Ohledy k ostatním vs. chtění miminka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7902
6.2.11 08:42

A jak tam jsi dlouho? Jsi tam aspoň půl roku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
6.2.11 08:43

No já bych to otočila… jak se zaměstnavatelé chovají k matkám po návratu, tak se bezdětné chovají k nim. Ale to už jsou dva názory a diskuze na tohle téma nemá řešení.
Jen chci dodat, že já nepatřím k těm ublíženým po návratu, naopak mi vyšli všemožně vstříc a nemůžu si stěžovat v podstatě na nic. Ale stejně si myslím, že pokud se objeví zdravotní problémy není na co čekat.

• Citovat
  • Upravit
7902
6.2.11 08:57

jjeleno myslíš tím jako kolektivní mstu matek, jo? :lol: :lol: :lol:

Řekla bych, že v návratu z mateřské se právě projeví nástup na mateřskou a její průběh…
Nemyslím, že by zaměstnavatelé byli nějak proti navrátivším se maminkám. Pokud to byla kvalitní pracovní síla, zaměstnavatel se na ní může spolehnout, pracovala během mateřské na tom, aby úplně nevypadla z oboru a firma se nějak zásadně nezměnila, tak není důvod jí dělat potíže.

Problém je, když firma se změní. Za to ovšem nemůže, tak to chodí.
Problém je, když maminka byla doma třeba 6 let a za tu dobu s firmou nebyla v kontaktu a ujel jí úplně vlak…(upřímně, představ si, že máš hodně kvalitní pracovní sílu, která pro tebe dělá už 5-6 let a vše báječně umí a ty jí máš propustit, aby se na to místo vrátila mamina, která se těch 6 let neukázala, o dané práci už nemá ani páru a bude trvat tak půl roku, než se nějak zaběhne a to ještě nevíš, jestli jí to vůbec bude po chuti. :nevim:)
No a problém taky je, když i před mateřskou to nebyla žádná hvězda práce a obecně o ní nikdo nestojí a mateřská na tom nic nemění. Někdy je těžké si uvědomit, že to není házení klacků pod nohy mamince, ale že dotyčná je prostě tupá a nemakačenko a zbavili by se jí i bez předchozí mateřské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
423
6.2.11 10:07
vulpes píše:
Martyy - JAK s náma republika vymetla? 8-o Já si ničeho teda nevšimla… 8-o
Copak tu máme nějaké postihy za to, že máme děti? Naopak, máme daňové úlevy, finanční dávky a zákony, které nás chrání u zaměstnavatele. Tomu říkáš „vymetla“?A jak jsem už psala - zaměstnavatelé se k matkám chovají tak, jako matky k nim.

Aha tak asi jen ty,jelikož mě za těhotenství propustili a o nějakých výhodách tedy ani mluvit nemůžu.Možná mě to teprv čeká je to moje první mimčo.Ale co vim tak jestli mám 4 letou variantu nikdo mi nic nedoplatí a žij z 3800.Hlavně mi nepiš,že mám mít našetříno šetřím si ale stejně to bude almužna nemám 30 000 měsíčně bohužel. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7902
6.2.11 10:34
Martyy píše:
vulpes píše:
Copak tu máme nějaké postihy za to, že máme děti? Naopak, máme daňové úlevy, finanční dávky a zákony, které nás chrání u zaměstnavatele. Tomu říkáš „vymetla“?A jak jsem už psala - zaměstnavatelé se k matkám chovají tak, jako matky k nim.
Aha tak asi jen ty,jelikož mě za těhotenství propustili a o nějakých výhodách tedy ani mluvit nemůžu.Možná mě to teprv čeká je to moje první mimčo.Ale co vim tak jestli mám 4 letou variantu nikdo mi nic nedoplatí a žij z 3800.Hlavně mi nepiš,že mám mít našetříno šetřím si ale stejně to bude almužna nemám 30 000 měsíčně bohužel. :cert:

Ale vždyť ty NEMUSÍŠ být doma 4 roky za tu „almužnu“! Můžeš jít pracovat… A myslím, že i ta „almužna“ je zázrak…v jiném státě do nikoho peníze 4 roky necpou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27031
6.2.11 10:53
vulpes píše:
Martyy píše:
vulpes píše:
Aha tak asi jen ty,jelikož mě za těhotenství propustili a o nějakých výhodách tedy ani mluvit nemůžu.Možná mě to teprv čeká je to moje první mimčo.Ale co vim tak jestli mám 4 letou variantu nikdo mi nic nedoplatí a žij z 3800.Hlavně mi nepiš,že mám mít našetříno šetřím si ale stejně to bude almužna nemám 30 000 měsíčně bohužel. :cert:
Ale vždyť ty NEMUSÍŠ být doma 4 roky za tu „almužnu“! Můžeš jít pracovat… A myslím, že i ta „almužna“ je zázrak…v jiném státě do nikoho peníze 4 roky necpou.

prosím tě tohle do téhle diskuse netahej :roll: jinde jsou taky úplně jiné podmínky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27031
6.2.11 10:56

vulpes já ti nevím ale mít dítě je víceméně už postih samotný protože třeba tady jak máš dítě tak je pomalu nemožné sehnat práci,jelikož i celkově je to tu mizerný a na pracáku to je víceméně pro chlapi a ještě za takovou almužnu že z toho rodinu neuživí :roll: natož ženská s dítkem ta si tu neškrtne skoro vůbec a ono kdžy máš dítě ve školce a chlap dělá třeba daleko jnebo má pružnou prac.dobu tak si zas nemůžeš dovolit dojíždět…dítě se samo nevyzvedne :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7902
6.2.11 11:09

Crystal nezlob se, ale já vím, že to není jednoduché, pořídit si děti…ale to nebylo jednoduché nikdy a není to jednoduché nikde. Od toho zase má člověk tu svobodu se rozhodnout KDY a KOLIK dětí chce. Ale nemůže čekat, že si z toho ostatní sednou na zadek a budou ho podporovat. :nevim:
A o tom, jak je to jinde - já bych to sem ani netahala, ale ty jen napíšeš „tam mají jiné podmínky“…ano, mají a čato i horší.
Když pročítám deníčky maminek z ciziny…píšou třeba, že školka pro dítě stojí kolem poloviny jejich normálního platu (třeba platu sekretářky) a když pak má rodina děti 2, tak už se to prostě nevyplatí a žena zůstává doma a musí vyjít z platu manžela. Je to jejich volba a stát jim nedá ani tu „almužnu“ nad kterou u nás mnozí ohrnují nos.
Máme tu sice nižší platy, ale zas tu máme tu vymoženost, že státní školky jsou za symbolickou cenu :nevim: Všude je něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
6.2.11 11:15
vulpes píše:

…jen se zeptám, už ses informovala pro koho ty finanční dávky od roku 2011 jsou? Určitě ne pro střední vrstvu, tu opravdu stát očesává, ale já teda osobně moc nechápu, proč by člověk, který se vlastním úsilím dostal do střední nebo vyšší vrstvy neměl mít nárok na porodné a další příspěvky…to jen tak k těm výhodám dnešních matek…střední vrstvě náleží pouze úleva na dani, nic víc, kromě příspěvku v mateřství.

Zakladatelce bych radila, aby příliš nečekala, zvláště, když má nějaké problémy. Nevím, proč by neměla chodit do práce a současně se snažit o dítě. Má tedy sedět na ÚP a třeba 2 roky se snažit? To mi přijde víc ujeté, než třeba po půl roce, roce v zaměstnání otěhotnět. JE SNAD TĚHOTENSTVÍ NĚJAKÝ PODRAZ????? :think: :think: :think: :nevim: Takže se holka snaž, opravdu to může nějakou dobu trvat. Přeju ti hodně štěstí. :palec:

• Citovat
  • Upravit
7902
6.2.11 11:21
buddy píše:
vulpes píše:

…jen se zeptám, už ses informovala pro koho ty finanční dávky od roku 2011 jsou? Určitě ne pro střední vrstvu, tu opravdu stát očesává, ale já teda osobně moc nechápu, proč by člověk, který se vlastním úsilím dostal do střední nebo vyšší vrstvy neměl mít nárok na porodné a další příspěvky…to jen tak k těm výhodám dnešních matek…střední vrstvě náleží pouze úleva na dani, nic víc, kromě příspěvku v mateřství.

A proč by vůbec někdo měl mít nárok na nějaké dávky porodného? 8-o To je dobrá vůle státu, že nám něco dá. A že to teď dá těm sociálně nejslabším…? Na tak tu kozu sousedovi přej a neužírej se závistí, že on ji má.
Nějak vůbec nevím, co ještě by ta /nejen/ střední vrstva měla mít? Má peněžitou pomoc v mateřství, má RP… úlevy na dani, státní školky…/jako ostatně i ostatní vrstvy/ :nevim: CO JEŠTĚ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
6.2.11 11:28

vulpes, je v zaujme statu, aby sa rodili deti, aby mal kto na ten stat pracovat a odvadzat dane, cize sa logicky od neho ocakava urcita podpora.

odviedla si tuto debatu uplne inym, mylnym smerom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
6.2.11 11:29
jizvíková píše:
Vzhledem k tomu kolik ti je a jak moc ti dite zmeni zivot bych pockala. Dodavam, ze dvojcata mam pomoci IVF, takze se ode me dost ocekava, jak budu deti hned doporucovat :) neni to tak. Ja chtela deti snad od gymnazia, vzdycky byla vlna, kdy se vzbudily hormony a kdy to zas preslo, trvalo to celou vysokou i zamestnani atd. Urcite jsem chtela mit bydleni, dost dlouho praxi, abych po rodicaku bez problemu sehnala praci, dost dlouhy vztah (provereny), finance v zasobe atd. O mimi jsme se zacali snazit, kdyz mi bylo 28. Po roce neuspechu a vsech vysetrenich mene ci vice bolestivych a IUI a IVF jsem otehotnela. Tehotenstvi samo o sobe pro me je peklo, cekame ted treti dite, tehotna jsem po druhe. Legrace to neni a kolikrat si vzpomeneme na dobu, kdy jsme mohli sami na nakup, teda myslim ja i manzel, v klidu jsme si dosli na obidek atd. Ted jeden hlida (ja, protoze se nikam s pupkem a omdlivanim nehnu) a manzel jezdi nakupovat, je porad v praci a ja jsem neustale unavena. Deti jsou skvele, oba je milujeme, ale predstava, ze bych je mela o 5 let driv je strasliva. Urcite bych zamestnavateli neudelala to, ze bych hned otehotnela, on ti to muze vratit i tim, ze pro tebe nebude misto po rodicaku. Jo a dodavam, ze pokud mate byt, tak skloubit zvirata a dite je docela fuska.

Naprosto souhlasím s tímto názorem !!!! :palec: :palec: Já měla první dítě ve 33letech a je to skvělé. Nedovedu si představit mít tyhle starosti v 25ti letech !!! To bych teda fakt nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
6.2.11 11:34
vulpes píše:
buddy píše:
vulpes píše:

A proč by vůbec někdo měl mít nárok na nějaké dávky porodného? 8-o To je dobrá vůle státu, že nám něco dá. A že to teď dá těm sociálně nejslabším…? Na tak tu kozu sousedovi přej a neužírej se závistí, že on ji má.
Nějak vůbec nevím, co ještě by ta /nejen/ střední vrstva měla mít? Má peněžitou pomoc v mateřství, má RP… úlevy na dani, státní školky…/jako ostatně i ostatní vrstvy/ :nevim: CO JEŠTĚ?

Špatně sis to vyložila, nejde o sousedovic kozu, ale o spravedlnost, ale to je věc jiná, zdá se mi, že si dost protiřečíš, kritizuješ tady všechny, které neberou ohledy na zaměstnavatele a lituješ náklady státu ale zárověň z toho vyplývá, že by asi bylo nejlepší, aby zakladatelku nikdo nezaměstnal a živil ji stát. Ale je to tvůj názor, já s ním sice nesouhlasím, ale respektuji ho.
To ale zakladatelku nezajímá. Já ji pouze nabízím svůj názor, aby v klidu pracovala a o prcka, pokud má zázemí, se snažila.

• Citovat
  • Upravit
sad 1
6.2.11 11:35
soldi píše:
vulpes, je v zaujme statu, aby sa rodili deti, aby mal kto na ten stat pracovat a odvadzat dane, cize sa logicky od neho ocakava urcita podpora.odviedla si tuto debatu uplne inym, mylnym smerom.

asi tak bych to řekla :palec:

• Citovat
  • Upravit
7902
6.2.11 11:42
buddy píše:
ale zárověň z toho vyplývá, že by asi bylo nejlepší, aby zakladatelku nikdo nezaměstnal a živil ji stát.

teda Colombo, tohle bych z toho nevydedukovala! :lol: :lol: :lol:

Pokud jde o zakladatelku, tak úplně jediné, co se vztahovalo k ní, bylo konstatování, že to je její věc a pak dotaz, jak je u zaměstnavatele dlouho. To jen jako podklady pro další dedukční aktivity.
Vše ostatní jsem vztahovala k vašim návodům na to „aby nebrala ohled na zaměstnavatele“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí