Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
moc se v těch názvech spermií nevyznám, takže moc nevím, ale pokud jsou tak špatné, proč ti doporučili 2× IUI? Někomu doporučí přímo IVF, aby nestrácel čas. My máme málo spermií a pohyblivost cca kolem 50%, ale některé mají ještě nedicit, takže taky nic moc ![]()
Nám rovnou doporučili IVF+ICSI, ale tak nějak jsme si oba mysleli, že když se spermíkům usnadní cesta k vajíčkům, takže by to mohly zvládnout
… taky proto, že jedno dítě už máme, počaté přirozeně, po roce snažení.
Taky už nechceme čekat na zázrak, takže hurá na to…
Uvidíme, s čím přijdu v pondělí.
jojo, jsem zvědavá, co ti řeknou. Takže už jedno mimi máte. A kolik ti je? A kolik je malému nebo malé? Jak to teda, že to před tím šlo a teď ne? To je spíš také o štěstí a náhodě. Nebo se možná spermiogram zhoršil, to se taky může stát. ![]()
Je nám 32/35, mrňousovi 2r 8m. My jsme ten případ, že to dlouho nešlo (i když v porovnání s časem teď to šlo dost rychle…) a pak jsme jeli na dovču a máme ho z dovči. Jenže tehdy byla jiná atmoška - bez dítěte, jen my dva, žádné starosti, jen koupání, mlsání a tulení
. Mrňous nám dává docela zabrat, i když je to andílek
, ale takovou pohodu už asi nenastavíme
Tak jsme vyhledali pomoc ![]()
já si to s dítětem neumím představit, takže nemůžu posoudit. Ale i když jsme byli s manželem v klidu, hodně cestujeme a užíváme si jen jeden druhého, stejně se nám to nepovedlo ![]()
Také zdravím
![]()
A jsem zvědavá na Gabču jak dopadla, co se dozvěděla a tak …
Ahoj holky, ups, tak kde začít…
Asi se vám to bude zdát malicherné, ale já jsem z dnešní schůzky trochu v rozpacích
(manželova verze: proč ty si to tak komplikuješ…).
Budeme mít ICSI, s našima spermíkama… ale trochu mě překvapilo, že mi to tam drgyne napsala rovnou, aniž by se nás ptala. Mno…
Pak jsme probírali možnosti kultivace a zavedení. Pokud bychom chtěli zavést 2 embryjka, tak 3. den (tj. bez prodloužené), protože vícečetné těhu je rizikové… bla bla bla… a pokud bychom nechali prodlouženou, tak by zavedli pouze 1. Ovšem když mi řekla, že konkrétně mě zavedou pouze 1 a případné 2 bych musela podepsat se všemi riziky, tak jsem dost posmutněla. Jsem v roce 2008 po SC a mohl by to pro mě být problém. Jasně že to chápu! Jenže co když se to jedno neujme???? Přeci jen ze 2 by byla větší šance… Navíc je můj maminkovskej mozeček je už někdy od října nastaven na 2
a já bych je moc moc chtěla. Manžel mi řekl, že je rád, ten by do 2 nešel. Na jednu stranu je mi to dost líto, na druhou si uvědomuju co všechno to přináší (zdravotně, finančně a tak). Tak asi bude muset zvítězit mozek dospělácký a doufat, že se to jedno chytí (a že nebudu mít OHSS).
Asi je to fakt blbost, ale momentálně jsem smutná
. Chjo.
Takže počkáme na 1. DC, stimulovat budu od 2. DC.
Gabčulka:
No nám MUDra také rovnou v papírech zakroužkovala ICSI, i přes manž.normospermie… A to mě pak donutilo řešit zda IVF nebo ICSI a také jsem z toho byla trošku zmatená a možná i otrávená.
To jsem zvědavá co se dozvím já, zajímavé, že já mám 1.DC volat a objednat se 2.DC a teprve tam se dozvím všechny podrobnosti…
To já se trošku těch 2 bojím, ale to já jsem takový všeobecný strašpytel.
