ICSI vs klasika IVF

Napsat příspěvek
Velikost písma:
443
20.5.11 10:03
Ejva píše:
Gabči je mi to líto, i když moc sama nevím, o co vlastně jde. V těchto věcech se nevyznám, zatím jsem v obraze pouze na IUI a IVF, ale nikdy jsem ještě těhotná nebyla, takže vlastně moc nevím, co se s vámi děje. Ale doufám, že vše bude v pořádku a že vše dopadne dobře. Drž se holka, uvidíš, že vše bude OK.

Ahoj, jde o pravděpodobnost výskytu vrozených vývojových vad. U mě to vyšlo „jen“ 1:620, upravená 1:740. Jen pro představu, maminky do 30 a s dobrýma hodnotama krve mají třeba 1:8000 - 1:12000. Takže teď vidíš, proč jsem ze „svého“ výsledku rozhozená. Ale našla jsem tu docela dost maminek se stejným skore. Jak už jsem psala, v těchto hodnotách se jedná o střední riziko. Uvidíme co ty další testy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zuzka1982
21.5.11 07:22

Gabčulko, budu na vás moc myslet. Úplně s tebou cítím, protože jsem sice v 10. tt těhotenství, vše mám před sebou, ale špiním, takže obavy stále a to mě teprve čeká 1. screening. Takže taky si toho těhotenství moc neužívám, ale snažím se myslet pozitivně. A hlavně, ty máš doma už jednoho cipíska :-) ten ti určitě dodává radost :-)
Uvidíš, jak to bude dál pokračovat, myslím si, že zatím to není nic vážného, počkala bych ještě na další testy, není to vůbec 100%, takže ještě není proč se stresovat,ju? Podle mého mínění to bude vše v pořádku,ju? Ty testy nejsou zase úplně objektivní a jsou stanoveny určité hranice, ale nemusí to platit pro každou maminku. Víme, že každá maminka to má jinak…Jinak s tou školou tě obdivuji, já už bych do toho nešla, budu ráda, když v září udělám státnice a konečně si začnu užívat mateřské. Ale zase na druhou stranu, pokud chceš vysokou, je nejvhodnější doba, když začneš chodit do práce, tak pak je to těžké-o 2 miminka se starat, o domácnost, do práce, o manžela a k tomu škola. Ale i jiné maminky to zvládli, tak určitě i ty to zvládneš :srdce: Gabčulko, pak mi písni, jak to dál pokračuje a jak se máš s oběma miminkami :srdce: já se taky ozvu,ju? Budeme na tebe moooc myslinkat :srdce:

• Citovat
  • Upravit
sahligerka
9.6.11 20:56

Ahoj, jsem tu nová, a reaguji na tvůj příspěvek, protože taky navštěvujeme Fertimed v Olmiku, jak jste spokojení? My dnes podstoupili první odběr vajíček, a v sobotu nebo v neděli by měl být transfer. Použili jsme ICSI, tak snad to klapne…Můžu se přidat do diskuze? Zatím ahoj Michaela :-)

• Citovat
  • Upravit
37
10.6.11 07:40

sahligerka, určitě se do diskuze můžeš přidat, dalšího člena rádi uvítáme :-) Já sice do Olmiku nechodím, to ti poradí ostatní, ale budeme ti držet pěstičky, ať to všechno dobře dopadne :-) Doufám, že se vám to podaří hned na poprvé :-) papa :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sahligerka
10.6.11 08:00

Ahoj, tak to se omlouvám, musela jsem se splést, pročítala jsem všechny stránky, a někdo psal, že chodí do Fertimedu, myslela jsem že ty…

• Citovat
  • Upravit
643
10.6.11 09:37

ahojky, do Fertimedu chodím já. Teda mám za sebou 7 IUI a 1IVF, bohužel neúspěšné v březnu. Teď si dávám oraz a na další IVF půjdeme až v říjnu, ale už asi ne do Fertimedu. Ale ne proto, že bychom tam byli nespokojení, to vůbec ne, spíš naopak, nemůžu si absolutně stěžovat, až někdy na ty peníze, platíš tam pomalu i použití záchodu, ale to je asi hodně podobné ve všech CARech. Půjdu jinam spíš pro novou zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sahligerka
10.6.11 11:05

Ahoj, tak to mě moc mrzí, my jsme zatím spokojení, peníze se snažíme neřešit, ikdyž to taky nejde vždycky. Ceny jsou hrozné, ale co by člověk neudělal pro miminko. My letos po prázdninách čekáme už třetí rok. :cry: Kdo nezažil nepochopí. Je to náročné, ale zatím jsme stále optimisti. A už víte, který car zkusíte nyní?

• Citovat
  • Upravit
643
10.6.11 15:55

my máme čekání ten v červnu taky 3 roky :cry: , je to 3roky přesně, co jsme se začali snažit. Snad to někdy přijde, musíme tomu všechny věřit :palec:
Ještě pořádně rozhodlá nejsem, zatím na to vůbec nemyslím a zkouším se od toho trochu odprostit. Bylo to fakt na palici. Teď si chci užít léto bez stresů (ty v práci mi bohatě stačí).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sahligerka
10.6.11 17:42

JJ, vím o čem mluvíš…Já jsem doma, v práci propouštěli, ale nevadí mi to. Mám tu kamarádky, které jsou na mateřské, tak jsem teta na plný úvazek…A užívám si dětiček. My se tedka vrátili z víkendu v termálech, na slovači, byli jsme na motorkách, píchala jsem si gonal i tam, a vůbec to nějak neřešila. Prostě bud to vyjde nebo ne…Nemá smysl se stresovat. Užívej léta, občas není špatný se od toho oprostit. Hezký den :lol:

• Citovat
  • Upravit
sahligerka
13.6.11 14:50

Ahoj holky, tak jsem v sobotu podstoupila své první ivf. metodu oplodnění jsme dali icsi, z šesti vajíček se chytli jen dvě :cry: ach jo, tak ty dvě už mám v bříšku, ještě jsme jim pomohli AH, tak tedka už je to fakt asi na přírodě nebo nevím…Ležím, bříško mám nafouklé, ale to říkala mudr. že je po stimulaci. Odpočívám, ale hrozně mě to nebaví…nejsem vůbec zvyklá ležet. No ale musím vydržet. Snad se miminkům bude u mě líbit a zvládneme to…Tak zatím ahoj :-D

• Citovat
  • Upravit
37
13.6.11 20:41

sahligerka, držím palečky, ať se mrňouskové chytí, nejlépe oba dva :dance: :dance: Hlavně to chce opravdu ležet (občas nohy trošku víš, třeba podložit polštářkem, ať se v děloze dobře usadí) a nestresovat se a myslet pozitivně-přesně tak, jak si napísala :-) A nám v Caru říkali, že je dobré se sprchovat vlažnou vodou (aby se tělo i mrňousové nepřehřívali :-) To tak preventivně, aby člověk měl lepší svědomí, že pro to udělal maximum. Měj se hezky. papa :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.6.11 07:36

Ahoj, děkuji moc, ležím ležím, sice už mě bolí záda, :-P ale co nadělám, uvidíme. Manžel má začátkem července narozeniny, 30tiny :-P tak to by byl dárek ze všech největší :kytka Věřím tomu, že to klapne …Díky za podporu a holky držte se… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.6.11 09:22

Ahoj holky, jsem pátý den po transferu, a přestávají mě bolet prsa…To asi není moc dobré znamení že?
Jsem z toho jakási smutná :oops: Asi se moc pozoruju, ale ono to nejde neřešit…snad máte lepší zprávy a náladu zatím ahoj :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
15.6.11 10:24

Ahoj holky, tak jsem byla v pondělí na dalších krevních testech, které se pak zkombinují s těmi předchozími a vyplivne mi to nějaký výsledek. Doufám, že bude pozitivnější než ten předchozí a nebudu se muset rozhodovat co dál :nevim: .
Jsem objednaná do Gennetu na UTZ ve 20. týdnu, kdy se sledují orgány a kosti a tak. Celé to trvá asi 30 minut. Jak na tu dobu zabavím juniora ale nevím :nevim: snad se mi ho podaří někam udat :think:
Taky se manželovi podařilo utrhnout z práce, aby na UTZ viděl to naše bábetko :srdce: . Ještě nebylo poznat zda je to holka nebo kluk, ale moc se mu to líbilo a byl tak trochu zjihlej. Je přesvědčenej, že to bude holka.
Jinak se cítím dobře, občas mě pobolívá břicho, tak musím odpočívat. Ale čípek je v pohodě, raději jsem si zašla na vyšetření, taky se moc pozoruju. Už cítím nějaké šimrání, ale nedokážu přesně identifikovat, zda to je mrně nebo nějaké pochody uvnitř. A to jsem „zkušená“ :lol: matka.
Držte se!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
15.6.11 20:33

Ahoj holky, v nejbližší době se chystám zavolat do CARu s zřejmě nás bude čekat ICSI. Teď ale zvažuji, jestli má cenu volat tam už ted, když jedeme prvního července na týden pryč, nevím, jak často je z kraje nutná návštěva, nebo jestli je tam nějaká doba pod nějakými prášky, takže čím dřív tím líp…nevím.Někdo mi tu doporučoval objednat se tak na desátý den, at muzu rovnou na kontrolu, to znamená bud ted 24 nebo až příští měsíc 24. Jen nevím, jestli to má cenu, když nebudem týden doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí