobě i možnost někde získat zařízení za výhodnějších podmínek.
Pak mě napadá, zda není lepší jí spíše zaplatit možnost nějaké speciální certifikace, školení apod, které by se vztahovalo k tomu, co zmiňuješ.