Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ahojky,
neboj, to bude v pohodě. Teď si to jen pěkně užívej a snaž se co nejvíc odpočívat a relaxovat. Sluníčko a teplíčko ti k tomu určitě pomůže. Jak já ti holka závidím
, ale samozřejmě ti to přeju. Doufám, že taky budu moct brzo řešit tyto problémy.
papa
Gabči jak se vede?? Jak psala Ejva, pěkně odpočívej, užívej pěkného počáska (dnes teda zrovna moc pěkně není). Jinak držím pěsti a palce ![]()
Ahoj holky, díky že na mě myslíte!
Zatím vše OK, včera jsem byla na UTZ a už jsou krásně vidět ručičky a nožičky, i pupeční šňůra. Tak jsem šťastná, to víte
. Příští týden první část screeningu a za 3 týdny druhá. A až to dobře dopadne, tak budu šťastná úplně nejvíc.
Odpočívat se snažím, ale mám skoro 3 letého syna a je to ďábel, tak to víte, veget s nohama na stole to úplně není. Ale necháme mě odpo si tak na 20 minut zdřímnout a způsobně si hraje. Že by se ty roky výchovy konečně někde odrazily??? ![]()
Ahoj holky, včera jsme se vrátila po 5 dnech z nemocnice, obrátil se mi vejcovod. Prýt to je také následek stimulace, občas se to stává. 24 hodin na kapačkách, hodně spát a po propuštění žít jako lenochod. Čím méně pohybu tím lépe. Mimčo je v pořádku a to je nejdůležitější. Inkubátor musí něco vydržet…
Gabčulka píše:
Ahoj holky, včera jsme se vrátila po 5 dnech z nemocnice, obrátil se mi vejcovod. Prýt to je také následek stimulace, občas se to stává. 24 hodin na kapačkách, hodně spát a po propuštění žít jako lenochod. Čím méně pohybu tím lépe. Mimčo je v pořádku a to je nejdůležitější. Inkubátor musí něco vydržet…
Gabčulko, to je mi líto, ale hlavní je, že miminko i ty jste už v pořádku
![]()
Chtěla bych se tě zeptat, v jakém týdnu jsi těhotenství a jak velké je miminko. Nám se s manželem podařilo otěhotnět po 3. IVF a jsem v 8+1 tt, a mrňousek má pouze 7,5mm, se mi to zdá nějak málinko. Ale srdíčko mu tluče
a roste, tak snad to bude v pořádku. Jen mám rizikový těhoteství, pořád špiním, snad to brzy přejde. A nevolnosti míváš? Nebo to při malém klučinovi ani nejde?
Měj se hezky a užívej si to nádherné období. Přeji krásný slunečný den. Já si rozložím léhatko někde do stínu a budu si číst knížku ![]()
Pro Zuzka1982:
Ahoj Zuzko, já jsem dnes 11+2, ale popravdě řečeno, velikost mrňouse nevím. Teď jsem se dívala do propouštěcí zprávy z nemocnice a tam je jen že „velikostně odpovídá stáří“, bez údaje. Ale v pondělí jdu na UTZ na druhou část screeningu, tak to budu vědět.
Já kromě toho, že musím být lenochod obtíže nemám. Resp. můj normální tlak je 90/60, takže případné obtíže plynou z toho. Právě ve čtvrtek, než mě převezli do Vinohradské nem., tak jsem sebou sekla venku, tak zřejmě napůl tlak a napůl ten vejcovod.
Mrkni na tuhle stránku - http://www.zenska-neplodnost.cz/…sky-kalendar, zadej si datum poslední MS nebo datum početí (to jsem zadávala den OPU, protože ten den byla aplikována ICSI) a vyplivne ti to moc pěkný kalendář co se děje pomalu den po dni.
Gabčulka píše:
Pro Zuzka1982:
Ahoj Zuzko, já jsem dnes 11+2, ale popravdě řečeno, velikost mrňouse nevím. Teď jsem se dívala do propouštěcí zprávy z nemocnice a tam je jen že „velikostně odpovídá stáří“, bez údaje. Ale v pondělí jdu na UTZ na druhou část screeningu, tak to budu vědět.
Já kromě toho, že musím být lenochod obtíže nemám. Resp. můj normální tlak je 90/60, takže případné obtíže plynou z toho. Právě ve čtvrtek, než mě převezli do Vinohradské nem., tak jsem sebou sekla venku, tak zřejmě napůl tlak a napůl ten vejcovod.
Mrkni na tuhle stránku - http://www.zenska-neplodnost.cz/…sky-kalendar, zadej si datum poslední MS nebo datum početí (to jsem zadávala den OPU, protože ten den byla aplikována ICSI) a vyplivne ti to moc pěkný kalendář co se děje pomalu den po dni.
Děkuji ti Gabčulko, si zlatíčko
Můj doktor mi totiž pořád tvrdí, že to ještě nejde porovnat, jestli odpovídá velikost týdnu těhotenství. Že plod roste a srdíčko bije, ale uklidnila jsi mě
Hned se na to kuknu. Ještě jednou děkuji
Hlavně odpočívej a držím palečky, ať další screening dopadne také dobře
papa a budu ráda, když se zase ozvete, jak se vám daří a co nového,ju? ![]()
Ahoj jsem taky po IVF a transf embrijka jsem mela 4.5 a tes jsem jsi uz delala jen tak zezvedavosti v sobotu za3dny a vysel pozitivni
, pak jsem to skusila jeste jednou za 2dny a zas byl pozitivni,a ted jsem jsi ho delala az za tyden z jineho testu a tam me to vyslo jako kontrolni a ten druhy prouzek strasne slabi test byl scitlivosti 25,a to poprve jsem delala s mamatestem10,tak jsem taky stoho zmatena ted jsi to budu delat 18.5 a budu volat vysletky doktorovi jestli jse zadarilo.Holky uz aby jse nam to zadarilo
Vendy 23 píše:
Ahoj jsem taky po IVF a transf embrijka jsem mela 4.5 a tes jsem jsi uz delala jen tak zezvedavosti v sobotu za3dny a vysel pozitivni, pak jsem to skusila jeste jednou za 2dny a zas byl pozitivni,a ted jsem jsi ho delala az za tyden z jineho testu a tam me to vyslo jako kontrolni a ten druhy prouzek strasne slabi test byl scitlivosti 25,a to poprve jsem delala s mamatestem10,tak jsem taky stoho zmatena ted jsi to budu delat 18.5 a budu volat vysletky doktorovi jestli jse zadarilo.Holky uz aby jse nam to zadarilo
Ahojky Vendy
moooc gratulujííí ![]()
Určitě jsi těhotná. Já si dělala test 10. dní po transferu s mamatestem a vyšel mi taky pozitivní-sice proužek nebyl tak silný, ale byl tam a u tebe je to stejný. Ještě jednou moc gratulují. Jinak teď to chce opravdu jen klidový režim, žádné stresy, namáhání-ale opravdu. Já pořád sekala trávu a dělala jiné domácí práce, byla šíleně unavená (ale snažila jsem se to přehlížet, nelehla jsem si), pak jsem z té námahy začala špinit a teď je z toho rizikové těhotenství. Takže určitě nepodceňovat klidový režim, jen ležet a číst si knížky-to teď dělám já
A hlavně myslet pozitivně. papa a měj se i s miminkem v bříšku hezky ![]()
Ahoj Zuzko,dekuji moc za podporu,chtela jsem se tze jeste zeptat jaky jsi mela priznaky po KET me hned po Ket bolelo bricho a prsa a ted me boli sem tam bricho a prsa uz vubec tak mam celkem strach jinak jsi zavadim utrogestan 4-0-4 taky jsi zavadela tolik,jinak mam 2ivf to prvnio se zadarilo ale pak asi po 14dnech se prestalo vyvyjet a hladina Hcg sla dolu.a ted me doktor rekl ze embrijko je na 1,a embriolog me rekl ze 3 den mam byt 6 az 8 bunecne a ja uz mela 10ti punecne ze je napred tak nevim jestli neni neco spatne,jinka ti Zuzko drzim pesticky at vse probehne v poradku az do porodu
![]()
Vendy 23 píše:
Ahoj Zuzko,dekuji moc za podporu,chtela jsem se tze jeste zeptat jaky jsi mela priznaky po KET me hned po Ket bolelo bricho a prsa a ted me boli sem tam bricho a prsa uz vubec tak mam celkem strach jinak jsi zavadim utrogestan 4-0-4 taky jsi zavadela tolik,jinak mam 2ivf to prvnio se zadarilo ale pak asi po 14dnech se prestalo vyvyjet a hladina Hcg sla dolu.a ted me doktor rekl ze embrijko je na 1,a embriolog me rekl ze 3 den mam byt 6 az 8 bunecne a ja uz mela 10ti punecne ze je napred tak nevim jestli neni neco spatne,jinka ti Zuzko drzim pesticky at vse probehne v poradku az do porodu![]()
Vendy, určitě se bát nemusíš. Mě zaváděli 2 embrijka, obě osmibuněčné, ujalo se jen jedno, ale i tak jsme rádi, protože to bylo naše 3. IVF. Je vcelku jedno, jak vyvinuté embrijko ti zavádí-myslím tí, jestli 8, či 10 buněčné nebo morulku. Nám při 1. a 2. IVF zavedli 2 morulky a ani jedna se nechytila, je to velmi individuální…Utrogestan jsem si zaváděla 1×1×1, ale ono je to individuální, záleží, jak máš prokrvenou dělonu a aby se tam cítilo miminko jako v bavlnce, takže si myslím, že ikdyž užíváš tolik utrogestanu, tak to není škodlivé
Jj, prsa mě boleli, i bříško, pak mě taky trošku prsa přestali bolet, ale pak zase začali a teď se to tak střídá-je to individuální, každá žena to může mít jinak. Ale je to jeden z příznaků těhotensví:))) A jestli se můžu zeptat, jaké máte prblémy, že jste museli podstoupit IVF? Jinak pokud tě bude cokoliv zajímat, klidně písni, ráda pomůžu
A hlavně klid, bolest břicha i prsou je normální,ju? A hlavně buď optimistická, dobře to dopadne ![]()
PS: Jinak nějak tak jsem se cítila i já, ale netřeba se toho bát, miminko se chytí ![]()
Vendy: A nevadí, že je miminko napřed, aspoň rychleji poroste
Nám místo 10 buněčné zavedli 2 x osmibuněčné, ale stejně ty 10 buněčné máme zamrazené a určitě je v budoucnu využijem
Není čeho se bát ![]()
Zuzko ja mam policysticke vajecniky a nedozravaji me vajicka taky mam problem vubec to nedostanu MS nebo jen obcas rba 1 za pul roku.jinak sliznici mam porad vysokou kdyz jdu klekari
Ahoj Zuzuko tak dnes jsem jsi udelala schvalne test odeprala jsem jsi rani moc a cekala az me postacka donese mamatest 10 a vysel negativni
tak jsi myslim ze se emrijko opet neudrzelo
nerozumim tomu
Tomu nerozumím ani já. Hlavně klid, nemusí to být ještě konečný výsledek. Abych se přiznala, tak já jsem po ET dělala těhoteský test 8. den (i když mi tu holky psali, že je lepší počkat na 12. den, ale já si to přečetla pozdě a zvědavost byla hrozná)a vyšel mi test negativní. Až v 12. dnu mi vyšel pozitivní (se slabým proužkem) a to jsem zkoušela Mamatest s citlivostí 10. Chtěla jsem ti poradit, že já poznám, pokud se embrijko nechytilo, že dostanu MS, ale u tebe se to nedá říct. Ještě se zbytečně nestresuj,ju? Důležité jsou výsledky z krve. Kdy jdeš na odběry krve?
Pokud ti to pomůže, tak my zkoušeli 2 x IVF s našimi spermiemi a vajíčky (ale bohužel manžel má moc špatné spermie a víme, že tomu nejde pomoci), tak jsme na 3. pokus použili spermie dárce. Dlouho jsme se k tomu odhodlávali, hlavně manžel, nakonec jsme to svolili a se nám to zatím daří (ale není nic vyhrané). Je to sice zvláštní pocit, když chceš říct, že je to naše dítě,je naše, ale v podvědomí víš, že až tak úplně není (ale na to už nemyslíme, nechceme na to myslet, oba jsme to tak chtěli a jsme moc rádi). Jen jsem tím chtěla říct, že jsem sice těhotná, ale jinak, než jsem předpokládala
Neboj se, chce to pozitivní myslení a náladu
Nic není ztraceno, určitě ne. Já bych na tvém místě zavolala doktorovi a podebatovala to s ním, možná tě vezme i dřív na odběry krve (já byla po 2. týdnech), ať se zbytečně nestresuješ,ju? držím pěstičky, moc ti přeji, aby to dobře dopadlo, moooc ![]()