Držím palce a pěsti ať se rozhodneš tak či onak, aby vše dopadlo dobře a smutky Tě brzy přešly ![]()
lamika píše:
Gabčulka:
No nám MUDra také rovnou v papírech zakroužkovala ICSI, i přes manž.normospermie… A to mě pak donutilo řešit zda IVF nebo ICSI a také jsem z toho byla trošku zmatená a možná i otrávená.
To jsem zvědavá co se dozvím já, zajímavé, že já mám 1.DC volat a objednat se 2.DC a teprve tam se dozvím všechny podrobnosti…
To já se trošku těch 2 bojím, ale to já jsem takový všeobecný strašpytel.
Držím palce a pěsti ať se rozhodneš tak či onak, aby vše dopadlo dobře a smutky Tě brzy přešly
Já budu taky 1. DC volat, 1. nebo 2. si dojedu pro léky a stimulace začne 2. DC večer. Akorát nevím, jaké léky budu brát, jen říkala, že to bude cca 5 tis. doplatek…
No jo, asi je to nepodstatné, ale jsem smutná ![]()
Gabčulka píše:
Já budu taky 1. DC volat, 1. nebo 2. si dojedu pro léky a stimulace začne 2. DC večer. Akorát nevím, jaké léky budu brát, jen říkala, že to bude cca 5 tis. doplatek…
No jo, asi je to nepodstatné, ale jsem smutná
Tak já si mám přinést 4-6.000,–- a také nevím, které léky budu brát.
Zítra snad bude líp
, teda doufám a přeji ti to ![]()
ahoj holky,
Gabčo, tak jsem nepochopila… když jsi stejně počítala s ICSI a chtěla ho, tak proč ti vadilo, že ti to doktorka hned napsala do papírů? Takže je to OK ne a ICSI bude. Věřím, žes byla zklamaná z toho, že ti řekli, že zavedou jen jedno embrio, nevím, jak to je, ale holky z jiných diskusí si skoro vždy nechávají při IVF zavést 2. Dokonce jedna měla zdravotní problémy a další IVF by pro ni byla nebezpečná, tak si nechala zavést 3 a spolu s ní tam byla jedna kočka, která měla také na zavedení 3. Já teda po dvojčatech zas tak netoužím, ale ráda bych si taky nechala zavést 2. Jak říkáš, je tam větší šance no a když se povedou 2, tak se holt budeme muset nějak postarat.
Já mám dlouhý protokol, teď už beru prášky ještě před MS, kterou mám dostat o víkendu nebo po. No a možnosti s námi dokror ještě vůbec neprobíral, říkal, že se prodloužená kultivace, počet embrií a ICSI probere až po OPU společně s embriologem. Takže zatím nic nevíme. Holky a kdy čekáte MS? budeme na tom tak nějak stejně?
Já jsem při IVF připravená finančně tak na 30.000,– max. Některá platí víc, některá míň, podle CAR a podle toho, co mají navíc.
Ejva: Já si mám přinést 4 - 6 tis. na stimulační léky, vím, že se doplácí za celé IVF více. Plánuju prodlouženou kultivaci, katetr. A stále nemám jasno v té ICSI a mražení - to musím ještě promyslet, případně zda zvolím i něco dalšího
.
Lamiko, to ti asi poradí dokrot, jestli je ICSI potřeba nebo ne, ale z toho, co píšou holky, je to taková větší jistota, takže já do toho půjdu určitě. Ale vy zase na rozdíl od nás nemáte problém ve spermiogramu, takže uvidíš, co ti řekně doktor. Mě ani neřekli, kolik si mám vzít peněz, ohledně peněz a informací o nich moje CAR trochu zaostává. Kdybych si to tady nenačetla, tak bych ani nevěděla, kolik vše vlastně stojí.
A kdy čekáš MS?
Ejva: Potřeba prý není, ale MUDr. mi jí v papírech zakroužkovala jako by se nechumelilo a aniž by se optala zda o ní máme zájem
, proto ji stále zvažuju. Já jsem dneska 16.DC a začínám brát Utrouš 1-0-1 do 25.DC a pokud to bude jako minulý měsíc tak cca do 1.3. by měla dorazit a tudíž bych měla začít stimulovat od 2.3. Jinak já MS mívala po 30-70 dnech ![]()