Doktorka mě žene na kontrolu cukrovky ve 37. tt

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21311
25.9.18 14:44

Stejne te za chvíli bude předávat do poradny v porodnici ;) a vzhledem k současné mode těhotných, které vse odmítají, protože příroda a jejich vnitřní cit si poradi, tam ani nemrknou. Takže bych byla v klidu. A když bude mít řeči, řekni ji v klidu, zes to nezvládla a je to tvoje volba, kterou nebudeš měnit. Nemůže nic, max se blbě tvářit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.9.18 14:48

Jinak jsem byla úplně na všech testech, dokonce i na těch zbytečných kde se mi vysmáli proč mě tam posila, ale chtěla jsem vědět, že malé nic není a že je všechno dobrý, nejsem v tomhle ohledu „salamista“ a chci mít přehled úplně o všem co se s ní děje ale tohle jsem prostě nezvládla a hlavně moc neřešila když všechno ostatní vyšlo úplně perfektně :nevim:

• Citovat
  • Upravit
ludmilaadamkova
25.9.18 14:48

No divím se že ti na to nepřišla dřív… zrovna tenhle test se teď dost hrotí a z 6 holek co jsme na něm byly prošla jen jedna. Prostě ti pak nasadí dietu a musíš se hlídat a měřit si cukr. Výhoda je že nepřibereš ani kdybys chtěla. Nevýhoda je že nemůžeš sladký.

• Citovat
  • Upravit
kompendium
25.9.18 14:52

Pri neliecenej tehotenskej cukrovke hrozi u novorodenca hypoglykemia, nizka hladina cukru v krvi, ktora moze mat dost zasadny negativny dopad na mozog a priznaky navonok mozu byt minimalne. Stalo by zato vysetrit aspon glykemiu nalacno a po nejakom beznom jedle. V porodnici podla vysledku event. vysetria glykemiu aj dietatu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.9.18 14:53

@ludmilaadamkova zkoumali cukr z krve v cca 20tt a bylo to úplně v normě. Není to sice tak přesný ale myslím si, že kdybych měla nějak vysoky cukr, přišli by na to i v tom.

• Citovat
  • Upravit
672
25.9.18 14:53

Já bych šla teda taky. Aspoň k obvoďakovi na orientační odběr krve na cukrovku. Já jsem těhotenskou cukrovku měla, i s izulínem a vím, co to je za peklo. Navíc se mi u porodu stalo, že mi strašně klesl cukr a museli mít nachystanou kapačku. Normálně by ji neměli. A když má matka cukrovku, dítě se po porodu víc hlídá a berou mu několikrát krev z paty. Je totiž možné, že ji bude mít taky a mohlo by dostat hypoglikémii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69127
25.9.18 15:07

Jak jsem zastánce tenhle test určitě podstoupit, tak v 37.tt bych na něj už nešla. Jako jo, on je průkazný i teď, pokud cukrovka je, tak už by byla hodně rozjetá (a nalít na to 75 g glukózy je šílený). Ten glykovaný hemoglobin by to ukázat jakž takž mohl, on ukazuje měsíc zpětně (takže jako diagnostika a zvlášť v časnějším stádiu je naprd), jen nezobrazuje velké výkyvy. Ale osobně bych - na ty poslední týdny si půjčila glukometr a sem tam namátkově změřila nalačno a po jídle. Nebo preventivně nasadila diadietu. Pokud bys chtěla být jó poctivá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69127
25.9.18 15:11

Jinak teda ve 20.tt je to zajímavé info, ale většinou se těhotenská cukrovka ukáže minimálně o měsíc později. A odběry krve nalačno jsou taky zajímavé, ale nic nepoví o tom, jak si tělo poradí s cukrem v jídle (cukrem myslím i třeba přílohy typu rýže, kuskus…).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
25.9.18 15:17

@ugluk No hlavně se prej čím je člověk v pozdějších fázích zhoršuje. u mě se to teda zhoršilo, ale to i tím že se posledním měsíci skoro nemůžu hýbat.. a předtím jsem pravidleně chodila cvičit do posilky a plavat, tak jsem asi i tím udržovala cukr v normě.

• Citovat
  • Upravit
69127
25.9.18 15:25

@ludmilaadamkova já to u dcery naštěstí zvládla jen s dietou, ale vím, že v nějakém 38.tt už mi i sebrali glukometr, že teď už to jenom s dietou zvládnu. A jo, pohyb hodně pomáhá. Teď podruhý jsem na inzulínu od začátku a fakt se to pozvolna zhoršuje, pomalinku zvyšuju dávky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
672
25.9.18 15:25

@ludmilaadamkova To je pravda. S těhotenskou cukrovkou většinou ani nenechají přenášet. Ba dokonce berou na porod i o týden dřív. Mě vyvolávali porod v 39 tt, když se cukr zhoršoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69127
25.9.18 15:27

A tak zas jak kde. Já když to měla výborně kompenzované (jen na dietě!), tak mě nechali 4 dny přes termín (pak vykoukla sama). S inzulínem přenášet nenechají nikde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5511
25.9.18 15:30

@tininas Ne, to si nepletu. Ale někde jsem četla, že ženy, co nechtějí podstoupit OGTT tvrdí, že stačí nabrat dlouhodobý cukr a když je zvýšený, ukazuje to na těhotenskou cukrovku. Argument proti tomu byl, že pokud se těhotenská cukrovka začala rozvíjet teprve nedávno a ne od začátku těhotenství, ten test na dlouhodobý cukr to neodhalí. Jestli to má smysl nabírat jen u cukrovky 2. typu, tak to ty maminky moc nevymyslely. :mrgreen: Já teda těhotenskou cukrovku zrovna asi mám. Měla jsem vyšší cukr na lačno, po jídle vždycky v normě a teď i na lačno v normě, ale už pár dnů držím tu dietu. U prvního těhotenství jsem to měla v pohodě všechno. Teď mě posílá doktor z diabetologie na odběry a mám tam zaškrtnutý i ten dlouhodobý cukr. Řešit to s ním budu až později, tak jsem zvědavá, co mi k tomu řekne.

EDIT: A teď jsem dočetla ostatní příspěvky a koukám, že už to tu vlastně je. :)

Příspěvek upraven 25.09.18 v 15:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1935
25.9.18 15:34
@TRG píše:
@tininas Ne, to si nepletu. Ale někde jsem četla, že ženy, co nechtějí podstoupit OGTT tvrdí, že stačí nabrat dlouhodobý cukr a když je zvýšený, ukazuje to na těhotenskou cukrovku. Argument proti tomu byl, že pokud se těhotenská cukrovka začala rozvíjet teprve nedávno a ne od začátku těhotenství, ten test na dlouhodobý cukr to neodhalí. Jestli to má smysl nabírat jen u cukrovky 2. typu, tak to ty maminky moc nevymyslely. :mrgreen: Já teda těhotenskou cukrovku zrovna asi mám. Měla jsem vyšší cukr na lačno, po jídle vždycky v normě a teď i na lačno v normě, ale už pár dnů držím tu dietu. U prvního těhotenství jsem to měla v pohodě všechno. Teď mě posílají z diabetologie na odběry a mám tam zaškrtnutý i ten dlouhodobý cukr. Řešit to s ním budu až později, tak jsem zvědavá, co mi k tomu řekne.

Ahoj.

Tak já četla věcí - někde. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21783
25.9.18 15:38
@Anonymní píše:
@ludmilaadamkova zkoumali cukr z krve v cca 20tt a bylo to úplně v normě. Není to sice tak přesný ale myslím si, že kdybych měla nějak vysoky cukr, přišli by na to i v tom.

ve 20 tt nic z krve nezjisti. za prve se tehotenska cukrovka rozjizdi pozdeji a za druhe, z krve se zkouma dlouhodoby cukr, tedy jestli jsi cca pred mesicem uz nemela problemy s cukrovkou. zacinajici tehotenskou cukrovku to nema sanci odhalit. kazdopadne v tomto tydnu bych uz na testy nesla, ale do porodu bych si nasadila preventivne dietu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí