Odstřihla jsem babičku

Anonymní
8.8.20 20:54

Odstřihla jsem babičku

Pořídila jsem si své první dítě s pohádkářem. Mluvil tak, že bych mu věřila i vilu v Karibiku. Co na tom, že byl v kriminale, však tam sedí samí „nevinní“. Co na tom, že nechodil do práce, peníze nosil a já se neptala. Blbá a naivní zároveň. Pak po narození syna přišlo peklo. Dluhy se provalily a došlo i na domácí násilí. Dokázala jsem se ho zbavit nějakým zázrakem. Dozvěděla jsem se, že ho zase zavřeli a byl klid. Poslal pár dopisů a vzdal to. Vypustila jsem ho ze života a našla si přítele. Začala jsem s čistým štítem v jiném městě. Za jeho mámou jsem s malým jezdila 2× do roka. Pak se mi narodila dcera a jeho pustili. Psal, volal. Ignorovala jsem to, vždyť malému do života nic nedal kromě mámy která žije ve strachu. Určitě bydlí u své mamky, proto jsem odstřihla i ji. Rok jsme tam nebyli a teď se mi snaží babička mého syna dovolat a já nevím jak se zachovat. Otec syna není uveden v RL. Vůči babičce je mi to líto, ale nemám odvahu se s ním potkat. Mám krásné děti a krásný život. Jenže si případám špatně. Zajímal by mě váš pohled na věc. Zda zůstat ztracená nebo se nějak kontaktovat?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37134
8.8.20 21:04

Zustala bych ztracena, ono pres babicku se k diteti dostane i otec. Pokud nechces ve svem životě jeho, tak nekontaktuj ani nikoho z jeho blízkých. Babička si tak může nadavat akorat za to, ze vychovala hulvata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
8.8.20 21:06

Babička má na dítě právo, stejně tak jeho otec - může si zažádat o testy otcovství, babička si může zažádat o styk, když se otcovství potvrdí. Proč trestat babičku? Pokud to nedáváš, měla by jsi vyhledat odbornou pomoc, ostatní za tvůj stav nemohou. Prošla jsi domácím násilím a zdá se, že jsi tuto zkušenost vůbec neřešila resp. její následky, ale jak sama vidíš, má hlubší kořeny než se zdá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2181
8.8.20 21:13

V tomto případě bych bohužel právo babičky i otce asi ignorovala, než riskovat, že se mi ten bůvol z kriminálu nabourá do fungující rodiny a roze.sere všechno. Babičku netrestá, pouze rozumně vyhodnotila míru nebezpečí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.8.20 21:13

@Kazimíra Olejovka řešila jsem to. Dlouho jsem se z toho dostávala. Bylo toho víc co udělal než jsem zde ve zkratce vypsala… Synovi je 9 let za celou dobu se žádné testy otcovství nekonaly. Kdyby ano postavila bych se tomu čelem a přes soud bojovala o styk dítěte z otcem za přítomnosti sociální pracovnice. Právě mám strach že otec chce využít babičky aby se nám dostal bez papíru zase do života a terorizoval nás. Pokud si babička zažádá o styk taky se tomu postavím čelem ale bude na to papír a budou pravidla. Mám strach to dělat z vlastní iniciativy protože jsem udělala spoustu ústupků ze své strany a vždy se mi vymstily. Ale děkuji za názor určité se nad tím zamyslím :)

• Citovat
  • Upravit
1553
8.8.20 21:15

Musis myslet na sebe a na deti. Domaci nasilnik a kriminalnik je okoli, kteremu by zadna zenska nemela vystavovat jeji deti.
S odstrihnutim souhlasim, babicka vychovala, koho vychovala, zapis v RL neexistuje… proc vsem kazit budoucnost.
Byt velkorysa se nekdy nevyplaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
8.8.20 21:15

Nekontaktovala bych je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37134
8.8.20 21:17

A nenechal by se soucasny partner zapsat do rl syna? Jak bude mit kluk v rl otce, uz to pro ex nebude tak snadne se k vam dostat, i kdyby se zacal snazit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.8.20 21:22

@Kriss Tina ještě jsem neměla odvahu se ho na zeptat. Je v tomhle trochu opatrný ale jen co budeme mít po svatbě to zkusím ale nutit ho nemůžu :)

• Citovat
  • Upravit
37134
8.8.20 21:24
@Anonymní píše:
@Kriss Tina ještě jsem neměla odvahu se ho na zeptat. Je v tomhle trochu opatrný ale jen co budeme mít po svatbě to zkusím ale nutit ho nemůžu :)

Chápu, taky bych se do toho nehrnula byt tim chlapem. Ale pokud uz tvoříte stabilni rodinu a chcete klid, tak by to udelat mohl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21421
8.8.20 21:26

Jakože by se nechal zapsat do RL a nechal si vyměřit alimenty 3 roky zpětně? A pak si šel zase sednout mezi ty nevinné lidi? :lol:
Jaká je jeho matka? Přináší do života dítěte něco dobrého? takové otázy si polož. Jo a když se s přítelem vezmete a on se nechá zapsat do RL, tak bývalý prý nemá šanci ani kdyby si nechal udělat testy otcovtsví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40428
8.8.20 21:30
@Anonymní píše:
Pořídila jsem si své první dítě s pohádkářem. Mluvil tak, že bych mu věřila i vilu v Karibiku. Co na tom, že byl v kriminale, však tam sedí samí „nevinní“. Co na tom, že nechodil do práce, peníze nosil a já se neptala. Blbá a naivní zároveň. Pak po narození syna přišlo peklo. Dluhy se provalily a došlo i na domácí násilí. Dokázala jsem se ho zbavit nějakým zázrakem. Dozvěděla jsem se, že ho zase zavřeli a byl klid. Poslal pár dopisů a vzdal to. Vypustila jsem ho ze života a našla si přítele. Začala jsem s čistým štítem v jiném městě. Za jeho mámou jsem s malým jezdila 2× do roka. Pak se mi narodila dcera a jeho pustili. Psal, volal. Ignorovala jsem to, vždyť malému do života nic nedal kromě mámy která žije ve strachu. Určitě bydlí u své mamky, proto jsem odstřihla i ji. Rok jsme tam nebyli a teď se mi snaží babička mého syna dovolat a já nevím jak se zachovat. Otec syna není uveden v RL. Vůči babičce je mi to líto, ale nemám odvahu se s ním potkat. Mám krásné děti a krásný život. Jenže si případám špatně. Zajímal by mě váš pohled na věc. Zda zůstat ztracená nebo se nějak kontaktovat?

Tady bude opravdu lepší nekontaktovat…

Pokud by se něčeho otec dožadoval, tak řekni, že budeš chtít doplatit alimenty za ty roky a myslím, že bude klid.

Dala bych si i pozor na FB atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
556
8.8.20 21:31

@PaníBovaryová rozhodně tady nechci babičku nějak pošpinit je to příjemná paní pokud se nedostane k alkoholu… Malého rada vždy viděla dala mu nějaké korunky ale neviděla jsem tam nikdy takové to opravdové babičkovske nadšení… Proto mám strach že se zajímá jen protože to chce otec. Babička od nás bydlela pár km a návštěvy jsem vždy musela organizovat já… Nikdy se nestalo ze by zavolali že přijedou. Děkuji za radu ohledně toho zapsání že ex nemá šanci to jsem nevěděla že to nejde napadnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
556
8.8.20 21:40

@free333 už mi nějak utekl anonym :D na fb si dávám obrovsky pozor žádné fotky a minimum příspěvků… O do placení alimentu vím možná proto se do toho otec nehrne… Děkuji za názor :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
8.8.20 21:43

Normálně to nepíšu, ale tady bych asi taky dělala mrtvého brouka. Vždyť „otec“ se mohl ke svému dítěti dávno přihlásit. Neměl čas ani souhlasné otcovství. Děkovala bych každý den za to, že jsem po tomhle případovi potkala normálního chlapa a na minulost se snažila zapomenout :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová