ICSI vs klasika IVF

192
4.2.11 19:17

ICSI vs. klasika IVF

Zdravím všechny,
ani nevím zda příspěvek patří sem, ale jsem před 1.IVF a zajímalo by mě zda zvolit přirozený výběr nebo metodu ICSI.
Myslíte, že byste mi jen tak pro zajímavost mohly napsat vaše zkušenosti jak s ICSI tak i klas. IVF.
Zajímal by mě poměr těhotenství vzniklých při použití obou metod…
Manža má spermiogram dobrý - prý klidně dárce takže nadprůměrný.
Děkuji :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
4.2.11 19:48

Manžel také velmi dobrý spermio a v den odběru prý nic moc, evidentně se to velmi rychle mění.
Měla jsem 12 vajec, ze 6 přirozeně se oplodnily 4 vejce, ale do jednoho vnikly dve spermie, takze se vyhodilo, z 6 s icsi se oplodnily 3 vejce. Nakonec byla 3 kvalitní embrya ze všech 12 vajíček

• Citovat
  • Upravit
192
4.2.11 20:01

Děkuji za reakci. Mě to právě zajímá zda mám zvolit metodu ICSI nebo ne. Je to moje první IVF, je mi 35 let, manželovi také. A tak nějak se neumím rozhodnout :cry: . Původně jsem si myslela, že když se jedná o 1.IVF, že bych to raději nechala na přirozeném výběru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bez přihlášení
4.2.11 20:02

IVF/ICSI

Sama mám za sebou 1× IVF s 19 vajíčkama a půlku jsme nechali splynout přirozeně, půlku pomocí ICSI. Myslím, že výsledek splynutí byl půl na půl, některý embrya se ale nevyvíjela jak měla, k ET jsme měli 8 dobrých embryí, ale ani jedno se během čtyř ET neuhnízdilo. Upřímně, o co Ti jde? O peníze za ICSI? Myslím, že to za to určitě stojí. Pokud to nevyjde, spočítej si, kolik bys dala za další stimulaci. A to nemluvím o času a nervování se. Myslím, že to za to určitě stojí. Já se chystám na další IVF a půjdu DO VŠEHO co nabídne CAR, ICSI + PICSI + PGD + lepidlo na embryo atd.

• Citovat
  • Upravit
10872
4.2.11 20:06

Můj manžel měl taky dobrý spermio, ale přesto jsme si dali u obou pokusů ICSI, prostě jsme měli obavy, aby se klasicky oplodnila, nechtěla jsme to celý podstupovat znova … Je to jen taková pojistka, jestli je chlap ok, já si naopak myslím, že díky ICSI se vyberou i kvalitní spermie a tak je šance na „kvalitní“ embryo vyšší… Ale třeba ne… byl to jen můj dojem a je fakt, že pro mě jsou zrovna naše holky ty nejdokonalejší, takže embryoložka vybrala fakt dobře :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
4.2.11 20:09
bez přihlášení píše:
Upřímně, o co Ti jde? O peníze za ICSI? Myslím, že to za to určitě stojí.

… o peníze mi nejde, prostě mě zajímalo jak vysoké šance při tom, kterém způsobu jsou a jaké mají zkušenosti ostatní s tou, kterou metodou. Přece jen se jedná alespoň minimálně o přirozený výběr nebo výběr tzv. nejlepšího kusu, o kterém někdo rozhodne, že je nejlepší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5591
4.2.11 20:27

My jsme teda měli díky špatnému spermiu vždy ICSI,ale :
Pokud bude dost oocytů,volila bych zkoušku 50:50,
pokud jich bude třeba vzhledem k věku málo,raději bych neriskovala a volila ICSI.
Ale třeba vám embryolog poradí taky,přece jen má zkušenosti.Nám radila embryoložka s tím,kolika denní embryjko zavést

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bez přihlášení
4.2.11 20:44
lamika píše: … o peníze mi nejde… Přece jen se jedná alespoň minimálně o přirozený výběr nebo výběr tzv. nejlepšího kusu, o kterém někdo rozhodne, že je nejlepší…

Jojo, taky jsem to tak poprvé brala :o)) A když se z osmi embryí (myslím, že je to dost, kdo to dnes má?) neuchytilo žádný, vyděsilo mě to a teď už bych udělala cokoliv co aspoň trošku může pomoct. A výběr nejlepší spermie Ti umožní ta metoda PICSI, poptej se ve Tvém CAR.

• Citovat
  • Upravit
Caty
4.2.11 21:15

Měla jsem 15 folíků, z toho 15 vajíček. 10 jsme nechávali ICSI, oplodnilo se 9, 5 jsme nechávali přirozeně, oplodnily se 3.
Já za sebe bych to ICSI šla, když už to člověk podstoupí, tak uděat vše pro to, aby bylo nejvíc embroušků a nechávali jsme PK na 5 dní. Vyselektovala se nejlepší embryjka a ta se dala. Což třeba po dvoudenní kultivaci se moc nepozná ta kvalita.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.2.11 21:18

U nás to bylo tak,že jsme měli 16 oocytů,14 zralých.Nechali jsme udělat ICSI a vyšlo jich dobře jedenáct,takže máme ještě v kryu.ICSI je sice za příplatek,ale jsou při něm vybrány nejkvalitnější spermie a zavedeny přímo do vajíček.Pak je ještě nová metoda PICSI a při ní jsou vybraný spermie ještě před samotnou implantací do vajíčka uloženy do nějakého spec.roztoku a ty,které jsou opravdu kvalitní a bez případných chromozomálních vad se v tomto roztoku dají ještě podrobněji vybrat.Samozřejmě že je to za náležitý poplatek…

• Citovat
  • Upravit
443
4.2.11 21:23

My máme dost špatný spg, takže u nás je to jasný - ICSI. Stimulace od konce února 2011.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65727
4.2.11 21:24

Tak já měla ICSI na všechna vajíčka a že jich bylo :mrgreen:
Jinak asi bych byla pro,možná pak dle počtu…tak půl na půl.
Já měla 21 vajíček.na všechna ICSI a 19 jich vydrželo…
Ted jich máme 17 v mrazáčku 8-o :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.2.11 21:47

U nás bylo při prvním IVF použito ICSI, z 8 vajíček se oplodnily 2 a pouze jedno zůstalo na druhý den… bohužel ani ICSI není všemocné…
u příštího IVF chceme zkusit to PICSI.

• Citovat
  • Upravit
17521
4.2.11 21:52
lamika píše:
Zdravím všechny,
ani nevím zda příspěvek patří sem, ale jsem před 1.IVF a zajímalo by mě zda zvolit přirozený výběr nebo metodu ICSI.
Myslíte, že byste mi jen tak pro zajímavost mohly napsat vaše zkušenosti jak s ICSI tak i klas. IVF.
Zajímal by mě poměr těhotenství vzniklých při použití obou metod…
Manža má spermiogram dobrý - prý klidně dárce takže nadprůměrný.
Děkuji :-D

Muže mit SPG jako superman,ale když bude mít vajíčko tvrdý obal,tak můžeš celý pokus zahodit.Jsem pro ICSI jednoznačně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
4.2.11 21:54

manžel měl spermiogram taky v poho ale řekli jsme si že když už jsme dali takové peníze za ivf tak si radši připlatíme za jistotu že se vajíčka oplodní zpěti čtyři oplodněná icsi dvě zavedená jedno se udrželo a dvě máme ještě v mrazáku,držím ti palce at ti to vyjde at už se rozhodneš jakkoliv. eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí