Odstříkávání mléka, píchání v prsou

10073
27.12.20 14:34

Odstříkávání mléka, píchání v prsou

Ahoj holky, předem všem děkuji za ochotu pomoct a také přeji krásné vánoční svátky. Chtěla jsem požádat o radu. Malý po porodu odmítal moje prso, ne úplně ale holt kojení vždy s řevem 15 minut, 4 laktační sestry s námi bojovaly až Kubík zůstal na mém mléku ale odstrikanem. Nyni stejny stav ale v prsou mě píchá..mám pár otázek a to:

• jaky je časový rozestup mezi jednotlivým odsáváním?
  • jak dlouho můžu odsávat z jednoho prsu abych je nezničila?
  • můžu kombinovat kdyžtak své mléko a UM? Malý se narodil s váhou 4160g, klasika, něco shodil ale teď jsme opět na 4kilech. Kuba je prostě jedlík..Dá 65-70 ml a tolik nejsem schopná odstriknout na jeden zátah..

Děkuji mockrát za odpovědi a přeji hezké svátky..

S.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
mackA159
27.12.20 14:42

Píchání v prsou může znacit začínající zanet… Po odstrikani je chlad, a zatvrdliny rozmasiruj.

• Citovat
  • Upravit
mackA159
27.12.20 14:45

Jinak co se na to vybodnout? 4 LP a stejně to nejde? Čím víc bude růst, tím větší bude spotřeba mléka, takhle si laktaci sotva udrzis když už teď neodsajes to co potřebuje…

• Citovat
  • Upravit
Yorkmut
27.12.20 14:45

Odsavala jsem kazde 4h z obou prsou, dokud mleko teklo. Dulezite je odsavat i v noci. Ale nedavala jsem rovnou, delala jsem zasoby do lednice a porad to tocila. Kombinovat mm a um lze. Pichaniv prsu u me vzdy znacilo zanet.

• Citovat
  • Upravit
34322
27.12.20 15:01

Pomáhaly ti jenom laktační sestry v porodnici?

Ty nemusí být úplně odbornice, zkusila bych si ještě pozvat nějakou opravdu dobrou soukromou laktační, na doporučení. Třeba s tím ještě půjde něco dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3871
27.12.20 15:39

Kloboučky si zkousela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5571
27.12.20 16:42

Zkus laktační poradkyni u agentury Větrník na Nerudové ul. Kamarádka je kontaktovala, dokázala se domluvit na brzkou návštěvu u nich doma a hlavně tedy byla spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
27.12.20 18:33

Dobrý den :) časový odstup by měl být tak, jak byste jinak normálně kojila… čím více budete odstříkávat, tím více se bude mlíčko tvořit… prostě podle potřeb děťátka :)
Co se týče kombinování mateřského a umělého mléka, tam bych byla trochu opatrná… může se stát, že když mu zachutná více to umělé, mateřské nebude chtít pít a to by byla obrovská škoda. Jedině to smíchat dohromady, když víte, jakou dávku přesně vypije, ale s tím teda nemám zkušenosti :D ale vadit by to nemělo :) v žaludku by se to stejně smíchalo :) Každopádně laktace se rozbíhá postupně a třeba to nakonec nebudete ani potřebovat :)

Co se týče toho píchání v prsu, dávala bych si velký pozor. Může to značit počínající zánět. V tomto případě by bylo vhodné důkladně odstříkávat všechny kvadranty prsu. U kojení se to řeší polohou dítěte, ale s odsávačkami by to mělo být snad v návodu :)

Přeji hodně zdaru :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.12.20 23:56

Ahoj, odsávej v takovém intervalu, v jakém bys i kojila. Tzn. maximálně po 3 hodinách. Čím častěji budeš odsávat, tím víc mlíčka se bude tvořit. Odsávat z jednoho prsu by se mělo tak 20-30 minut. Míchání MM a UM určitě nevadí, klidně do toho umělého přidej to svoje. Každá kapka se počítá, takže nezoufej, že potřebuje víc a musíš dávat UM. My takhle taky začínali a teď plně kojíme. Možná by bylo fajn pozvat si laktační poradkyni. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
29.12.20 17:33
@mackA159 píše:
Jinak co se na to vybodnout? 4 LP a stejně to nejde? Čím víc bude růst, tím větší bude spotřeba mléka, takhle si laktaci sotva udrzis když už teď neodsajes to co potřebuje…

No, mléka mám zatím dost, rozjelo se..asi díky čajům nebo odsávání.. každopádně prsa pořád těžká, ale bez zatvrdlin, takže jsou asi jen „v háji“ z neustálého odsávání..včera jsem tu měla laktační bábu, naučila techniku ale malý neustále kouše..jinak dokrmujeme UM, když už není zbytí..nejde mi tvrdě jít cestou kojení..ale pokud je mlíko tak bych zůstala aspoň u toho odstříkávání..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
29.12.20 17:35
@Yorkmut píše:
Odsavala jsem kazde 4h z obou prsou, dokud mleko teklo. Dulezite je odsavat i v noci. Ale nedavala jsem rovnou, delala jsem zasoby do lednice a porad to tocila. Kombinovat mm a um lze. Pichaniv prsu u me vzdy znacilo zanet.

Ajaaaaj..tak doufám, že se to píchání zastaví..děkuji za info, muž šílí z UM, mne ta kombinace mého mlíka a um nedělá vysloveně potíž..ale muž s tím není úplně ztotožnen..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
29.12.20 17:37
@Lucie_Sx píše:
Pomáhaly ti jenom laktační sestry v porodnici?Ty nemusí být úplně odbornice, zkusila bych si ještě pozvat nějakou opravdu dobrou soukromou laktační, na doporučení. Třeba s tím ještě půjde něco dělat.

Jojo, včera u mě byla, pomohla co šlo ale říkala, že má nějaký atypický tvar uzdičky nebo něco podobného a proto s tím prsem tak bojuje..ale sem tam se přisaje..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
29.12.20 17:40
@Martina84 píše:
Kloboučky si zkousela?

Ano, v porodnici a bohužel nepomohlo ale možná by stálo za to to zkusit znova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
29.12.20 17:41
@mamina2017 píše:
Zkus laktační poradkyni u agentury Větrník na Nerudové ul. Kamarádka je kontaktovala, dokázala se domluvit na brzkou návštěvu u nich doma a hlavně tedy byla spokojená.

Včera u mě byla a domluvily se na další spolupráci tak snad to dobře dopadne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
29.12.20 17:45
@00Baru00 píše:
Dobrý den :) časový odstup by měl být tak, jak byste jinak normálně kojila… čím více budete odstříkávat, tím více se bude mlíčko tvořit… prostě podle potřeb děťátka :)
Co se týče kombinování mateřského a umělého mléka, tam bych byla trochu opatrná… může se stát, že když mu zachutná více to umělé, mateřské nebude chtít pít a to by byla obrovská škoda. Jedině to smíchat dohromady, když víte, jakou dávku přesně vypije, ale s tím teda nemám zkušenosti :D ale vadit by to nemělo :) v žaludku by se to stejně smíchalo :) Každopádně laktace se rozbíhá postupně a třeba to nakonec nebudete ani potřebovat :)

Co se týče toho píchání v prsu, dávala bych si velký pozor. Může to značit počínající zánět. V tomto případě by bylo vhodné důkladně odstříkávat všechny kvadranty prsu. U kojení se to řeší polohou dítěte, ale s odsávačkami by to mělo být snad v návodu :)

Přeji hodně zdaru :)

Dobrý den, děkuji moc za radu! Snad o zánět nepůjde, ale člověk nikdy neví.. malý je obrovský jedlík a podle toho to tak i vypadá :lol: což je samozřejmě dobře, lepší než kdyby nejedl a musela bych řešit opačnou situaci..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová