ICSI vs klasika IVF

Napsat příspěvek
Velikost písma:
192
4.2.11 21:56

Děkuji za reakce, určitě mi pomohou při rozhodování… jsem z toho krapítko zmatená :-D , proto takové zvláštní dotazy. Na konci února bych měla začít stimulovat a tak se rozhoduji co a jak, zda ICSI, zda mrazit a tak, ale to se asi každá z vás rozhodovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
4.2.11 21:58
lamika píše:
Děkuji za reakce, určitě mi pomohou při rozhodování… jsem z toho krapítko zmatená :-D , proto takové zvláštní dotazy. Na konci února bych měla začít stimulovat a tak se rozhoduji co a jak, zda ICSI, zda mrazit a tak, ale to se asi každá z vás rozhodovala.

A kam chodíš?
Už jsem to našla - Pronatal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
4.2.11 22:00
Gabčulka píše:
A kam chodíš?

Chodím do Pronatalu v Praze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
4.2.11 22:01
Gabčulka píše:

Byla jsi rychlejší :-D :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
4.2.11 22:05
lamika píše:
Gabčulka píše:
Byla jsi rychlejší :-D :-D

Však se mi kouří od klávesnice :palec: :palec: :palec:
Já do Gennetu, taky budu stimulovat od konce února. 14.2. jdeme na schůzku, kde se (snad) dozvíme co a jak :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
4.2.11 22:09

Gabčulka:
Já právě měla stimulovat už teď, ale na počátku ledna, kdy jsem měla dojednánu konzultaci v Pronatalu mi nebylo dobře, tak jsem to přesunula a byla tam včera. Domluvila jsem se s MUDr., že od příštího cyklu začnu stimulovat - 1.DC mám zavolat a objednat se na 2.DC, abych tam přišla pro léky a podepsat všechny ty papíry… Jsem zvědavá na Tvé postřehy z Gennetu, samo se podělím o mé z Pronatalu :)), teda pokud Tě budou zajímat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
8.2.11 16:02

ahoj holky,
přidávám se k Vám, jelikož budu cca v polovině nebo na konci února taky začínat stimulaci na naše první IVF, tak jsem ráda, že jsem Vás našla a že si můžeme vyměnit názory a potpořit se. Já chodím do Fertimedu v Olomouci a zítra mám první schůzku, kde se snad dozvím co a jak, jestli budu mít dlouhý nebo krátký protokol a podle toho, kdy začnu stimulovat.
Jak jste na tom vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
10.2.11 10:44

Ejva: Já jak už jsem psala chodím do Pronatalu a příští cyklus tzn. konec února, začátek března bych měla začít stimulovat. Mám 1.DC zavolat a objednat se na 2.DC a tam se dozvím vše podstatné a dostanu injekce ke stimulaci. Je to také moje 1.IVF, manža má spermio ok, ale já jeden vejcovod nemám a druhý mám neprůchozí. Je fajn, že nás je víc, které začneme zhruba ve stejnou dobu stimulovat a můžeme si sdělit zkušenosti :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21353
10.2.11 10:52

Lamika - z mé mnohaleté zkušenosti jsem jednoznačně pro ICSI. Je to sázka na téměř jistotu. My měli při prvním IVF oplození jen přirozeně a přišli jsme o 6 vajíček, ani jedno se neoplodnilo. Podotýkám, že SPG je u nás na jedničku vždycky. Nyní máme vždy ICSI. Většinou se oplodní skoro všechna vajíčka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
10.2.11 11:03

lamiko, takže budeš mít asi krátký protokol, který začíná 1 nebo 2DC ihned injekcemi. Já jsem byla včera v CARu a dali mi už 17DC prášky na uklidnění vaječníků Norethisteron a čekám na MS. Jakmile přijde MS, začnu stříkat nosní sprej a pak až injekce do břicha na stimulaci a nabuzení vaječníků. Takže OPU u mě vychází cca kolem 18 března. Vše podle toho, jak budu reagovat a kdy přijde MS, kterou čekám cca o víkendu příští týden. Ale už jsem natěšená, že se něco děje :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
10.2.11 11:40

Ejva:
ahoj, tady bych to nejspíš našla, kdybych procházela diskuse, ale proč se někomu dává dlouhý a jinému krátký - rozhoduje o tom lékař „jen tak“ nebo nějaké výsledky (třeba hormonální profil a tak)? My jdeme na 1. konzultaci v pondělí, to budu 23. DC, takže taky nejspíš krátký (teda posuzuju podle toho co píšeš ty a lamika). Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
10.2.11 11:46

ahoj Gabči, předem…supr fotka v ikonce, kdes jí vzala :lol: předpokládám, že to nejsi ty.
Ptala jsem se na to včera dokrora a říkal, že se to rozhoduje podle hormon. profilu, podle toho, jak člověk reaguje na stimulace třeba před IUI nebo jen tak, když bere Clostík. Taky podle věku. No a dle mého názoru záleží také hodně na CARu, kam chodíš. U nás ve Fertimedu mají skoro všichni dlouhý protokol, protože se domnívají, že z hlediska nějakých dlouhodobých statistik je úspěšnější. Ale CAR, který používá krátné protokoly ti to zase určitě řekně opačně, takže :nevim:
Ale podle toho co píšeš budeš mít asi taky krátký protokol, uvidíš, co ti řeknou.
Kolik je ti let, jestli se můžu zeptat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
10.2.11 11:53

Teď jsem našla: O začátku, délce a způsobu stimulace rozhoduje lékař na základě individuální reakce, věku a hmotnosti pacientky.
My jsme měli 3× neúspěšně IUI, folíky se mi tvořily tak 3-4 v přijatelné velikosti (1. a 2. IUI Clostík 1 tbl. 2× denně, při 3. 2×2). Ale máme hooodně špatné spermíky :zed: Tak jsme se rozhodli nejspíš i pro ICSI + prodlouženou kultivaci.
P.S: Jsem to já, ale je to upravené v takovém sranda programu :palec: :palec: :palec: Kočka, ne? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
10.2.11 12:01

to teda jo :lol: vždycky mě ta fotka rozesměje, supr nápad :palec:
Tak to máš jako já, my jsme měli teda 7IUI, folíky mi rostli cca 2-3 v normální velikosti. Brala jsem vždy 1 tabletu Clostíku 2× denně. Bohužel bez úspěchu a při předposledí IUI mi dokror řekl, že spermie jsou spíše na IVF. Ale při posledním IUI se trochu zlepšili a to zase říkal, že by teoreticky měli na IUI stačit. Stejně to nevyšlo, takže jsem rozhodna IVF, už nemám sílu dál čekat na zázrak. Jak špatný máte spermiogram, jestli se můžu zeptet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
10.2.11 12:13

Jsem ráda, že se ti líbí :lol: Stejnou jsem udělala i manželovi, ale jemu to docela sluší i v tomto provedení :palec: Mno, jak pak budou vypadat naše děti :nevim: :lol: :lol: :lol:
Ještě než jsme začali chodit do Gennetu, tak byl manžel na spg a výsledek byl Asthenozoospermie. Další spg neprokázaly zlepšení, teď na posledním protokolu o IUI je taky diagnoza Asthenozoospermie (podle WHO klasifikace). Takže nám doporučili ICSI.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí